YEREL HABERLER - 15 Haziran 2017 Perşembe 10:16

“Tarım Kampında Lider Çocuklar” belgelerini aldı

A
A
A
“Tarım Kampında Lider Çocuklar” belgelerini aldı

Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce planlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen “Lider Çocuk Tarım Kampı"nda öğrenciler belgelerini aldılar.

Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce planlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen “Lider Çocuk Tarım Kampı"nda öğrenciler belgelerini aldılar.


İlköğretim 4’üncü sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda, üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinliği Kırklareli merkezinde bulunan Mustafa Dalcalı İlkokulu 4-B sınıfı öğrencileriyle gerçekleştirildi.


Lider Çocuk Tarım Kampının 1’inci günü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün tanıtımı ile başlayarak, Toprak Analiz Laboratuvarı ve Örtüaltı Yetiştiriciliğinin çocuklara tanıtıldığı Atatürk Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde devam etti. Devamında Lüleburgaz’da bulunan özel bir tarım hayvancılık işletmesinde, hayvancılığın önemi, büyükbaş hayvanların bakım ve beslenmesi konuları çocuklara görsellik sağlanarak anlatıldı. Son olarak Lüleburgaz ilçesinde bulunan özel bir boza ve dondurma işletmesine gidilerek, dondurmanın oluşum aşamaları gözlemlendi.


Kampın 2’nci gününde, 2017 yılının Birleşmiş Milletler Tarafından "Kalkınma İçin Sürdürülebilir Turizm Uluslararası Yılı" olarak ilan edilmesi sebebiyle ilde kırsal turizm, çiftlik turizmi ve köy turizminin yerinde görülüp incelenmesi amacıyla, Ertuğrul Köyü Kültürevi gezildi ve girişimci kadınlar tarafından oluşturulan Köy Kahvaltı Evi ziyaret edildi. Devamında Vize İlçesinde bulunan Ayasofya Cami, Vize Kalesi, Vize Antik Amfi Tiyatrosu rehber eşliğinde gezildi. Daha sonra öğrenciler Vize İlçesi Balkaya Köyüne bulunan Alabalık Üretme Tesisleri gezilerek incelendi. Son olarak Kıyıköy Beldesine gidilerek Ayanikola Kilisesi, Suriçi görülerek yakın kıyı tekne turu ile 2. gün tamamlandı.


Kampın 3’üncü, Kırklareli Üniversitesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katıldığı, çeşitli etkinliklerin yapıldığı çocuk şenliği ile başlayarak Lider Çocuklara Katılım Belgeleri ile çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.