YEREL HABERLER - 26 Kasım 2015 Perşembe 10:18

Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Hizmetlerine 1. Dönem Destekleme Ödemesi Yapılacak

A
A
A
Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Hizmetlerine 1. Dönem Destekleme Ödemesi Yapılacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kırklareli İl Müdürlüğü, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine 1. Dönem Destekleme Ödemesi yapılacağını bildirdi.
İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkındaki Tebliğ’in Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi. 2015 yılında Kırklareli’de Ziraat Odası 3 danışman, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği 4 danışman ve 1 serbest tarım danışmanının toplam 419 üretici ve yetiştiriciyle sözleşme imzalayarak Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmeti verdiği, 2015 yılında Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği işletme başına, 50 TL işletme katkı payı, 600 TL devlet desteği olmak üzere toplam 650 TL olarak uygulandığı ifade edildi.
Açıklamada, "Müdürlüğümüz Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü ile Müdürlüğümüz personeli 2 yayımcıdan denetleme komisyonu oluşturulmuş ve bu komisyon marifetiyle, birinci dönem destekleme ödemesinden önce sözleşme imzalayan çiftçilerin yüzde 25’i ile görüşülmüştür. Çiftçilerle yapılan görüşmelerde tarım danışmanının tarımsal işletmeyi belirli aralıklarla ziyaret edip etmediği, işletme ile ilgili sorunların çözümüne yönelik tavsiye ve yönlendirmelerde bulunup bulunmadığı, tarımsal yenilikler ve yeni teknolojiler konusunda bilgi verip vermediği, gerek görülen durumlarda tarımsal uygulamalarda bulunarak konunun daha anlaşılır olmasını sağlayıp sağlamadığı, danışmana rahatlıkla ulaşıp ulaşamadığı soruları sorularak çiftçilerimizin Danışmanlarla çalışmaktan memnun olup olmadıkları belirlenmeye çalışılmıştır. Denetleme Komisyonu, ayrıca büro denetimleri de yaparak hazırlanması gereken tüm belge ve bilgileri sorgulamış ve hizmette hiçbir aksamanın olmadığını tespit etmiştir. Tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinin denetlenmesinin ardından toplam 167 bin 600 TL olan 1. dönem danışmanlık desteğinin ödemesi için Bakanlığa yazı yazılmıştır" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir