GENEL - 15 Kasım 2015 Pazar 14:44

Trakyalılar Nükleer Santral Eyleminde

A
A
A
Trakyalılar Nükleer Santral Eyleminde

Kırklareli’nin İğneada bölgesinde yapılması planlanan nükleer santrale tepki gösteren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’dan sivil toplum kuruluşları İğneada’da toplanarak nükleer santralin kurulmaması için eylem yaptı.
İl, ilçe ve beldelerinden otobüslerle gelen vatandaşlar, İğneada belde girişinde toplanarak ellerinde pankartlarla, sahil kıyısında bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptılar. Belde halkı adına basın açıklaması okuyan Dilek Özcansan, doğanın nükleer santralin kurulmasıyla yok olacağını savunarak, “Nükleer santralin karıyla birlikte santralin 30 kilometresi yasak bölge ihlal ediliyor. Bu da Beğendik, Limanköy, Sislioba’nın tahliyesi demek olacak. Dedeleri, babaları Balkan Savaşları’ndan buralara göç etmiş köy halkı tekrar bir nükleer göç yaşayacak” diye konuştu.
Av. Bülent Kaçar ise, "Hep denir ya neden vatanın cennet köşelerine bu projeler yapılır. Çünkü buradaki amaç ücretsiz toprak tahsisi olduğu gibi ki bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından taahüt edilmektedir. Binlerce dönüm alan Akkuyu’da Ruslara bedava tahsis edilmiştir. İğneada’da yapılacak budur. Bedava deniz suyu kullanılanılırken soğutmada kullanılan su artı 2 derece olarak denizlerimize verilecek. Bizim doğamız mahvedilecek” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir