GENEL - 01 Kasım 2018 Perşembe 11:42

Belediye Başkanı Bahçeci: "Kırşehir’i baştan aşağı yeniliyoruz"

A
A
A
Belediye Başkanı Bahçeci: "Kırşehir’i baştan aşağı yeniliyoruz"

Halkla ilişkilerini sürdüren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Bahçelievler Mahallesinde bir araya geldiği mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Halkla ilişkilerini sürdüren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Bahçelievler Mahallesinde bir araya geldiği mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.


Mahalle buluşmasında açıklama yapan Belediye Başkanı Bahçeci, Kırşehir’i baştan aşağı yenilediklerini söyledi.


Şehir yönetirken hizmetlerin iyi planlanması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, konuşmasında, "Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldik. Projelerimizle Kırşehir’de çok mesafe kat ettik, inşallah daha çok mesafeyi hep birlikte beraberce kat edeceğiz" dedi.



Yapılan istişare toplantıları ile mahallelerin daha rahat sorunlarının çözüme kavuştuğunu bildiren Belediye Başkanı Bahçeci, "Bu toplantılarla mahallemizi kontrol ediyoruz. On yıldır sizlere Kırşehir’imize hizmet ediyoruz. Bu on yıl içerisinde Kırşehir’imizi baştan aşağı tekrar komple yeniledik. Kolay bir süreç değil. On yıl önceki mahallemizi hatırlarsanız, bugünkü geldiğimiz noktada çok mesafe aldığımızı görürsünüz. İş biter mi? bitmez. Eksik biter mi? Bitmez. Bahçelievler mahallesinde bir metre kara kilit parke var mıydı yoktu. Şuanda üçte ikisini tamamlamış durumdayız. Hepsi bitmedi bu devam edecek. İhalemizi yaptık diğer sokaklarımız da devam edecek. Biraz sabırlı olacağız mesele oy meselesi değil. Sokağı yaparken kaç oyu var veyahut ta kaç oyu yok ona bakmıyoruz. Bahçelievlerin bütün sokaklarını bitireceğiz"diye konuştu.



Mahalle sınırları içerisinde yer alan eski terminal arazisinin de değelendirileceğini anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, açıklamasını şöyle sürdürdü:


"Günün şartlarına göre bir proje mutlaka yapılacak henüz net bir şey yok. En güzel şekilde değerlendirmek bizim en önemli görevimiz. Kırşehir ilk defa otobüs kullanıyor. İlk defa Kırşehir Belediyesi otobüs işletiyor. Vatandaş ilk defa akıllı kart otobüs sistemi kullanıyor. Komple şehir ilk defa otobüs tanışıyor. Her şeyin bir anda dört dörtlük işlemesini, toplu taşım kullanan uzmanı olmasını bekleyemezsiniz. Yeni bir sisteme girdik bir ayını bile yeni dolduracak. İki hafta otobüsler çalıştı gelen şikayetlere göre güzergahları tekrar revize ettik. Duraklara takılan saat sistemini biz uydulardan takip ediyoruz. Aksaklıklar oluyor ama biraz zaman vereceğiz. Birden bire bunların oturuyor olmasını beklemek doğru olmaz. İki üç ay içerisinde bu otobüs sistemi oturduğunda inşallah bu sorunlar giderilmiş olacak. Bu otobüs sistemini kurmak için tam dört yıl emek verdik. Önemli olan sizlerin mutluluğu ve yüzün gülmesi"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama Giresun’un Bulancak ilçesinde bir kuyumcudaki silahlı soyguna ilişkin gözaltına alınan 3 şüphelinin tutuklanmasıyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Giresun İli Bulancak İlçesinde “silahlı yağma” olayı 18.04.2024 günü gündüz saatlerinde mülhakatımız olan Bulancak ilçe merkezinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Suçun faili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli yakalanarak aynı gün gözaltına alındı. Yine kolluk birimleri tarafından yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde olayda kullanılan suç aletleri ve gasp edilen ziynet eşyalarının da ele geçirildi. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve delillerin de derc edilmesi üzerine şüphelilerin gözaltından çıkartılarak Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edildikleri, şüphelilerin savunmalarının alınmasına müteakip üzerlerine atılı “silahla yağma ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmalarına karar verilmiştir. Tutuklanan şüpheliler Espiye Ceza İnfaz Kurumuna gönderilerek, soruşturma işlemlerinin hâlen devam ettiği ve gerek görülmesi durumunda gelişmelerden ayrıca bilgi verileceği hususları, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün 5/2 nolu ve 153/1 nolu genelgeleri uyarınca kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.