GENEL - 18 Aralık 2017 Pazartesi 14:55

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’den dolmuşçulara son çağrı

A
A
A
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’den dolmuşçulara son çağrı

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir’de faaliyet gösteren dolmuşçulara son çağrısını yaptı.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir’de faaliyet gösteren dolmuşçulara son çağrısını yaptı. Belediye olarak yeni otobüsleri aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Bahçeci, otobüsleri aldıklarını ve 2018 yılında faaliyete geçireceklerini söyledi.


Şoförler ve bağlı temsilcileri ile birkaç kez konuştuklarını anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “8 metre ve 12 metrelik sıfır kilometre otobüslerimiz gelecek. 2-3 ay içerisinde de kart sistemi, düzenlemeler, şoförlerin eğitilmesi gibi süreçlerin tamamlanması sürer. Mart-Nisan gibi de bu sistemimiz işlemeye devam eder.


Dolmuşçu esnafımızla görüşmeler yaptık. Meclis üyelerimizle kurduğumuz komisyonda AK Partili, CHP’li, MHP’li, meclis üyelerimizden oluşan Esnaf Odaları Başkanı, Ticaret Odası Başkanı, Şoförleri Odası Başkanından oluşan komisyonla da istişare yaptık. Onlarında duyarlı davranmalarını istiyoruz”dedi.


Şoförlerinde iş yapmalarını istediklerini anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Biz ilk önce şoförlerimiz bu işi yapsın istedik. Ama onlar ısrarla istemediler. Bizim böyle bir bütçemiz yok otobüsleri alamayız dediler.


Üç hafta önce ben tekrar çağırdım. Sekiz tane dolmuş hattının başkanını ve Şoförler Cemiyeti’nin Başkanını davet ettim.


Toplantı yaptık. Ben onlara şu teklifi sundum; sizin aracılığınızla kamuoyuna da duyuralım. Biz otobüsleri aldık. Siz dolmuşlarınızı satın bir kooperatif veya şirket kurun.


Ben size on yıllığına kiraya vereyim. On yıl boyunca siz işletin. Ama denetim Belediye’de olmak şartıyla şoförlerin disiplini, kurallara uyumu bu konuda taviz veremeyiz.


Biz bu konu ile ilgili bir merkez oluşturuyoruz. Her otobüse 7 tane kamera sistemi kurulacak. Tek tek arşivlenecek her ihtimale karşı bir Merkez oluşacak.


90 tane şoför var Şoförlere dedik ki siz işletin Belediye’ye kira ödeyin. Dediler ki hadi para kazanamazsak kirayı nasıl ödeyeceğiz. Ben kazanacağından eminim ama tamam dedim. O zaman kara ortak olalım. Tüm giderler hesaplansın yapılsın.


Kar da anlaşırız dedim. Kar etmezseniz kira ödemeyin dedim. Bu biraz kafalarına yattı ama biz size döneriz dediler ama hala dönmediler.


En son bana şunu söylediler ‘Bunlar olmasa da biz yine devam etmek istiyoruz diyenler var’ İsteyen otobüse binsin, isteyen dolmuşa. Belediye meclisi karar aldı.


Otobüs fiyatı daha uygun olurken çok fazla kimse dolmuşa binmez. Sizin aracılığınız ile tekrar söylüyorum; gelin aldığımız tüm otobüsleri size kiralayalım ve kara ortak olalım"


Kırşehir’de şehiriçi minibüs terminali ile ulaşımda hizmet kalitesinin arttırılması hedefleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.