YEREL HABERLER - 31 Mayıs 2016 Salı 11:48

Kırklareli Gastronomi Eğitim Merkezi Açıldı

A
A
A
Kırklareli Gastronomi Eğitim Merkezi Açıldı

Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yürütülen ve Türkiye-Bulgaristan sınır ötesi işbirliği programınca desteklenen, Kırklareli Gastronomi Eğitim Merkezi’nin açılışı Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti
Gastronomi Eğitim Merkezi’nin açılış törenine, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Vali Yardımcısı Günay Öztürk, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya Eser, İl Genel Meclis Başkanı Safet Üresin, Bulgaristan Haskova Valiliği’ne bağlı Macarova Belediyesi Meclis Başkanı, Proje Koordinatörü ve Tercümanı, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcıları Erol Akyüz ve Bilal Kuşoğlu, idare birim müdürleri, personeli, il müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
İl Genel Sekreteri Ziya Eser açılış konuşmasında, projenin Kırklareli İl Özel İdaresi ve Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programının 3. Teklif çağrısı kapsamında yüzde 100 hibe ile gerçekleştiğini belirtti.
Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğü’nün depo olarak kullanılan alanın aşçılık eğitiminin verileceği mutfağa dönüştürüldüğünü ifade eden Eser, “Projemiz kapsamında Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğünün alt katında depo olarak kullanılan alan profesyonel aşçılık eğitiminin verileceği mutfağa dönüştürülmüştür. Bu projenin süresi 20 ay olup Temmuz ayında sonlanacaktır. Gastronomi Eğitim Merkezi’nin toplam bütçesi 323 bin 744,47 Euro’dur” dedi.
Projenin fikir noktası hakkında bilgi veren Eser, “0Bu projenin fikir olarak çıkış noktası ise ilimizin oldukça geniş bir yemek kültürü olmasına karşın Kırklareli’nde bir gastronomi eğitim merkezinin eksikliği ve bu alanda yetiştirilen elemanların sertifikasız olmasıdır. Verilecek olan eğitimlerle yapımı tamamlanan Gastronomi Eğitim Merkezi’nde, sertifikalı eğitimler verilerek, bu alanda istihdam eden kişi sayısını artırmak, ilimizden eğitim amaçlı olan göçün bir nebze önüne geçebilmek projemizin ana hedefleri arasındadır. Projenin sürekliliğini sağlamak adına Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü ile 28 Nisan 2014 tarihinde 7 yıl süreli ortaklaşa bir protokol imzalanmıştır” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir