YEREL HABERLER - 02 Aralık 2015 Çarşamba 10:56

Öğrenciler Gıda Güvenilirliği Konusunda Bilgilendirildi

A
A
A
Öğrenciler Gıda Güvenilirliği Konusunda Bilgilendirildi

Kırklareli’de ortaokul öğrencilerine, ’Tarladan Çatala Gıda Güvenliği’nin önemini aktarmak amacıyla ’Gıda Güvenilirliği’ konusunda eğitim verildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kırklareli İl Müdürlüğü’nce, ’Güvenilir Gıda’ temini ve gıda tüketimi konularında daha bilinçli ve sağlıklı toplum oluşturmak ve Bakanlığın sloganı olan ’Tarladan Çatala Gıda Güvenliği’nin önemini öğrencilere aktarmak amacıyla, ortaokul öğrencilerine yönelik Gıda Güvenilirliği eğitimi düzenlendi.
Müdürülük personeli Gıda Mühendisi Taner Akçakaya, Gıda Mühendisi Tuğba Tarakcı, Gıda Mühendisi Umut Yoldaş ve Veteriner Hekim Yiğit Akın tarafından verilen eğitimde öğrencilere Gıda Güvenliğinin Tanımı, Sağlıklı ve Güvenilir Gıdanın Temini, Ambalaj ve Etiket Bilgilerinin Önemi, Kişisel Hijyen, Gıdaların Muhafaza Yöntemleri, Mikroorganizmalarla Mücadele Yöntemleri, Gıda Kaynaklı Tehlikeler, Sağlıklı beslenme, Ekmek İsrafı, ALO Gıda 174 Hattı gibi konular örneklerle anlatıldı.
6 farklı okulda gerçekleştirilen eğitime yaklaşık 600 öğrenci katıldı. Öğrencilerin sorularının da cevaplandırıldığı eğitimin sonunda Güvenilir Gıda ve Ekmek İsrafı konularında broşürler dağıtıldı. Toplumun her kesiminin bilinçlendirilmesi amacıyla eğitimlerin önümüzdeki yıllarda da devam edeceği vurgulandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir