GENEL - 11 Aralık 2016 Pazar 10:27

200 dolarını TL’ye çevirenlere kombine hediye

A
A
A
200 dolarını TL’ye çevirenlere kombine hediye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dövizlerinizi bozdurup TL’ye çevirin” çağrısı üzerine harekete geçen Kocaeli Birlikspor, "200 dolar bozdurana kombine hediye" kampanyası başlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiye destek için yaptığı çağrıya Spor Toto 2. Lig takımlarından Kocaeli Birlikspor da destek verdi. Birlikspor, başlattığı “Dolarını bozdurana kombine hediye” kampanya kapsamında 200 dolarını Türk lirasına çeviren ve makbuzu getiren vatandaşlara takımın bir yıllık kombine kartını hediye edecek.
Kampanya hakkında bilgi veren Kocaeli Birlikspor Başkanı Erhan Yılmaz, "Devlet büyüklerimizin göstermiş olduğu vatan savunmasına biz de varız demek için bu kampanyayı başlattık. Bunun altında herhangi bir art niyet aranmasın. Bizim gibi kurumlar daha büyük kitlelere daha çabuk ulaşabiliyor. Şu anda inanılmaz bir şekilde bize geri dönüşler oldu, bu da bizleri son derece mutlu etti. Kampanyamızı dün gece başlatmamıza rağmen inanılmaz bir şekilde kulübümüze iletişim haline geçmiş onlarca taraftar var. Kombinesini almak için sırada bekliyorlar. Futbolcu kardeşlerimiz de bu haftayı atlattıktan sonra bu kampanyaya destek vereceklerini belirttiler" dedi.
Yeni sezon hedefleri hakkında ise Yılmaz, "Kendimize göre belirli hedefler koyarak yola çıktık. Şu anda hedeflediğimiz puan sıralamasındayız. Biz haftalık hedefler koyarak yolumuza devam ediyoruz. Sezon sonu başarı çıtasını gördükten sonra başarılıyız ya da başarılı değiliz diyebiliriz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.