GENEL - 24 Temmuz 2016 Pazar 02:52

Fatiş Nine Her namazda darbecilere beddua ediyor

A
A
A
Fatiş Nine Her namazda darbecilere beddua ediyor

Torunları ve oğullarını da alarak 9 gündür demokrasi nöbetine gelen Fatiş Nine, darbecilere her namaz kılışında beddua ettiğini söyledi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından çocukları ve torunları ile birlikte Cacabey Meydanına gelerek ‘demokrasi nöbeti’ tutan Fatiş Bıçakçı (82) kıldığı her namaz sonrası darbecilere beddua edip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hayır duada bulunduğunu belirtti.
Yaşına aldırış etmeden Cumhurbaşkanının çağrısı sonrası çocukları ve torunları ile birlikte bir gün bile aksatmadan demokrasi nöbetine gelen Fatiş Nine erken saatlerde Cacabey Meydanına demokrasi nöbetine geliyor ve alan boşalana kadar elinde Türk Bayrağı ile darbecilerin karşısında duruyor.
Ninesi ile birlikte nöbete gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alandan çekilin diyene kadar çekilmeyeceklerini anlatan Fatiş Nine’nin en küçük torunu Abdülkadir Bıçakçı, “Cumhurbaşkanımız inin dedi meydanlara indik. Meydanlardan da çekilin deyinceye kadar ailece bekleyeceğiz.”dedi.
Fatiş Nine demokrasi nöbetine torunları Abdülkadir, Rabia, oğulları Yakup,Berat ve gelini Leyla Bıçakçı ile geliyor.
Cacabey Meydanında gerçekleşen demokrasi nöbetine Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdür Sıtkı Akgül, STK temsilcileri de katılım gösterirken Kırşehir Belediyesi Mehteran ekibi konser verirken vatansever çocuklar şiirler okuyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta deprem sonrası yollarda çatlaklar oluştu: “Ayakta zor durduk” Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5,6 şiddetindeki depremin ardından, bazı yollarda çatlaklar meydana geldi. Sulusaray ilçe merkezindeki Malum Seyit Tekke Mahallesi ile Buğdaylı köyü arasındaki yollarda beliren çatlaklar dron ile böyle görüntülendi. Tokat’ın Sulusaray ilçesi merkez üssü olan 5,6 şiddetindeki depremin ardından, bazı yollarda çatlaklar meydana geldi. Sulusaray ilçe merkezindeki Malum Seyit Tekke Mahallesi ile Buğdaylı köyü arasındaki yollarda çatlaklar belirdi. Bu durum, bölge halkında tedirginlik oluşturdu. Oluşan çatlaklar nedeniyle, özellikle Buğdaylı köyü yolunda oluşan çatlakla birlikte yolda hafif çökme meydana geldiği gözlendi. Yol kenarındaki istinat duvarları da çöktü. Tekke Mahallesi’nde ise iki farklı çatlak, dron aracılığıyla havadan görüntülendi. “Ayakta zor durduk” Tekke Mahallesi sakinlerinden Kadir Karaman, “Burası Malum Seyit Tekke Mahallesi. Buğdaylı köyü de ileride. Deprem bir anda başladı. Annem içeride babam da balkondaydı. Bir an da böyle beşik gibi sallandı. Ayakta zor tuttuk. Annem patik atak geçirdi. Evden çıkamadı oturdu ağladı. Babamla birlikte annemi zor çıkarttık. Çok kötü oldu. Sizin de gördüğünüz gibi yollar yarıldı. Duvarlar yıkıldı. Evlerin duvarları yıkıldı. Mahallede en az 150-200 metre çatlak oluştu. Gördüğünüz gibi duvar falan da yıkıldı. İstinat duvarı tarlaya uçtu” dedi. (YK-OE-
Van Van-Bahçesaray karayolunda kar mesaisi Van’da çığ riski nedeniyle yaklaşık 4 aydır kapalı tutulan Van-Bahçesaray karayolu ulaşıma açılması için çalışmalar devam ederken, 1 kilometrelik yol yaklaşık 1 saatte açılıyor. Van’da 22 Aralık 2023 tarihinde yağan kar yağışı ile birlikte düşen çığlar sonucu Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapandı. Yapılan çalışmalar sonucu yol 29 Aralık 2023 tarihinde ulaşıma açıldı. Ulaşıma açılan araç trafiğine açılmadan önce Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan "Çığ Tehlikesini Belirleme ve İzleme Komisyonu" üyeleri bölgede yapılan inceleme sonucu çığ riski devam ettiğinde dolayı yol araç trafiğine açılmadı. İlerleyen günlerde etkili olan kar yağışı ve birçok noktaya düşen çığlardan dolayı yol yeniden ulaşıma kapandı. Yaklaşık 4 aydan bu yana ulaşımın sağlanamadığı, büyük bölümünde metrelerce karın bulunduğu yolda, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Görentaş Şantiye ekipleri, havanın düzelmesiyle birlikte bölgede çalışma başlattı. Kar kalınlığının yer yer 3 ile 5 metreyi bulduğu bölgede 3 bin rakımlı Karabet Geçidi’ne yaklaştı. Yüksek dağların yamaçlarından geçen yolda meşakkatli bir çalışma yürüten ekipler, birçok çığın düştüğü bölgede adeta kardan tünel oluşturarak ilerliyor. Kar kalınlığının iş makinelerinin boyunu aştığı, birçok noktaya düşen çığ nedeniyle kapsanan yolun 1 hafta 10 gün sürecek çalışmanın ardından ulaşıma açılması beklenirken, 1 kilometrelik yol yaklaşık 1 saatte açılıyor. Van-Bahçesaray yolunun kapalı olması nedeniyle ilçeye Bitlis’in Hizan ilçesi üzerinden ulaşım sağlanıyor.