YEREL HABERLER - 01 Temmuz 2016 Cuma 14:11

Bbp İl Başkanı Tarık Aykanat: “Acımız İkiye Katlandı"

A
A
A
Bbp İl Başkanı Tarık Aykanat: “Acımız İkiye Katlandı"

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Tarık Aykanat, Muhsin Yazıcıoğlu davası ile ilgili olarak takipsizlik kararı verilmesinin, Büyük Birlik Camiasının acısını katladığını söyledi.
Takipsizlik kararı verildiği günün, Ankara’daki elim saldırının hemen ertesine denk gelmesini manidar olarak değerlendiren İl Başkanı Ahmet Aykanat, sözlerini şöyle tamamladı:
“Büyük Birlik Partisi ve şehit liderimizin ve şehit olan kardeşlerimizin aileleri ile onca imkansızlık ve engellere rağmen bu elim olayı idari ve adli tüm ilgili ‘resmi’ kurumlarla muhatap etmeyi başardık. Bu gayretler neticesinde, tesadüflere bağlanamayacak derecede olağan üstü birçok olumsuzluklar ve ‘derin kuşku’ oluşturan bilgiler peyderpey dava dosyasına sokularak ‘delillendirilmeye’ başlandı. Kamuoyunun da hayret ve kuşkuyla takip ettiği bu süreç içerisindeki; kusur, ihmal ve kasıtlar peş peşe ortaya çıkarılmaya başlandı. Helikopterin ne şekilde kırıma uğradığı, sonrasında oluşturulan bilgi kirlilikleri, müthiş teknolojik imkanlara rağmen enkaza ulaşılamaması(!), rezil bir şekilde yürütülen arama kurtarma safhasının aslında ‘örgütlü’ bir “Aramama- Kurtarmama” süreci olduğu, ulaşılamayan olay yerine aslında olayın hemen akabinde ulaşıldığı gibi nice gerçek; istihbari, inzibati, teknik bilgiler ışığında yüzlerce bilgi ve delille birlikte dava dosyasına girdi.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir