YEREL HABERLER - 13 Ağustos 2016 Cumartesi 15:09

Darbeyi anlattığı şiir, Kırşehir kamuoyunda geniş yer buldu

A
A
A
Darbeyi anlattığı şiir, Kırşehir kamuoyunda geniş yer buldu

Kırşehir Kent Konseyi Şair ve Yazarlar Çalışma Gurubu üyesi ve Aşıkpaşa Gazetesi köşe yazarı İbrahim Düğer, darbe gecesi yazdığı şiirle dikkat çekti.
1960, 12 Mart Muhtırası, 12 Eylül darbesi ve 28 Şubat sürecini gören Düğer, 15 Temmuz gecesinin hainlerin iç isyanın sinyalini vermekte olduğunu söyledi.
Düğer, “İhtilallerde dahi TBMM bombalanarak sivil halkın üzerine bomba atılmadı. Ülkenin her türlü imkanlarından faydalanarak 40 yıl gibi bir süreçte dini ve milli duyguları sömürerek kemikleşip kadrolaşıp, bu güzel ülkeye temiz insanlara bu ihaneti yaptılar ve yapma girişiminde bulundular. Hesap edemedikleri bir şey vardı. Tarihi şanla dolu, Türk Milletinde ki milli ruhu unuttular. Milli ruh şaha kalkarak kendi paramızla alınan kendi silahlarımızı halka doğrultan o hainlere üç-beş saat gibi kısa sürede tarihte eşi ve benzeri bulunmayan bir ders verdi.”dedi.
Kendisini çok etkileyen bir sürecin yaşandığını anlatan şair-yazar Düğer, “Milyonlar sokaklara dökülerek tank, top ve tüfeklere karşı kaldırım taşlarına dahi zarar vermeden vücutlarını siper ederek bu hain girişimi engelledi.
Onlar kaldırım taşlarını kendi vergileri ile alınıp o alanlara döşendiğini biliyordu. Kaldırım taşlarını söküp tank paletlerine atmak yerine kendi bedenlerini tankların önüne attı. Yüce Türk Milletini ve bu yola kefenimi giydim çıktım diyen Cumhurun başı olan Cumhurbaşkanımız ve bütün idarecilerimizi kutlarım.” ifadelerini kullandı.
Düğer darbenin ikinci gününde yazdığı şiirde ise hainlere şöyle seslendi:
Sınırları süngü ile çizildi/Bu toprağa göz dikenler ezildi/Tarihlere altın harflerle yazıldı/Bu vatanın sahibi var duysunlar/Kalleş vurma askere,polis,paşayı/Çok gördük biz sizin gibi maşayı/Dar ederiz inindeki köşeyi/Bu vatanın sahibi var duysunlar/Müttefikim falan filan diyenler/İçimizde satılık olan piyonlar/Bizi bölmek için sinsi oyunlar/Bu vatanın sahipleri var.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir