YEREL HABERLER - 09 Mart 2017 Perşembe 13:13

Rektör Vatan Karakaya, "Toplumun her kesimine bu ihaneti anlatmak zorundayız"

A
A
A
Rektör Vatan Karakaya, "Toplumun her kesimine bu ihaneti anlatmak zorundayız"

Ahi Evran Üniversitesi tarafından organize edilen programla 15 Temmuz Darbesi ve Medya konulu panel düzenlendi.

Ahi Evran Üniversitesi tarafından organize edilen programla 15 Temmuz Darbesi ve Medya konulu panel düzenlendi.
Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü konferans salonunda gerçekleşen panelin açılış konuşmasını yapan üniversite Rektörü Vatan Karakaya, yüzyılın ihaneti olarak 15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleşmiş olduğunu ve medyanın dik duruş sergilediğini söyledi.
Rektör Vatan Karakaya, “Küresel güçler bu ihanetin din bağlantısını FETÖ ile gerçekleştirmek istemişlerdi. Dini inanış alanını da zedelemeyi kendilerine bir görev addetmişlerdir. Bunlar haindir. Toplumun her kesimine de bu ihaneti anlatmak zorundayız. Bize düşen doğru okumak ve insani değerleri önemseyen çalışma başlatmaktır. Gençlerimiz, inanan düşünen ve yaşadığı coğrafyayı tanıyan gençler yetiştirme gayreti içerisinde olmalıyız. Toplumun özüne dönük çalışmaları güçlendirmeliyiz. Şanlı geçmişe bakarak şanlı geleceğimizi hazırlamalıyız.”dedi.
Basın temsilcilerinin katıldığı programda 15 Temmuzu anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise konuşmasında, “Türkiye’de attığımız her adımda 15 Temmuzu ve bu süreci hazırlayan adımları da unutmamalıyız. Milletin gösterdiği gayreti ve sokakları dolduran milletin bu hainlere geçit vermediğini de çok iyi görmeliyiz. Bu süreci sulandırmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. ”diye konuştu.
“Üst akılla hazırlanan bu yapı da hemen temizlenmiyor”
40 yılda üst akılla hazırlanan yapının hemen temizlenmediğini ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu süreçte en zor iş devletin işi kanser hücresi gibi devletin tüm birimlerine sızan yapıyı temizlemek. Millet olarak bize düşen taşın altına elini koyanları desteklemek ve bu süreci temizlemek isteyenlerin arkasında olmaktır.
Türkiye’de sistem noktasında bazı şeyler değişmeli millete hesap veren bir sitem ve demokrasinin daha güçlü olmasını istiyoruz. Bu millet hiç yanlış karar vermedi. Bizler halktan korkmuyor ve talimatları halktan alıyoruz.”
Program öncesinde öğrencilere ve katılımcılara hitap eden Vali Necati Şentürk ise konuşmasında her şerden bir hayır çıkacağını anlattı.
Vali Necati Şentürk konuşmasında, “Dünya Türk ordusunu gördü ve parmak ısırdı. Ne ihanetler yaşanmış bu ülkede savaşta yaralıya ateş edilmez. Ömer Halis Demir’e yaralı iken ateş ettiler. Bu şerden ise bir milli ve şanlı bir direniş ortaya çıktı. İfadelerini kullandı.
“Türkiye uzadıkça budayalım mantığı var”
Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Türkiye’nin uzadıkça birilerin de bir budama mantığı olduğunu söyleyerek, “Balkanlara gidiyorsun Türkiye diyor, Orta Doğunun gözü Türkiye’de Türkiye model alınıyor. Türk liderler Arap ülkelerine gittiğinde gelin buraya diyorlar. Küresel ölçekli ekonomi ve siyasette bir iddia ortaya koyuyor Türkiye, aslında herkesin söylemek istediğini Davos’ta Cumhurbaşkanı söyledi. Türkiye’nin güney sınırını bir PKK devleti ile kapatmak istediler. Fırat Kalkanı sözde PKK kampı projesini kesti. Tehlike ise henüz bitmiş değil. Referandum dan çıkacak netice de bir şekilde Türkiye’yi durdurma hamlelerinin bir parçası olacak. ”deyip konuşmasını tamamladı.
“Kız kardeşim aradı darbe mi oluyor diye sordu”
ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı, darbe girişimini Ankara’da yaşayan kız kardeşi aracılığı ile öğrendiğini ve darbe olduğuna inanmakta güçlük çektiğini anlattı.
Bursalı konuşmasında büyük millet olduğumuzu şu ifadelerle anlattı:
