EĞİTİM - 24 Nisan 2018 Salı 11:45

“Edebi Hayat Okumaları” projesinde ödüller belirlendi

A
A
A
“Edebi Hayat Okumaları” projesinde ödüller belirlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Edebi Hayat Okumaları” projesinde ödül alan öğrenciler belli oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Edebi Hayat Okumaları” projesinde ödül alan öğrenciler belli oldu.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Edebi Hayat Okumaları” projesi kapsamında Mustafa Ruhi Şirin ve Sezai Karakoç’un kitapları öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler okudukları kitaplardan 7 Nisan tarihinde 120 sorudan oluşan bir sınava tabi tutuldu ve derece elde edenler belli oldu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri 25 Nisan Çarşamba günü saat 11.00’de düzenlenecek törenle takdim edilecek. KSMMO Salonu’nda düzenlenecek tören Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin katılımıyla gerçekleşecek.


Proje kapsamında öğrencilerde kitap sevgisi oluşturulması ve kitap okumaya özendirilmesi hedefleniyor. Kocaeli genelinden 279 ortaokul ve 159 liseden 7 bin 945 öğrenci “Edebi Hayat Okumaları Projesi”ne katıldı. Öğrencilere Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanma becerisini kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, kelime dağarcığını zenginleştirmek, onlara güven duygusu kazandırmak isteyen proje milletlerin asıl kurtuluşunun kültürel zaferlerden geçtiğini kavratabilmek amacını da taşıyor.


Kocaeli’de özel ve resmi tüm lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen projede, ortaöğretim öğrencilerine Mustafa Ruhi Şirin’e ait eserler, lise öğrencilerine ise Sezai Karakoç’a ait eserler verildi. Okullarda oluşturulan beşer kişilik gruplardan ortaokul öğrencileri Mustafa Ruhi Şirin’in “Geceleri Mızıka Çalan Kedi, Her Çocuğun Bir Yıldızı Var, Mavi Rüyalar Gören Çocuk, Dünyaya Gülen Adam, Aşk Olsun Çocuğum Aşk Olsun” kitaplarını okudu. Lise öğrencileri ise Sezai Karakoç’un “Diriliş Neslinin Amentüsü, Monna Rosa Şiirler-1, Alınyazısı Saati Şiirler, Günlük Yazılar 4, Diriliş Muştusu” kitaplarını dikkatlice okudu.


2 saatlik sınav sonucunda başarılı olan öğrencileri ve grubu, rehber öğretmenlerini tam ve çeyrek altın, okullarını ise kitap seti ve bilgisayar ödülleri bekliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.
İzmir İzmir’de doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı İzmir Şehir Hastanesinde “katliam” yapacağını söyleyen ve sağlık çalışanlarını tehdit ettiği iddiasıyla hakkında "beyaz kod" verilen, aracında yapılan aramalarda ise pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirilen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Alınan bilgiye göre, bir süre önce İzmir Şehir Hastanesinde tedavi gören ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen C.Y.’nin (50) dün öğlen saatlerinde pompalı tüfekle hastaneye geleceği ihbarı üzerine hastane polisi ve jandarma ekiplerince çevrede güvenlik önlemleri alındı. Gelen aracı tespit eden polis ve jandarma ekiplerince C.Y. hastane otoparkında etkisiz hale getirildi. Yapılan aramalarda aracın bagajında pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirildi. Emniyete götürülen C.Y. buradaki işlemlerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Tutuklandı Akşam saatlerinde tekrar hastaneye gelen C.Y.’nin "C Blok Kat 9 da katliam yapacağım" demesi üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar edildi. Adrese gelen polis ekipleri, acil girişin önünde otoparkta sandalyede oturan C.Y.’nin yanına gitti. Burada polislere ‘gırtlak kanseri kontrolü için patoloji örneği verdiğini, 12 saatte bir defa aspire edilmesi gerektiğini ve kendisi ile ilgilenilmediğini’ söyleyen C.Y. muhafaza altına alındı. Doktor ve diğer sağlık çalışanlarının kendilerini odaya kilitleyerek “beyaz kod” verdiği ileri sürülen olayda, hastanenin acil nöbetçi doktoru B.G.’nin kendisini tehdit ettiğini söylediği C.Y.’den şikayetçi olduğunu beyan etmesi üzerine şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.Y. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.