- 22 Haziran 2018 Cuma 17:48

Bilimin kalbi Kartepe’de attı

A
A
A
Bilimin kalbi Kartepe’de attı

Kartepe Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Kartepe Bilim Şenliği, vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Kartepe Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Kartepe Bilim Şenliği, vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.


Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen Kartepe Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı Kocaeli İl Temsilciliği işbirliğiyle yürütülen “Düşünen Gençlik Üretiyor” projesinin faaliyetleri arasında yer alan Kartepe Bilim Şenliği, coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi. 13 okul tarafından açılan stantlar vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen bilim şenliğine AK Parti Milletvekili adayı Enver Zengin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, Kartepe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, TÜGVA İl Temsilcisi Muhammed Hanefi Akbulut, TÜGVA Kartepe İlçe Temsilcisi İsmail Yaşar ve davetliler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında başlayan Kartepe Bilim Şenliği’nde, sırasıyla TÜGVA Kartepe İlçe Temsilcisi İsmail Yaşar, TÜGVA İl Temsilcisi Muhammed Hanefi Akbulut ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, düzenlenen bilim şenliği hakkında düşüncelerini paylaştılar. Son olarak kürsüye gelen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Geçmiş yıllarda düşünen gençlik istenmiyordu. Bizim zamanımızda bilim adına, üretim adına düşünmesine engel olunan bir gençlik vardı. Şimdi ise düşünen gençlerimizin önü sonuna kadar açıktır. Çocuklarımıza bilim adına ne yapmak isterse buna imkan sağlanıyor. Her yerde çocuklarımızın ufkunu ve vizyonunu geliştirecek bilim fuarları yapılmaktadır” dedi.


“Başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın çocuklarımıza verdiği değer olmak üzere devletimizin bütün imkanları gençlerimize sunulmaktadır” diyen Başkan Üzülmez, “Çocuklarımız bende yapabiliyorum, üretebiliyorum demektedir. Gençlik düşündükçe ülkemizin önü açılmaktadır. Teknoloji yarışlarının yaşandığı günümüzde ülkemizin düşünen gençlere ihtiyacı vardır. Dışa bağımlılığımızın azalması ile bugün İHA’larımız yapılmaktadır. Yapılan teknolojik yatırımlarla kendi teknolojimizi üretiyoruz. Dünya ile yarışabilir duruma geldik. Devletimiz bu yönde gereken desteği vermektedir. Bizden hiçbir şey olmaz düşüncesi ülkemizde bitmiştir. Bizi engellemek isteyen çevreler vardır. Buna izin vermemeliyiz” dedi.


Konuşmaların ardından Kartepe Bilim Şenliği’nde icatları ile gösteri yapan okulların stantları ilçe protokolü tarafından gezildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.