YEREL HABERLER - 11 Kasım 2015 Çarşamba 10:06

Okul Kantini Ve Yemekhanelerine Teknik Ve Kişisel Hijyen Eğitimi Verildi

A
A
A
Okul Kantini Ve Yemekhanelerine Teknik Ve Kişisel Hijyen Eğitimi Verildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kırklareli İl Müdürlüğü’nce, okul kantini ve yemekhanelerinde çalışan personele teknik ve kişisel hijyen eğitimi verildi.
İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Funda Eylem Özel, Gıda Mühendisi Umut Yoldaş ve Veteriner Hekim Yiğit Akın tarafından ’Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği’ kapsamında okul kantinlerinde çalışan personele yönelik eğitim çalışması yapıldı.
Eğitimde öncelikle Bakanlığın mevzuatı hakkında bilgi verilirken, ardından gıda hijyeni, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdaların bozulması ve bozulma nedenleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim ve öğretim kurumlarındaki gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin kullanımı, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, gıdanın servisi, satışı ve tüketime sunumu konuları anlatıldı.
Eğitimde, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli Yusuf Eren, kişisel hijyen, bireylerin neden olabileceği çapraz bulaşmalar, hijyenin güvenilir gıdaya ve gıda kalitesine etkisi konularından söz ederken, el yıkama alışkanlığının önemi ve temizliğin bireylerin sağlığına etkisine dikkat çekti. Eğitim kapsamında okullarda faaliyet gösteren işletmelerin yıl sonuna kadar kendilerini yönetmeliğe hazır hale getirmeleri gerektiği vurgulandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kırklareli İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonuyla il genelinde yapılan hijyen eğitimleriyle yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi okullarda faaliyet gösteren işletmeler ile beraber binlerce öğrenciye güvenilir gıdanın sunulmasının hedeflendiği kaydedildi. İl genelinde toplam 109 kişinin eğitime katıldığı belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir