YEREL HABERLER - 18 Mart 2017 Cumartesi 15:29

Şehit Aileleri Yemekli toplantıda Kırşehir protokolü ile bir araya geldi

A
A
A
Şehit Aileleri Yemekli toplantıda Kırşehir protokolü ile bir araya geldi

Vali Necati Şentürk, valilik tarafından yapılan organizede Kırşehir protokolü ve şehit ailelerini bir araya getirdi.

Vali Necati Şentürk, valilik tarafından yapılan organizede Kırşehir protokolü ve şehit ailelerini bir araya getirdi.


Özel bir otelde gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Necati Şentürk, şehit ailelerinin evlatlarını kaybettiğini ama millet olarak şehit ailelerinin evlatları olduğumuzu söyledi.


Vali Necati Şentürk yaptığı konuşmada, “Şehitler tepesi boş değil toprağı kahramanlar bekliyor. Yattığı toprak tuttuğu bayrak belli, Değerli şehit yakınları ve eşleri bu mukaddes günde bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Allah onların şefaatinden bizleri mahrum etmesin" dedi.


Çanakkale savaşlarının 102. Yıl dönümü nedeni ile gerçekleşen toplantıda düşüncelerini açıklayan Vali Şentürk, “Bizim milletimizde yiğit ve kahramanlar bitmez. Ömer Halis Demirler, Seyit Onbaşılar bitmez. Şehit olmayı bekleyen milyonlar var. Çanakkale de 4.5 milyon insan kaybettik. Onlar bizlere bu vatanı bıraktılar. Çanakkale ruhu, ‘ya gazi ol ya şehit’ denilen ruhtur. Şehitler ölmez sözünü bunun için söylüyoruz. Onlar bizleri izliyorlar. Onlar bu dünyadan gittiklerinin farkında değiller. Onların tek arzusu yine şehit olmaktır. Hayatlarını kaybettiklerinin farkında değiller. Bu ruh bizlere, istiklal savaşını kazandıran ruhtur.


Suriye’de savaşan ruhta aynı ruhla ‘ya şehit ol ya gazi’ ruhu ile hareket eder. İstikbalini ve namusunu çiğnetmeyen 15 Temmuz’da tankların altına yatan da aynı ruhtur. Vatan, bayrak, namus için gözümüzü kırpmadan bizler cephelere gideriz" diye konuştu.


Öte yandan Şehit ailelerinin her platformda yanlarında olduklarını belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise şöyle konuştu:


“Milletimiz bütün fertleri ile vatan savunması için şehit olmak için mücadele verir. Bir araya gelebiliyorsak bu şehitlerimizin sayesindedir. 15 Temmuz’da gördük ki, mesele bayrak, vatan olduğunda nasıl tek yumruk olduğumuzu dünyaya gösterdik.


Korunacak bayrak, vatan, şeref ve onurunuz varsa saldırılara maruz kalırız. 15 Temmuzu atlattık ama mücadele bitmeyecek. FETÖ’nün devletten temizlenmesi de gerçekleşecektir. Üst akıl tarafından oluşturulmuş bu yapının temizlenmesi noktasında millette yardımcı olmalı.


Devlet-millet el ele bu yapıyı her noktadan temizleyeceğiz. Her fırsatta insan haklarından dem vuranların kadın bir bakana da yaptığını gördük. Allah şehitlerimizin ailelerine sabırlar versin. Şehitlerimizin geride bıraktıklarına da sahip çıkmak devletimizin asli görevidir.


Bizlere düşen nasıl 15 Temmuz’da göğsünü tanklara siper ettiyse şehitler, bizler de görevimizi en iyi şekilde yaparak görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.”


Şehit aileleri kapıda Vali tarafından uğurlanırken şehit eşleri ve yakınlarına da karanfil verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir