EĞİTİM - 09 Kasım 2018 Cuma 12:28

Başkan Karaosmanoğlu fen laboratuvarını açtı

A
A
A
Başkan Karaosmanoğlu fen laboratuvarını açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Tavşancıl Ziya Toplan Ortaokulu’nda Fen Laboratuvarı, Satranç ve Robotik Kodlama sınıfını öğrencilerle birlikte hizmete açtı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Tavşancıl Ziya Toplan Ortaokulu’nda Fen Laboratuvarı, Satranç ve Robotik Kodlama sınıfını öğrencilerle birlikte hizmete açtı.


Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Tavşancıl Ziya Toplan Ortaokulu’nda Fen Laboratuvarı, Satranç sınıfı ve Robotik Kodlama sınıfının açılışını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmetine alınan sınıfların ve laboratuvarların öğrencilerin eğitimine çok önemli katkı sağladığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, okuldaki 6 öğretmen ve 112 öğrenciye başarılı ve mutlu bir yaşam diledi. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Eğitim-öğretim, bir milleti ayakta tutan temel direklerden biridir. Bize yalnızca bilgi, meslek öğretmez. Erdemli bir insan olmayı da öğretir. Şüphesiz milletler çalışkan ve erdemli insanların omuzlarında yükselir. Bunun için temeli atılan, açılışı yapılan her okul ve bugün burada hizmete açtığımız laboratuvarlar bize gelecek için umut veriyor. Bugün de burada hayata geçirilen okulumuzun fen laboratuvarını, satranç ve kodlama sınıfı hepsi de birbirinden kıymetli sevgili yavrularımızın daha donanımlı yetişmesi içindir. Eğitim hayatına böyle bir katkıda bulunmaktan dolayı mutluyuz. Şüphesiz Kocaeli’ndeki eğitim kalitesi, gençlerimizin ilgisini çekiyor. Kocaeli Üniversitesi bu nedenle tercih ediliyor. Liselerimiz, ortaokullarımız, ilkokullarımız bu nedenle şehir dışından göç alıyor. Bu ise şehrimize ilgiyi daha artırıyor. Bundan da gurur duyuyoruz” dedi.


Açılış töreni çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Çaldığı motosikleti çaldırdı...Çalıntı motosikletle lokantaya yemek yemeye giden hırsız döndüğünde neye uğradığını şaşırdı Adana’da 3 ayda 5 motosiklet çalan zanlı, "Motosikletleri bir tanıdığımın avukat masraflarını karşılamak için çalıp, sattım" diyerek kendini savundu. Mahkemeye çıkartılan zanlı tutuklandı.Edinilen bilgiye göre olay, 15 Nisan saat 19.30 sıralarında Seyhan ilçesi Kuruköprü Mahallesi’ndeki bir otelin önünde meydana geldi. Şüpheli Süleyman H. (21) ile ismi açıklanmayan suç ortağı, Ömer Ö.’nün park halindeki motosikletini çalmaya karar verdi. Süleyman H. motosikleti düz kontak yapmaya çalışırken, arkadaşı ise cep telefonuyla konuşma bahanesiyle gözcülük yaptı. Şüpheliler, alarmın çalmasına aldırış etmeden çalıştırdıkları motosiklete binip, bölgeden uzaklaştı. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.Motosikletini bulamayan Ömer Ö.’nün ihbarıyla Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği belirlenen Süleyman H.’nin, 3 ay içerisinde 5 motosiklet daha çaldığını tespit etti. Adresi belirlenen şüpheli, Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi’nde caddede yürüdüğü sırada yakalandı. Emniyete götürülen Süleyman H. ifadesinde, “Motosikleti çaldıktan sonra bir şeyler yemek için lokantaya gittik. Masadan kalktıktan sonra motosikletin çalındığını gördük. Önceki motosikletleri de bir tanıdığımın avukat masraflarını karşılamak için çalıp, sattım” dedi.Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Süleyman H., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çalıntı motosikletler bulunmazken, firari şüpheliyi ise yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.