YEREL HABERLER - 09 Haziran 2017 Cuma 14:11

Kırklareli’nde 44 bin öğrenci karne aldı

A
A
A
Kırklareli’nde 44 bin öğrenci karne aldı

Kırklarelin’nde 2016-2017 eğitim öğretim yılının son ders zilinin çalmasıyla birlikte 44 bin 654 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

Kırklarelin’nde 2016-2017 eğitim öğretim yılının son ders zilinin çalmasıyla birlikte 44 bin 654 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi. Kırklareli Valisi Esengül Civelek, öğrencilere karne dağıttı.


Kırklareli’nde Ziya Gökalp İlkokulunda düzenlenen karne törenine Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Vali Civelek, Kırklareli’nin eğitim ve öğretimde başarılı bir il olduğunu dile getirerek, başarının artmasında emeği geçenlere teşekkür etti.


Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ise, il genelinde 44 bin 654 öğrencinin karne aldığını dile getirdi.


Vali Esengül Civelek ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım öğrencilere karnelerini dağıttı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 11 Ukraynalı kadının hazırladığı ‘Sanatçıların Gözünden Alanya’ sanat sergisi açıldı Ukrayna’nın farklı şehirlerinden 11 kadın sanatçının eserlerinden oluşan “Sanatçıların Gözünden Alanya” sanat sergisi Kızılkule’de açıldı. Serginin açılışına Alanya Belediye Başkan Vekili Murat Levent Koçak katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Alanya Belediyesi ve Alanya Müze Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen sergide, Alanya’nın doğal güzelliklerinin yorumlandığı eserler yer alıyor. Sergiyle ilgili Alanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığı ile Ukrayna’nın farklı şehirlerinden gelerek bir süre Alanya’da yaşayan sanatçılar önce Alanya’nın doğal güzelliklerini ve sosyal hayatını gözlemlediler, daha sonra gözlemlerini tuvale işlediler. Bahse konu sanatçıların Alanya’mıza dair gözlemlerinin eserlerinden oluşan sergi bugün saat 16.00’da Kızılkule’de açıldı. 2 gün devam edecek serginin, Haziran ayında Kiev Büyükelçiliğimizin Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığı ile Ukrayna’nın başkenti Kiev’de de tekrarlanması planlanıyor. Her iki serginin de Ukrayna’da Alanya’nın tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz” denildi. "Sanatçıların Gözünden Alanya" sanat sergisi ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.