YEREL HABERLER - 01 Şubat 2016 Pazartesi 16:46

Muhtarlar Maaş Artışından Memnun

A
A
A
Muhtarlar Maaş Artışından Memnun

TBMM’de geçtiğimiz günlerde kabul edilen yasaya göre, muhtar ödenekleri 940 TL’den 1300 TL’ye çıkarılmasının ardından Kırklarelili muhtarlar, memnuniyetlerini dile getirdi.
Babaeski ilçesinin Hamidiye Mahallesi Muhtarı İbrahim Demir, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Muzaffer Tabak, Dindoğru Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kahraman, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Üstünel, Gaziosmanpaşa Mahallesi Muhtarı Cemal Dinçkol bir araya gelerek, muhtar maaşlarının asgari ücretle eşitlenerek 1300 TL’ye çıkarılmasının getireceği yararlardan bahsetti.
“24 SAAT BİZ HİZMETTEYİZ”
Bu mesleğe atanarak gelmedikleri ve severek geldiklerini belirten, “Hamdiye Mahallesi Muhtarı İbrahim Demir, “İlk başta para söz konusu değil. Fakat hiçbir şeyde parasız olmuyor. Bu ödeneklerin artması iyi oldu, kötü oldu dersek yalan söylemiş oluruz. Ben 2000 yılında muhtarlığa başladığımda 35 lira ile başladım. Bugüne geldik çok şükür ama o zamanlarda kırtasiye geliri vardı, çok evrak veriyorduk. Her şey vatandaş için.24 saat biz hizmetteyiz. Bizim mesai saatimiz yok. Sene 2003 gece saat 12 ye çeyrek var, aşağıdan biri zile bastı ve benden ikametgah istedi. Ben de ikametgahı vatandaşa verdim. Kendimiz girip severek yaptığımız için kimseye bir şikayet anlamında söylemiyoruz. Babaeski 30 bin nüfuslu yer, 9 tane muhtar arkadaşız. Sokağa çıktığımız zaman muhtar abi merhaba diyorlar, Babaeski bizi tanıyor. Oda bize yetiyor. İnsanlar saygı ve sevgi gösteriyorlar” dedi.
“BU OLAY ÇOK İYİ OLDU”
Ödeneklerin yükselmesinin güzel bir olay olduğunu söyleyen Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Muzaffer Tabak, “Kışın masraflarımız fazla oluyor, ısınmak için yaktığımız ısıtıcılar sebebiyle. Arabası olan muhtarlar için görünmez masraflar var, vatandaş için koşturuyorsun ve yakıt ve cebimizden gidiyor. Bu olay çok iyi oldu. Duyuyoruz torba yasadan geçti ama bize en çok netleştirecek olan zamlı ödeneklerin ne zaman alınacağı? Başımızdaki hükümet parti gözetmeksizin bunu yaptı. Biz emekliyiz fakat emekli olmayan muhtarlar, onlar primlerini cebinden veriyor. Daha önce 440 olan ödenekle masraf ve primlerini bile karşılamıyorken şimdi maaşların artmasıyla o durumda olan arkadaşlarda biraz nefes alır. Gelen evrakın talimatına bakıldığında 10-12 kalem muhtarın hizmeti var. Şimdi o kalem 3’e düştü. Verdiğimiz ikametgah, nüfus cüzdan sureti ve nüfus cüzdan talep belgesi. Yeri geldiği zaman gece de muhtarlığı açarız vatandaşa hizmet etmek için varız. Mahallede uygunsuz bir durum olduğu zaman polisle birlikte gideriz. Biz partilerden ayrı olduğumuz için her siyasi partiye üye olan vatandaşla arkadaşız. Çünkü o vatandaşlar bana oy vermiştir” diye aktardı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.