YEREL HABERLER - 21 Ocak 2016 Perşembe 12:12

Kırklareli Belediyesi Zabıta Ekiplerinin 2015 Yılı Çalışmaları

A
A
A
Kırklareli Belediyesi Zabıta Ekiplerinin 2015 Yılı Çalışmaları

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli şehir merkezinde zabıta ekipleri tarafından 2015 içerisinde gerçekleştirilen denetim ve yardımlar açıklandı.
Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün İhtiyaç sahiplerine verilmek üzere 2015 yılı içerisinde 22 adet manuel ve 5 Adet akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine teslim ettiği belirtildi. Zabıta ekiplerinin, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile birlikte 2015 yılı içerisinde vefat eden 319 vatandaşın evine pilav ve ayran ulaştırarak baş sağlığı dilediği ifade edildi. Kırklareli Belediyesi’nden yapılan açıklamada, zabıta ekiplerinin çalışmalarıyla ilgili şu bilgilere yer verildi:
“Yıl içerisinde ruhsat talebinde bulunan 434 adet iş yeri yönetmelik kapsamında değerlendirilerek, 38 adet umuma açık istirahat ve eğlence yerine, 30 adet GSM iş yerine ve 227 adet sıhhi iş yerine olmak üzere toplam 295 adet iş yerine iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlendi. 11 adet iş yerine unvan değişikliği, 40 adet iş yerine adres değişikliği, 7 adet iş yerine faaliyet düzeltme, 10 adet iş yerine faaliyet ilavesi ve 11 adet iş yerine de adres güncellemesi nedeniyle ruhsat işlemi yapıldı. 60 adet ruhsat müracaat dosyası iş yerinde ve evraklarda görülen eksikliklerden dolayı işlemden kaldırıldı. İş yeri sahiplerinin kendi talepleri doğrultusunda 139 adet sıhhi, 8 adet GSM ve 22 adet umuma açık istirahat ve eğlence yeri olmak üzere toplam 169 adet iş yeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edildi. 320 adet iş yerine de 394 sayılı hafta tatili kanunu kapsamında hafta tatili ruhsatı, 3 İş yerine mesul müdür belgesi ve 1 iş yerine canlı müzik izin belgesi düzenlendi.”
Açıklamada ayrıca, “Denetim, şikayet dilekçesi ve gelen şifai şikayetler üzerine gidilen yer veya iş yerlerine toplam 88 adet zabıt varakası tanzim edildi. Zabıt varakalarına istinaden Belediye Encümenince 29 adedine uyarı, 56 adedine de idari para cezası uygulandı. 3 adet zabıt varakası suç unsuru ortadan kaldırıldığından işlem görmedi. Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 18 iş yeri hakkında yasal işlem yapılırken, bu iş yerlerinden 8 adedine uyarı, 9 adedine de idari para cezası uygulandı. 1 iş yeri de süreli olarak mühürlenerek faaliyetten men edildi. İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden gelen 1 adet iş yeri hakkında 4207 sayılı kanuna muhalefetten dolayı kapatma kararına istinaden 1 iş yeri süreli olarak mühürlenerek faaliyetten men edildi. Zabıta Müdürlüğü canlı müzik yapan iş yerlerine de sıkı denetim uyguladı. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden 21 adet iş yeri hakkında canlı müzik izni olmadan faaliyette bulunması nedeniyle gelen yazılara istinaden, belediye encümeni tarafından 8 adet iş yerine uyarı ve 13 adet iş yerine de idari para cezası uyguladı.
