YEREL HABERLER - 23 Haziran 2016 Perşembe 11:47

Sarraflar Odası Başkanı Abdullah Çavuş Mirza:

A
A
A
Sarraflar Odası Başkanı Abdullah Çavuş Mirza:

Bankaların kıymetli metal alım-satımına ilişkin usul ve esaslardaki yönetmelik değişikliğini Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Abdullah Çavuş Mirza değerlendirdi.
Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mirza, “Vatandaş kuyumcuya gelerek veresiye yazdırıyor. Parası yetişmeyince üstünü daha sonra veriyor. Vatandaş bu imkanı bankada bulamayacak.” dedi.
Yapılan yönetmelik değişimi hakkında bilgi veren Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mirza, “Ben yapılan değişimin kuyumcuları etkileyeceğini düşünmüyorum. Bankaların altın konusunda alım-satımında ticari ilişkiden çok sosyal ilişki önce geliyor. Vatandaş bu ilişki durumunu bankada bulamayacaktır. Vatandaş daha önce de bu durumu yaşadı.” diye konuştu.
Kırşehir’de 60 sarrafın bulunduğunu belirten Mirza, “Kırşehir’de 60 civarında kuyumcu var. Mevduat fazla paralarını bankalarda değerlendiriyorlar. O zaman kuyumcuların da paralarını kasalarında tutmaları ve bankalara yatırmamaları gerekir. Değişikliği olumlu bulmuyorum. Bu işten banka zararlı çıkar biz değil.” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Başkan Ekim meyve fidesi dağıttı Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi. DOKAP ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Akçaabat’taki çiftçilere ücretsiz meyve fideleri dağıtıldı. Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Akçaabat’ta tarımsal kalkınmayı sağlamak, ürün çeşitliliğini arttırmak, çiftçileri ve üretimi desteklemek amacıyla proje bazında belirlenen kriterlere uyum sağlayan çiftçilere Isebella Üzümü, Trabzon Hurması, Kızılcık, Ahududu ve Böğürtlen meyve fidesi dağıtıldı. Meyve fidanı dağıtımı programında konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Önceden Akçaabat’ımızda tütün yetiştiriliyordu. Zamanla tütün yerini fındığa bıraktı. Şimdi ise çiftçilerimiz fındığa ve Akçaabat’ta yetiştirilen diğer tarım ürünlerine alternatif olabilecek, ekonomik getirisi daha fazla olan ürünler yetiştirmek istiyor. Biz de çiftçilerimize destek oluyoruz. Akçaabat’ımızın iklimi elverişli, toprakları verimli. Şehrimizin bu avantajını kullanarak Akçaabat’ımıza uygun meyve fideleri yetiştiriciliğini destekliyoruz. Akçaabat’ta alternatif olarak meyve yetiştiriciliğine Süper Meyve Aronya ile başladık. Şimdi de Isebella Üzümü, Trabzon Hurması, Kızılcık, Ahududu ve Böğürtlen gibi meyve fideleri ile devam ediyoruz. Akçaabatımızın tarımsal potansiyelini sonuna kadar en verimli ve en doğru tarım uygulamalarıyla kullanmakta kararlıyız” dedi. Buzağı tohumlama ücretsiz olacak Başkan Osman Nuri Ekim, konuşmasında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Akçaabat Belediyesi arasında yapılacak olan protokol neticesinde Akçaabat’taki hayvancılığa destek vermek amacıyla buzağı tohumlama uygulamasının da ücretsiz bir şekilde yapılacağını da duyurdu. Protokol için Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile gerekli hazırlıkların devam ettiğini belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğümü ve belediyemiz işbirliğinde Akçaabat’ımızda hayvancılığı destekleyecek bir protokol hazırlıyoruz. Çiftçilerimize şimdiden müjdesini vermek istedim. 2 bin Türk Lirası civarında olan buzağı tohumlama uygulaması protokolün imzalanması ile birlikte ücretsiz olacak. Uygulama aşamasında ilk olarak pilot köyler ve mahalleler seçilecek. Allah’ın izniyle de Ramazan bayramından sonra bu uygulamaya başlayacağız. İlerleyen süreçlerde tüm bu uygulamalardan verimli sonuçların alınmasıyla birlikte Akçaabat’ımızdaki tüm çiftçilerimiz yararlanacak. Söz verdiğimiz gibi her zaman çiftçimizin yanındayız“ diye konuştu.