YEREL HABERLER - 30 Temmuz 2016 Cumartesi 12:38

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak:

A
A
A
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak:

Türkiye’de yapılmak istenen darbe girişimi sonrasında Kocaeli’nin Darıca ilçesi Belediye Başkanı Şükrü Karabacak darbe günü ve sonrasında yaşananları değerlendirdi.
15-16 Temmuz tarihlerinde FETÖ/PDY üyesi bir grup tarafından yapılan darbe girişiminin ardından Kocaeli’nin Darıca ilçesi Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, 15 Temmuz gecesinde Darıca’da neler yaşandığını ve bu girişim sonrasında halkın darbeciler için istediği idam cezası ilgili düşüncelerini değerlendirdi.
Darbe girişimin yaşandığı gece Darıca’da neler yaşandığını anlatan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Cumayı Cumartesi’ye bağlayan gece bir vatandaşımızın düğününe gittikten sonra meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber Darıca sahilinde oturuyorduk. O esnada haberler gelmeye başladı. Anında olayın vahametini algılayıp Darıca AK Parti Teşkilatımıza geçtik. Partide vatandaşımızdan gelen talepleri değerlendirdik. O sırada il teşkilatımız ilde toplanılması konusunda bir çağrı yaptı ve il teşkilatına gittik. Orada istişare toplantıları yaptıktan sonra herkes kendi alanlarına döndü. Bizde Darıca’ya gelirken yolda sayın Cumhurbaşkanımızın halka sokağa çıkma duyurusunu dinledik. Bunu duyan vatandaşımız ciddi anlamda evlerini boşaltıp sokaklara akın etti, biz Darıca’ya girmeye çok zorlandık. Binlerce insan darbe girişimine karşı sokaklarda tek vücut oldu. Partili partisiz herkes sokaklara döküldü. Allah’a şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımız 15 dakikalık bir zamanlama ile bir baskından kurtuldu. Biz kendisine minnet ve şükran borçluyuz” dedi.
Millet iradesinin uygulamaya konmasını istediği idam kararına sıcak bakılığını belirten Karabacak, “Şuanda kurumlar içerisinde ciddi bir temizlik söz konusu. Özellikle bu yapı ile alakalı ilişkisi olan kim varsa, sempatizanları da dahil olmak üzere mutlak manada temizlenmesi lazım. Suça bulaşmış bu terör örgütüne, bu darbeye su taşımış kim varsa mutlak manada ağır cezalar ile cezalandırılmasını halkımız talep etmekte. Tabi bu bizim yetkimizin dışında olduğu için biz bunu ilgili yetkili büyüklerimizle paylaşıyoruz, bakanımızla paylaşıyoruz. Millet iradesinin mutlak manada uygulamaya konulması gereken idam kararı ile alakalı büyük bir talep var. Bu talebin mutlak karşılanması adına da Sayın Cumhurbaşkanımız iradesini ortaya koyarak TBMM’nin alacağı idam kararını hemen onaylarım gibi bir ifade kullanmış yani idama sıcak bakılıyor. Avrupa Birliği, Dünya bize nasıl bakar gibi sorular var. Nasıl bakarsa baksın. Bu darbe girişimini biz püskürtmemiş olsaydık bugün biz idam edilmiştik ve AB’de buna gülüp müsaade ederdi” şeklinde konuştu.
Gençlerin ülkenin geleceği için kendilerini tankların önüne atmasını değerlendiren Karabacak, “Muhteşem diye ifade ediyorum. Toplumuzla ilgili, özellikle yeni nesil gençlerimizle alakalı ciddi zaman zaman kaygıların olduğunu büyüklerimiz tarafından bazı toplantılarda hep geçerdi. Nasıl bir gençlik geliyor, toplum biraz yozlaşıyor mu gibi serzenişler başlamıştı. Milli ve manevi değerlere sanki hiç sahip çıkmıyormuş gibi yürüyen gençler baktığımızda böyleydi ama ne zaman ki böyle bir olayla karşılaştığımızda işte o gençler, o evlatlar mayası sağlam olan bu milletin evlatları kendisini tankın, kurşunun, jetlerin önüne atıvermiştir. Bu ülkenin evlatlarının mayası sağlamdır” ifadelerini kullandı.
