GENEL - 05 Kasım 2017 Pazar 13:42

Pınarhisar Kaymakamlığı gezi düzenledi

A
A
A
Pınarhisar Kaymakamlığı gezi düzenledi

Kırklareli Pınarhisar Kaymakamlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde ilçe üreticileri bölge için alternatif ürünleri tanıtmak amacıyla Altınova, Sapanca ve Silivri ilçelerine gezi düzenlenledi.

Kırklareli Pınarhisar Kaymakamlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde ilçe üreticileri bölge için alternatif ürünleri tanıtmak amacıyla Altınova, Sapanca ve Silivri ilçelerine gezi düzenlenledi.


İlk gün Altınova İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Altınova Kaymakamlığı, Sermayecik köyünde çilek üretimi, Birsu Gıda kivi depolama tesisi ve üretim bahçesi, Subaşı Belediyesi Göçmen Müzesi, Garden A.Ş kümeleşme modeliyle çilek üretimi, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Geofit bahçesi ziyaret edilip yetiştirme ve maliyetler konusunda bilgi alındı.


Sapanca’da iç ve dış mekan süs bitkileri üreticileri, solucan gübresi üretim tesisi, Seymen Mantarcılık, Ev-ce doğal ürünler, Sopali Doğal Yaşam Köyü gezilip bilgi alındı.


Silivri programında İlçe Kaymakamı Murat Eren’in teşrifiyle Silivri Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi gezildi. Merkezde başta lavanta olmak üzere çeşitli tıbbı ve aromatik bitkiler hakkında bilgi alındı. Üretim parselleri ve Distilasyon Merkezi incelendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.