938 ADET SIHHİ İŞ YERİ VE 78 ADET GAYRİ SIHHİ İŞ YERİ DENETLENDİ
5326 sayılı kabahatler kanunu ilgili hükümlerine aykırı hareket eden gerçek ve tüzel kişiler hakkında toplam 84 adet idari yaptırım karar tutanağı tanzim edildi. Yürürlükteki mevzuat hükümleri doğrultusunda faaliyette bulunan iş yerlerine yönelik olarak Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 2015 yılı içerisinde 938 Adet Sıhhi İş yeri ve 78 Adet Gayri Sıhhi İş yeri denetlenerek yapılan denetimler tutanak altına alındı. Bunun yanı sıra 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun kapsamında ve 4207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun kapsamında bin 17 adet iş yeri denetlenerek yapılan denetimler tutanak altına alındı. 04.10.2011 tarih ve 165 sayılı Belediye Meclis Kararıyla kabul edilerek yürürlüğe giren “Kırklareli Belediyesi Şehir içi Taşıma Yönetmeliği” kapsamında Belediyemizden belge alması gereken iş yeri ve araç sahiplerine yönelik olarak 73 Adet Denetim, 05.04.2011 tarih ve 69 sayılı Belediye Meclis Kararıyla kabul edilerek yürürlüğe giren “Kırklareli Belediyesi İlan Reklam ve Tabela Yönetmeliği” kapsamında 890 adet İş yeri denetlemesi gerçekleştirildi” denildi.
“Zabıta ekipleri gıda denetimlerini de 2015 yılı içerisinde sıkı bir şekilde sürdürdü. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile müşterek yapılan denetimlerde usulüne uygun satışa sunulmadığı tespit edilen 94 kilogram istavrit, 66,5 kilogram lüfer, 50,5 kilogram bakalyaro ve 3 adet kalkan balığına tutanakla el konularak, yakılarak imha edildi” denilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Yapılan tespitler ve gelen şikayetler doğrultusunda kamusal alanlara bırakılmış vaziyetteki çevre ve görüntü kirliliğine neden olan 30 Adet hurda ve kullanılmayan araç Kırklareli Belediyesi tarafından kaldırılmak suretiyle muhafaza altına alındı. Zabıta Müdürlüğü’nün denetimleri sonucunda kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uygunsuz amaçlar için kullanılan 18 adet metruk bina yıkıldı. Yapılan tespitler ve gelen şikayetleri değerlendiren Zabıta Müdürlüğü kötü amaçlı olarak kullanılan, 18 adet metruk binayı sahiplerine ulaşarak yıktı. 4 adet metruk bina ise sahiplerine ulaşılamaması nedeniyle giriş çıkışları Kırklareli Belediyesi tarafından kapatılarak emniyet tedbiri alındı. Yıkımı yapılan metruk binalardan arsası müsait olan 6 adet parsel düzenleme yapılarak geçici ücretsiz otopark olarak vatandaşlarımızın kullanımına açıldı.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp kapıyı ateşe verdi Fatih’te iddiaya göre, psikolojik sorunları olan bir kişi sesten rahatsız olduğu için üst komşusunun kapısını önce balyoz ve matkapla kırmaya çalıştı, başarılı olamayınca 4 kişinin bulunduğu evin dış kapısını ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay, saat 01.30 sıralarında Fatih İskenderpaşa Mahallesi Feyzullah Efendi Sokak’ta yaşandı. İddiaya göre, 5 katlı binanın 4’üncü katında oturan psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşularının çıkardığı sesten rahatsız olunca eline aldığı balyoz ve matkapla üst komşusunun kapısına vurarak açmaya çalıştı. 