GENEL - 10 Nisan 2018 Salı 14:41

Aile Yaşam Merkezi dostlukların gelişimine katkı sunacak

A
A
A
Aile Yaşam Merkezi dostlukların gelişimine katkı sunacak

Kırşehir’de kentsel dönüşüm alanında yapımına başlanılan aile yaşam merkezi ile bölgede mahalleli arasında dostluk ve arkadaşlıkların arttırılması amaçlanıyor.

Kırşehir’de kentsel dönüşüm alanında yapımına başlanılan aile yaşam merkezi ile bölgede mahalleli arasında dostluk ve arkadaşlıkların arttırılması amaçlanıyor.


Yapımı devam eden aile yaşam merkezinde mahalleli,eğlenecek hemde kurs alarak kişisel gelişimlerine katkı sunacak.


Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kentsel dönüşüm alanında yapılan aile yaşam merkezi inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti.


Toplam 600 metrekarelik alana sahip aile yaşam merkezi inşaatı alanı ile ilgili inceleme yapan ve açıklamada bulunan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Hizmete başlayan bütün aile merkezlerimiz şu anda tam kapasiteli olarak hizmet veriyor. Bizlerde bu merkezlerin sayılarını artırıyoruz. Kervansaray ve Bahçelievler mahallelerimizde de konaklarımız var. Buralarda kurslarımız devam ediyor. Yapımı büyük bir hızla devam eden Bağbaşı aile yaşam merkezimiz tamamlandığı zaman mahalle sakinlerine çeşitli kurslarla, organizasyonlarla hizmet edecek. Bağbaşı aile yaşam merkezine benzer bir aile yaşam merkezini Aşıkpaşa mahallesinde de yapacağız"dedi.


Yapımı devam eden aile yaşam merkezinde neler yer alacağını da anlatan Belediye Başkanı Bahçeci konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bağbaşına yaptığımız aile yaşam merkezi dört katlı içerisinde bodrum, zemin artı iki kattan oluşan bir bina şeklinde tasarlandı. Aile yaşam merkezi binası yaklaşık 600 metre kare ye oturan bina. Bodrum katında yüzme havuzu olacak. Fitness, aerobik, güzellik merkezi, bakım merkezleri, giyinme soyunma odaları olacak. Üst kat giriş katında kafeteryası olacak ve üst katında sınıflar ve derslikler şeklinde tasarlandı. Bağbaşı Kırşehir’in üniversiteye yakınlığı sebebi ile Üniversite’nin kullanabileceği çok önemli bir merkez haline gelecek.


Özellikle hanımlar yüzme dersi alabilecek. Bağbaşı aile yaşam merkezinin bir otelin SPA gibi düşünülmesi lazım ve bu şekil tasarlandı. Yine burada aile yaşam merkezinde olduğu gibi her alanda açacağımız kurslarla burası inşallah çok güzel bir hizmet verecek. Öğretmenler, öğrenciler için çok güzel bir mekân olacak burasını en güzel bir şekilde kullanabilecekler"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.