GENEL - 17 Eylül 2018 Pazartesi 17:37

2018-2019 eğitim-öğretim yılı başladı

A
A
A
2018-2019 eğitim-öğretim yılı başladı

Kırşehir’de Süleyman Türkmani İlkokulunda düzenlenen törenle 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılışı yapıldı.

Kırşehir’de Süleyman Türkmani İlkokulunda düzenlenen törenle 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılışı yapıldı.


Törene, Vali İbrahim Akın, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Ferhat Kuran, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz, daire müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


Törende konuşan Vali İbrahim Akın, Kırşehir’de 228 okulda 44 bin 144 öğrenci ile başlayan yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.


Çocukların dağarcıklarını sadece bilgiyle doldurmak değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerleri benimsemiş kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, bilimi ve insani değerleri üstün tutan nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Vali Akın, “Bilindiği üzere günümüzde bilim ve teknoloji baş döndürücü bir hızla ilerlemekte, her geçen gün yeni buluşlara ve bilgilere ulaşılmaktadır. Bu durum uygarlık yarışında ön sıralarda yer almak isteyen dünya ülkelerini sürekli gelişmeye ve eğitim standartlarını yükseltmeye sevk etmektedir.



İyi ve sorunsuz bir toplum oluşturmanın temel koşulunun eğitimden geçtiğinin bilincinde olan ülkemiz, dünyaya daha geniş bir vizyonla bakabilmek, güçlü ve üreten bir toplum olarak varlığımızı idame ettirebilmek için eğitime her zamankinden daha fazla önem vermekte, çağdaş eğitim programlarıyla çocuklarımızın kaliteli bir eğitim alması için çalışmalarını sürdürmektedir.




Ailede başlayan öğrenme sürecinin bir sonraki adımı olan okul döneminde öğretmenlerimizin yoğun emeklerle aktaracakları bilgiler neticesinde çocuklarımız önemli kazanımlar elde edeceklerdir. Amacımız sadece çocukların dağarcıklarını bilgiyle doldurmak değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerleri benimsemiş kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, bilimi ve insani değerleri üstün tutan nesiller yetiştirmektir"dedi.



Açılış programında öğretmen ve öğrencilere seslenen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise konuşmasında, “İyi bireyler yetiştirmek en temel görevimizdir. Son derece önemli sorunların çözülmesinde atılacak ilk adım önce eğitim. Kırşehir’de eğitimde önemli başarılara imza atmış bir şehirdir. Umut ediyoruz ki yeni eğitim-öğretim döneminde bu alandaki başarılarımız artarak devam edecektir” diye konuştu.



Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz’in de yaptığı bilgilendirme konuşmasının ardından 4. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilerine ’Hoş Geldiniz’ çiçekleri sunduğu program, Vali ve beraberindeki protokol tarafından öğrencilere ders kitaplarının dağıtımı ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.