GENEL - 23 Haziran 2017 Cuma 23:32

Eskihisar-Topçular feribotunda bayram tatili yoğunluğu başladı

A
A
A
Eskihisar-Topçular feribotunda bayram tatili yoğunluğu başladı

Bayram tatili için yola çıkan vatandaşlar Kocaeli’nin Gebze İlçesinde bulunan Eskihisar-Topçular feribotunda yoğunluk oluşturmaya başladı.

Bayram tatili için yola çıkan vatandaşlar Kocaeli’nin Gebze İlçesinde bulunan Eskihisar-Topçular feribotunda yoğunluk oluşturmaya başladı.


Mesai saati bitimiyle birlikte başlayan bayram tatili sebebiyle tatil için hazırlık yağan vatandaşlar iftar sonrasında yola çıktı. Bayram tatili için yola çıkan vatandaşlar Eskihisar-Topçular feribotunda yoğunluk oluşturmaya başladı. Eskihisar feribotu 17 gemi ile bayram boyunca hizmet verecek olup gidiş dönüş fiyatı 70 TL olacak. Eskihisar Feribotunu kullanan vatandaşlar, Osmangazi Köprüsünün yüksek ücretinden dolayı şikayetçi oldu.



“İstanbul’dan buraya bir buçuk saatte geldik”


Bayram tatili için İstanbul’dan Altınova’ya gittiklerini belirten bir vatandaş, “Trafik çok yoğun. İstanbul’dan buraya bir buçuk saatte geldik. Feribot, Osmangazi Köprüsüne göre daha uygun, köprü buranın iki katı fiyatında. O yüzden burayı kullanıyoruz” dedi.



“Şu anda 17 gemi ile çalışmaktayız”


Eskihisar Feribot iskelesi Terminal Sorumlusu Serkan Avcı, “İftar saati sonrasında vatandaşların yola çıkmasıyla, İstanbul’da ki trafiğin buraya akmaya başlamasıyla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda 17 gemi ile çalışmaktayız. Bayram öncesinde gidiş dönüş 70 TL olan bir kampanyamız vardı. Bu kampanya bayram boyunca da devam edecek. Bu kampanyadan dolayı rağbet gösteren yolcularımız da var. Ayrıca temassız kart kampanyamız da var. Tek geçiş ücreti normalde 45 TL iken temassız kart ile 35 TL’ye yapılmakta. Yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Günde ortalama 10 bin aracın geçiş yapacağını tahmin ediyoruz. Bu sayı daha da artabilir” şeklinde konuştu.



“Osmangazi Köprüsü çok pahalı”


Tatil için yola çıkan bir başka vatandaş ise, “Yalova’ya gidiyoruz. Kartal’dan geliyoruz, bir saattir yoldayız. Yollar kötü durumda. Osmangazi Köprüsü çok pahalı o yüzden burayı kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.


Eskihisar feribotunda bayram tatili yoğunluğun yarın da devam etmesi bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.