YEREL HABERLER - 03 Şubat 2017 Cuma 16:05

Karakurt Kaplıcaları faaliyete geçecek

A
A
A
Karakurt Kaplıcaları faaliyete geçecek

Kırşehir’in sahip olduğu yeraltı kaynaklarının değerlendirilmesi için çalıştıklarını ifade eden Vali Necati Şentürk, Karakurt bölgesinde yeni ve kaliteli hizmet sunulacak bir tesis yapımı için İl Özel İdaresi aracılığıyla yapılan ihalenin sözleşmesini imzaladıklarını belirtti.
Sağlık turizmine kazandırılacak tesisin ilk adımının atıldığını bildiren Vali Necati Şentürk, “İnşallah bu bölgede Kırşehir’e yakışır, sağlık turizmi açısından örnek gösterilecek bir tesis yapımının ilk adımını atmış oluyoruz. Karakurt kaplıcaları hizmete açıldığında, bu tesis ilimizde hem sağlık turizminin gelişmesinin sağlayacak hem de bölgenin ekonomisine büyük katkılar sağlayacak. Hepimizin bildiği gibi Kırşehir termal kaplıca açısından oldukça zengin bir kaynağa sahip. Bizler de bu zenginliği değerlendirmek adına çalışmalar yürütmekteyiz. Bir halk müessesi olan kaplıcanın ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
“Yap-işlet devret modeli ile proje hazırlandı”
Yapılacak olan tesis hakkında açıklamalarda bulunan Vali Necati Şentürk, şu sözlere yer verdi:
“Yeni yapılacak olan Karakurt Kaplıcası, yap-işlet-devret projesiyle hazırlandı. Şirket, kaplıcayı 25 yıl süreyle çalıştıracak, sonra yeniden İl Özel İdaresine devrecedek.
Kaliteli malzeme kullanılarak yapılacak otel 5 katlı ve 400 yataklı olacak. Modern bir otelde ne varsa bu kaplıcada da o imkânlar fazlasıyla olacak. Otelde verilen hizmetler her kesimden vatandaşımıza hitap edebilecek. Yazın kullanılabilecek açık yüzme havuzları da olacak. Kaplıcanın karşı tarafından bulunan Roma Hamamı’nın da otel ile birlikte hizmete açılmasını planlıyoruz. Projenin iki yılda tamamlanmasını hedefliyoruz.”
Vali Necati Şentürk ve Karakurt Termalkent Turizm Geliştirme Kooperatifi yetkililerinin sözleşme imzaladığı törende, İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan da hazır bulundu.
Kırşehir’in Karalar köyünde bulunan Karakurt Kaplıcası, Kırşehir’in yaklaşık olarak 16 kilometre batısında Karalar köyü sınırları içerisinde yer alan ve araştırmalara göre, Selçuklu hükümdarı Kılıçarslan tarafından 1135 yılında Selçuklu beylerinden Karakurtbaba adına yaptırıldığı sanılan ve 2013 yılı Şubat ayında kira sözleşmesi feshedilerek İl Özel İdaresi’ne devredilen Karakurt Kaplıcasının kapıları kaynatılarak, işletmeye son verilmişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.