5’inci katta oturan komşuları neye uğradıklarını şaşırarak panik içinde polise haber verdi. Kapıyı balyoz ve matkapla açamayan saldırgan başarılı olamayınca kapıyı ateşe verdi. Özel harekat polisleri saldırganı etkisiz hale getirdi Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri balyoz saldırgana müdahale etmekte güçlük çekince olay yerine polis özel harekat ekipleri sevk edildi. Özel harekat ekiplerinin çalışmasıyla saldırgan etkisiz hale getirilirken dairede bulunan 4 kişi itfaiye ekiplerince evin camından merdiven aracıyla tahliye edildi. Binadan dışarı çıkmak istemeyen saldırgan polis özel harekat tarafından etkisiz hale getirilerek sedye ile binadan dışarı çıkarıldı. Sedye ile dışarı çıkarılan saldırgan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Alt komşularının saldırısına uğrayan 4 kişi, saldırgandan şikayetçi olmak ve ifade vermek için polis merkezine götürüldü. Saldırı anında dairede olan ev sahibi Muhammet Enes, “Alt kattaki komşu eve matkapla içeri girmeye çalıştı, evin kapısını yaktı. Balyozla kapıya vurdu. Polisi aradık polis geldi. Camdan bağırıyorum ben polislere, yardımcı olsanıza adam kapıyı yakıyor. Adamı almıyorlar. Özel harekat geldi, tek bir adam ancak alabildi. Saldırgan benim alt komşum, daha önce hiçbir tartışma yaşamadık. Ruh hastası kendisi kuruluyor. Daha önce de biz polis çağırmıştık. Çevik kuvvet gelmişti kapıyı koçbaşıyla kırmıştı. Kapısını biz mi kırdık zannediyor artık. 2-3 akşamda bir geliyor. Daha önce 4-5 defa şikayetçi olduk. Birinci kattaki komşu onu da rahatsız ediyor, saldırıyor. O da şikayetçi oldu ama almıyorlar” dedi. Yanan kapı içeriden cep telefonu kamerasıyla anbean görüntülendi Görüntülerde, evde yaşayan 4 kişinin yaşadığı panik anları ve dışarıdan yanan kapının dumanlarının daireden içeri girdiği anlar görülüyor. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen saldırganın daha önce de aynı daireye matkapla saldırdığı iddia edildi. Hastaneye kaldırılan saldırganın hastanedeki işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldüğü öğrenilirken ekiplerin olayla ilgili çalışmaları sürüyor.
Aksaray Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı Aksaray’da önüne aniden bir otomobilin geçmesi üzerine fren yapan tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. Kazada otobüs sürücüsüyle birlikte toplam 8 kişi yaralandı. Kaza saat 02.00 sıralarında Aksaray - Adana Karayolunun 6. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan Diyarbakır’a giden Muhammet T. (45) idaresindeki 42 EKB 68 plakalı demir profil yüklü tır, önüne aniden geçen Şammas A. (29) yönetimindeki 68 AE 610 plakalı otomobili son anda fark ederek ani fren yaptı. Ani fren yapmasıyla birlikte tırın arkasından seyreden İstanbul - Adıyaman seferini yapan Murat T. (43) idaresindeki 02 AG 525 plakalı yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. 21 yolcunun bulunduğu otobüs kazasında otobüs şoförü ve 7 yolcu olmak üzere 8 kişi yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan 3 yaralı ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken, hafif yaralanan 5 yolcuya olay yerinde ayakta müdahale yapıldı. Hastanede tedavi altına alınan otobüs sürücüsü ve 2 yolcunun da durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Yaşanan kazayı anlatan tır sürücüsü Muhammet T., “Şahin bir gitti bir geldi derken, ben tanımıyorum sürücüsünü ama önüme durdu. Durunca da ben fren yaptım. Çok sert fren yapmadım aslında yavaştım ben, otobüs de vurmuş arkamdan. Ben Ankara’dan Diyarbakır’a gidiyordum” dedi. Otobüste bunulan yolculardan Kadir Göçer (54) ise “Şahin taksi tırın önünde ani fren yaptı. Tır şoförü de ona vurmamak için ani fren yapıyor. Otobüste ona vurmamak için sağa kırınca duvara vuruyor. İyi ki de duvara vurmuş. Direk tıra vursaydı çok kötü olurdu” diye konuştu. Kazanın ardından yolcular otobüs firması tarafından olay yerine tahsis edilen servis minibüsü ile terminalde bulunan başka bir otobüse taşındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.