YEREL HABERLER - 22 Ağustos 2017 Salı 17:22

Başkan Doğan hayvan pazarında incelemelerde bulundu

A
A
A
Başkan Doğan hayvan pazarında incelemelerde bulundu

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala İzmit Belediye Başkanı Dr.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Modern Hayvan Pazarı’nı ziyaret etti.


Ziyaret sırasında Modern Hayvan Pazarı’nda incelemelerde bulunan Doğan, öncelikle idari binada kasaplara, kurban kesiminde dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili verilen eğitime katılım sağladı. Programa aynı zamanda, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Belediye Meclis Üyeleri, Kasaplar Odası Başkanı Rasim Özkul ve oda başkanları katıldı. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan incelemeleri öncesinde, eğitim alan yaklaşık yüz kasaba sertifika ve önlüklerini takdim etti.


Kasaplara verilen eğitimde konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Her şeyin başı sağlık. Bir hekim belediye başkanı olarak hijyen ve insan sağlığı konularında sıfır tolerans ile çalışıyoruz. Özellikle kurban adak ve kasaplık et kesim konularında büyükşehir belediyemiz mezbahada dikkatle sürdürüyor, ama belediyeye geldiğimiz dönemde gördük ki kurbanlıklar köprü altlarında kesiliyor. İşbirliği yaptık. İzmit Belediyesi olarak bu işte önemli bir rol aldık. Artık o köprü altlarında uygunsuz koşullarda hayvan satışı yok. Sağlıksız bir hayvanın etinin kaç kişinin sağlığına etki edeceğini düşünürsek hepimiz vebal altında oluruz" dedi.


Sağlıksız hayvan satmaya çalışanlar tarafından bir veterinerin darp edilmesine tepki gösteren Doğan, "Geçtiğimiz günlerde sağlıksız hayvan satmaya çalışan bir kişi veterinerimize kötü muamelede bulundu. Bunun peşindeyiz. Aynı zamanda bir gazetede tesiste şu yok, bu yok denilmiş. Allah’tan korkun diyorum, daha birkaç yıla kadar köprü altında satış yapılıyordu. O yazıyı yazanlar başka şeylerin peşindedir. Ama biz bunlara şerbetliyiz, biz önümüze bakacağız. Üç beş kuruş az para vermek yerine buradan sağlıklı kontrol hayvan alınmasını tesviye ediyorum. Bu sene yine kesim yapılan yerlerde poşet dağıtacağız. Ben tekrar bu güzel tesiste emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.


Ardından Başkan Doğan, ekibiyle birlikte hayvan pazarını gezerek incelemelerde bulundu. Doğan incelemeleri sırasında, satıcı ile alıcı arasına girerek pazarlık yaptırdı.


İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin en modern hayvan pazarı bu yılda kurban satıcılılarıyla alıcılarını buluşturuyor. Solaklar yolu üzerindeki Büyükşehir Belediyesi Mezbahası yanında yaklaşık 22 dönümlük bir alan üzerine yapılan 10 milyon maliyetli pazara Türkiye’nin dört bir yanından hayvanlar geldi. Bin 400 adet büyük, bin 800 adet küçükbaş olmak üzere 3 bin 200 hayvanin satıcıları beklediği pazarda 90’dan fazla padok bulunuyor. 5 bin 900 metrekare kapalı hayvan padoklarının içerisinde samanlık, karantina ve gebe gözlem bölümleri bulunuyor.


Hayvanların kulak küpelerinin üzerlerinde olması, pasaportlarının olması, belgelerinin olması il dışından gelen hayvanların sağlık raporlarının ve sevk, zorunlu aşılarının tam olması, kurbanlık kesime uygun olması, dişi damızlık hayvan olmaması, gibi hususlar dikkate alınarak hayvanların pazara girişi sağlanıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Dünya çocukları Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk ve Uçurtma Şenliği kapsamında Antalya’ya gelen konuk ülke çocukları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer’i ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için 15 ülkeden Antalya’ya gelen konuk ülke çocuklarını misafir etti. Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Endonezya, Tataristan, Romanya, Estonya, Özbekistan, Litvanya, Kırgızistan, Polonya ve Türkiye’den gelen dünya çocuklarını ağırlayan Genel Sekreter Cansel Tuncer, çocukların bayramını kutlayarak etkinlikler hakkında bilgi verdi. “23 Nisan tüm dünya çocuklarının bayramı” 23 Nisan’ın yalnızca Türkiye’nin değil, tüm dünya çocuklarının bayramı olduğunu aktaran Tuncer, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı bayramda bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek adına sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutlamak için muhteşem bir etkinlik programı hazırladık. Bugün Sevgi Korteji ile başlayacak kutlamalar ile 19-23 Nisan tarihleri arasında çocukların doya doya eğlenebilmesi için müzik ve dans gösterileri, yarışmalar ve pek çok etkinlik düzenlenecek. 15 ayrı ülkeden Antalya’mıza gelerek bayrama katılan 500 konuk çocuğun unutulmaz hatıralarla evine döneceğine inanıyorum" diye konuştu. Ziyaret sonunda misafir çocuklarla hediye alışverişinde bulunuldu. Konuk ülke çocukları ülkelerinden getirdikleri birbirinden farklı objeleri hediye ederken Antalya Büyükşehir Belediye Genel Sekteri Cansel Tuncer çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Zonguldak Jandarma üniforması ile GBT kontrolü yaparken polise yakalandı Zonguldak’ta jandarma üniforması ile esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yapan bir kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde M.K. isimli bir kadın gittiği alış veriş merkezinde sivil kıyafetlerini değiştirerek, yanında getirdiği askeri üniformayı giydi. 24 yaşındaki M.K., elindeki telefonla ilçe merkezindeki Meydanbaşı Caddesi’ndeki esnaflara GBT sorgulaması yaptı. Cadde boyunca iş yerlerini gezen kadın, suç kaydını kontrol edeceğini söyleyerek esnafların kimliklerini istedi. GBT sorgulaması yaptığını söylemesinin ardından esnaflara kimliğini veren kadın daha sonra ise sahil kenarında bulunan Uzunkum Caddesindeki kafelere girerek, içeride oturan müşterilerin kimliklerini istedi. Bir müşteri ise durumundan şüphelendiği kadın nedeniyle 112’yi arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine Ereğli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, olay yerine hareket etti. Jandarma üniformalı kadına suç üstü yapan polis ekipleri, askeri personel olduğunu gösteren kimlik kartını sordu. Kartın bulunmadığını öğrenen ekipler, kadının kimliğini alarak GBT sorgulaması yaptı. Sözleşmeli öğretmen olduğu tespit edilen H.K.’nın, daha önceden de herhangi bir suç kaydının bulunmadığını belirledi. Gözaltına alınan kadın polis nezaretinde kıyafetleri değiştirmesi amacıyla yeniden alış veriş merkezine götürüldü. Polisin kimlik sorduğu kadın, önce bir konu için geldiğini söyledi. Polisleri atlatamayacağını anlayan kadın, askerlik mesleğine karşı hevesi olduğunu, kendisinin öğretmenlik yaptığını söyledi. Tiyatro gösterisi için jandarma üniforması giydiğini de sözlerine ekleyen kadın, bindirildiği polis aracında ise ağlayarak pişman olduğunu söylediği öğrenildi. Sözleşmeli öğretmen olduğu tespit edilen kadın ifadesinin ardından adli makamlara çıkartılacak.