“TRT spikeri Tijen’e zorla okutulan bildiriye rağmen insanlar buna başka bir şey oluyor diye inanmak istemediler. İnsanlarımızın hafızalarından darbe ve vesayetler silinmiş. Darbe ve girişimler maalesef iyi tarafları ile ele alınamıyor. O gece Türkiye iktidar, muhalefet ve medya ile bir sınav verdi. Demokrasiye karşı bir sınav vererek insanlar kendilerini tanklara siper etti. Bu yüzden bile büyük millet olduğumuzu hatırlatmak isterim.
Medya darbe girişiminde kurgulanmış görüntülerle aracı rolünü üstlenmiş. Medyanın çoğunluğun durduğu yer, demokrasiye sahip çıkma noktasında önemli etken oldu. Bizim medyamızda demokrasiye sahip çıktı. Meslektaşlarımızla ideolojik bir kamplaşma olmadan demokrasiye sahip çıkma anlamında bir arada oldu.”
Ahi Evran Üniversitesinde düzenlenen panele Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı, Kanal 24 Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Akit Gazetesi Yazarı Sinan Burhan ve Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet katıldı.
Program medya temsilcilerinin anlatımlarının ardından soru-cevap bölümü ile devam etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.
İstanbul İstanbul’da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı İstanbul’da yüzlerce taksici Sarıyer’de gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanikyürek için bir araya geldi. İstanbul’un çeşitli noktalarında bir araya gelen taksicilerin katılımıyla, yol kenarında ölüme terk edilen Yaşar Yanıkyürek’in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine getirildi. İstanbul’da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer’de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. İstanbul’un farklı noktalarında toplanan taksiciler bir araya gelerek Yaşar Yanıkyürek’in cenazesinin Zincirlikuyu Mezarlığı’na getirilmesine eşlik etti. Farklı noktalarda toplanan taksiciler Beyoğlu’nda bir araya gelerek konvoy halinde Zincirlikuyu Mezarlığı’na hareket etti. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı. Zincirlikuyu Mezarlığı önünde toplanan taksiciler burada basın açıklaması yaptı. Konuyla ilgili konuşan İstanbul Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Deniz Dündar, “Bugün 14.30 sularında Anadolu Yakası’ndan aldığı yolcu ile Avrupa Yakası Sarıyer Tarabya, bizim Madenler dediğimiz bölgede yabancı yolcusu tarafından katledilen Yaşar Yanıkyürek abi için bütün meslektaşları olarak, arkadaşları olarak buradayız. Cenazemizi yalnız bırakmadık. Bu bizim ilk cenazemiz değil, görünene göre son cenazemiz de olmayacak. İki üç ay önce İzmir’de Oğuz Erge kardeşimiz, yaklaşık 9-10 ay önce Yıldıztabya, Gaziosmanpaşa’da Samet Kubiloğlu kardeşimiz, ondan 1 sene öncesine kadar Aydın Altun abimiz, bu ne ilk ne de son. Biz bir an önce yetkililerden taksicilerin can ve mal güvenliği için ivedi bir şekilde çalışma yapmalarını arzu ediyoruz. Bugün Yaşar abi için buradayız, cenazemizi gasilhaneye teslim ettik. Yarın Feriköy Mezarlığında öğle namazına müteakip defnedip son görevimizi yerine getireceğiz ama bunun son olup olmadığını bilmiyoruz. Ne yazık ki evden helalleşerek çıkıyoruz. Bir an önce yetkililerden, kabinli araç ya da başka bir çözüm bekliyoruz. Buna yetkililer, İstanbul’da taksiyi yönlendiren UKOME kurulu karar verecek. Bizler dernekler olarak, daha önce büyükşehir belediyesine bunun müracaatını yaptık. Bu ilk değil son değil. Biz helalleşerek çalışmak istemiyoruz. Bizler huzur, güven içinde çalışmak istiyoruz. Bizler STK’lar olarak sizler için her şeyi yapıyoruz. Bu işin hızlanması için sizlerin de bir an önce müracaatta bulunmanız gerekmektedir. Lütfen bizim sesimizi artık duyun. Lütfen bizi ciddiye alın" ifadelerini kullandı. "Azrailimizi yanımızda taşıyoruz" Ölümlerin artık son bulması için yetkililerin önlem almasını isteyen ve evden helalleşerek çıkıyoruz diye belirten Deniz Dündar, "Bugün bu, yarın bir başkası, kimi taşıdığımızı bilmiyoruz. Azrailini yanında taşıyan bir meslek grubu haline geldik. Bütün yetkililere, özellikle taksici dostu cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; Sayın Cumhurbaşkanım lütfen bu çığlığımızı, bu haykırışımızı duyun” şeklinde konuştu.