- 16 Ekim 2017 Pazartesi 17:14

BAŞTİM ile 7/24 belediye elinizin altında

A
A
A
BAŞTİM ile 7/24 belediye elinizin altında

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başiskele Toplumsal İletişim Merkezi (BAŞTİM) projesini kamuoyuna tanıttı.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başiskele Toplumsal İletişim Merkezi (BAŞTİM) projesini kamuoyuna tanıttı.


Yeni belediye hizmet binasına taşınan Başiskele Belediyesi 2009’dan bu yana “Başiskele’nin Emrindeyiz” sloganıyla yürütmüş olduğu çağrı merkezi çözüm masası projesini geliştirerek BAŞTİM Toplumsal İletişim Merkezi haline dönüştürdü. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Yeni Belediye Hizmet Binası Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenleyerek BAŞTİM projesini kamuoyuna duyurdu. Düzenlenen açıklamaya KOGECE Başkanı Çetin Gürol, Başiskele mahalle muhtarları ve kentimizde faaliyet gösteren basın kuruluşlarının yöneticileri ve temsilcileri katılım gösterdi.


BAŞTİM projesinin tanıtımını yapan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Türkiye’de benzer uygulamalar var ama Kocaeli’de ilk yapılan bu uygulamayı tanıtmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün BAŞTİM’i hayata geçirmiş bulunuyoruz. Başiskele’nin emri başımızın üstüne vatandaşımızın talep, istek ve önerileri bizler için çok önemli. 2009 yılında yola çıktığımız Başiskele’nin emrindeyiz çağrı merkezi ve çözüm masası hizmetimizi geliştirerek BAŞTİM Başiskele Toplumsal İletişim Merkezi’ni hayata geçirdik ve bugün de sizlere tanıtımını gerçekleştiriyoruz” dedi.


Konuşmasına devam eden Başkan Ayaz, “2009’da yine biz “Bir gün herkes Başiskeleli olacak” derken bugün “Sadece Şanslı Olanlar Yerini Alacak” diyoruz. Aynı şiarla 2009 yılında “Başiskele’nin Emrindeyiz” derken bugün “Başiskele’nin emri başımızın üstüne” diyoruz. Bu süre zarfında da tüm hizmet, plan ve projelerimizi bu doğrultuda vatandaş lehine, vatandaş odaklı bir yönetim anlayışı ile hayata geçiriyoruz. Bugün sahip olduğumuz en güzel övgüler bu vatandaş odaklı yönetim anlayışının bir ürünüdür. Bunu devamlı kılmak ve sistemli hale getirmek de BAŞTİM projemiz kanalıyla gerçekleşecektir” diye konuştu.


Her geçen gün nüfusu artan ve talepleri zamanında karşılayan Başiskele Belediyesi, BAŞTİM projesiyle çağrı merkezi, çözüm masası, mobil iletişim aracı, vip yardım masası, birim vatandaş temsilciliği ve semt konakları temsilcilikleri ile vatandaşların talep, öneri ve isteklerini 7/24 alıp ilgili birimlere aktarıyor. BAŞTİM Çözüm Masası Temsilcileri, Başiskele Belediyesi’nin yeni hizmet binasındaki konforlu ortamında, ikramlar eşliğinde ve daima gülen yüzleri ile belediyemize gelen tüm vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinliyor, sistem üzerinden veya kendilerine eşlik ederek ilgili birime yönlendiriyor ve en hızlı çözümü sağlıyor. Aynı zamanda BAŞTİM Çözüm Masası Temsilcileri, vatandaşların web sitesi, sosyal medya hesapları ve mobil uygulamaları üzerinden belediyeye ileteceği talep, öneri ve şikayetleri de tek bir merkezden ele alarak çözüme kavuşturuyor.


BAŞTİM Mobil İletişim Aracı, bölgesel planlar dahilinde sahada gezerek talep ve şikayetleri vatandaştan yerinde alıyor, vatandaş bakış açısıyla ilçe genelindeki olası iyileştirmeleri sistem üzerinden ilgili birime yönlendiriyor ve çözüm sağlıyor.


BAŞTİM Semt Konağı Temsilcileri, Vezirçiftliği, Şehit Engin Özkaradeniz, Doğantepe, Yeşilkent ve Sepetlipınar Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezlerine ve mahalle muhtarlıklarına ulaşan vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinliyor, sistem üzerinden ilgili birime yönlendiriyor ve en hızlı çözümü sağlıyor. BAŞTİM Birim Temsilcisi, BAŞTİM Çözüm Masası ile işbirliği içinde çalışan her müdürlükten bir personelden oluşuyor ve iş akışının daha sağlıklı yürümesini destekliyor. Ayrıca ana hizmet binası dışında kalan hizmet birimlerine bireysel başvuran vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini alıyor ve en hızlı çözümü sağlıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te çocuklara bayramda ücretsiz lunapark Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı ve kutlamaların ardından çocuklara ücretsiz lunapark imkanı sağlandı Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlanırken. Devrek Belediyesi tarafından bayrama özel olarak çocuklara üç saatlik bedava lunaparkta eğlenmeleri sağlandı. Bayram nedeniyle Devrek Belediyesinin katkıları ile çocukların lunaparkta eğelenmelerini sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Özcan Ulupınar; "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşadık. İstedik ki belediye olarak çocukların bayramına bir bayramda bizler ilave edelim ve onların lunaparkta mevcut olan eğlence araçlarını ücretsiz olarak kullanıp eğlenmelerini sağlayalım. Bu vesile çocuklarımız üç saatlik bir zaman diliminde de olsa aileleri ile birlikte eğlenmenin tadını çıkardılar. Bu tür uygulamalarımız zaman zaman devam edecektir” diye konuştu. Belediyenin bu uygulamasından dolayı memnun olduklarını ifade eden aileler ise "Başkanımızdan Allah razı olsun çocuklarımız lunaparkta doyasıya eğlenmenin tadını çıkartarak adeta ikinci bayramlarını yaşadılar” diye konuştular. Çocukların lunapark eğlencesinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik yalnız bırakmazken, çocuklarla da günün anısına fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.