Cemaatlerin işinin toplumu inşaat edecek dini imanı, Kur’an’ı, Peygamberi iyi anlayacak ve anlatacak insanlar yetişmek olduğunu söyleyen Karabacak, “Cemaatler özellikle mutlak manada olmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımız daha çok din hizmeti verilmesi konusuna eğilmelidir. Kontrolsüz bir şekliyle hiç kimse merdiven altında bu tür faaliyetlere girmemeli. Cemaatlerin işi general, hakim savcı, siyasetçi yetiştirmek olmamalı. Allah’a karşı olan ibadetleri daha takva şekli ile nasıl yapabileceğini öğretecek faaliyetlerde bulunmalıdır” dedi.
Ülke söz konusu olduğunda siyasi partilerin bir araya gelerek birlik olmalarının çok güzel bir şey olduğunu belirten Karabacak, “Bu son olaylar özellikle Türk siyasi hareketinin içerisinde özellikle siyasi partilerin Cumhuriyet Hareket Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti’nin birlikte bu tür olaylara karşı hareket etmesinden ülke meselesi gündeme geldiğinde gerisinin teferruat olduğunu hep beraber anlamış olduk. Buda çok güzel bir birliktelik oldu diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.
İzmir İzmir’de doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı İzmir Şehir Hastanesinde “katliam” yapacağını söyleyen ve sağlık çalışanlarını tehdit ettiği iddiasıyla hakkında "beyaz kod" verilen, aracında yapılan aramalarda ise pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirilen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Alınan bilgiye göre, bir süre önce İzmir Şehir Hastanesinde tedavi gören ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen C.Y.’nin (50) dün öğlen saatlerinde pompalı tüfekle hastaneye geleceği ihbarı üzerine hastane polisi ve jandarma ekiplerince çevrede güvenlik önlemleri alındı. Gelen aracı tespit eden polis ve jandarma ekiplerince C.Y. hastane otoparkında etkisiz hale getirildi. Yapılan aramalarda aracın bagajında pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirildi. Emniyete götürülen C.Y. buradaki işlemlerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Tutuklandı Akşam saatlerinde tekrar hastaneye gelen C.Y.’nin "C Blok Kat 9 da katliam yapacağım" demesi üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar edildi. Adrese gelen polis ekipleri, acil girişin önünde otoparkta sandalyede oturan C.Y.’nin yanına gitti. Burada polislere ‘gırtlak kanseri kontrolü için patoloji örneği verdiğini, 12 saatte bir defa aspire edilmesi gerektiğini ve kendisi ile ilgilenilmediğini’ söyleyen C.Y. muhafaza altına alındı. Doktor ve diğer sağlık çalışanlarının kendilerini odaya kilitleyerek “beyaz kod” verdiği ileri sürülen olayda, hastanenin acil nöbetçi doktoru B.G.’nin kendisini tehdit ettiğini söylediği C.Y.’den şikayetçi olduğunu beyan etmesi üzerine şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.Y. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
Ankara AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM’de görüşmesi hakkında “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesi hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı. Akbaşoğlu görüşme ile ilgili, “Bu konuyla ilgi tabi ki daha önceden de kamuoyuna yansıyan bir talep söz konusuydu. Bu sene inşallah yerine gelmiş olacak. Karşılıklı olarak görüşüp netleştirilecek. Bugüne ilişkin bir resepsiyon. Milli egemenliğin tecelligahı olan meclisimizin 104’üncü yaşında hep beraber burada güzel bir ambiyans oluşturduk. Bütün milletimizin temsilcileri bu birlikteliği ortaya koydu. Cumhurbaşkanımızın resepsiyona teşrifleri ile hep beraber, bütün milletvekilleri ve davetliler ile Cumhurbaşkanımız bir araya geldiler. Daha sonra da içerideki odada değerli siyasi partilerimizin genel başkanları ve temsilcileri ile görüştü. İçeride milletvekillerimiz, CHP Genel Başkanı, Hüda-Par Genel Başkanı, DSP Genel Başkanı AK Parti Grup Başkanı, Meclis Başkanvekillerimiz ve Meclis Başkanımız tabi ki, MHP Grup Başkanvekili vardı. Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” şeklinde konuştu.