ÇEVRE - 13 Ekim 2017 Cuma 13:27

Genel Sekreter Bayram, çalışmaları yerinde inceledi

A
A
A
Genel Sekreter Bayram, çalışmaları yerinde inceledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık ile birlikte başlatılan alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık ile birlikte başlatılan alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi. İSU tarafından yürütülen içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu boru hattı ve yağmur suyu menfezi çalışmalarını inceleyen İlhan Bayram, yapılan çalışmalar hakkında teknik ekipten bilgi aldı. Yollardaki çalışmaları denetleyen Bayram, mahalle esnafı ile de görüştü.


İncelemeler sırasında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Genel Sekreter İlhan Bayram, “Bölgede yapmış olduğumuz çalışmalar tamamlandığında yağmur suyu birikintilerinin önüne geçerek, alt yapı çalışmalarının yenilenmesiyle de sık sık arızalanan hatlardaki şikayetlerin önüne geçmiş olacağız. Yeşilova’da yaptığımız çalışmalardaki gibi bu caddemizde de trafiğin yoğun olması nedeniyle ekiplerimiz yoğun saatlerde çalışmalara ara verecek. Eskiyen yapıyı kaldırarak yeni yapıyı kurmak haliyle kolay olmuyor. Bir de buna yoğun trafiği eklersek hiç kolay olmuyor. Halkımızda da beklentimiz, çalışmalar sırasında anlayışlı olmaları ve sabırlı olmaları. Bu yaptığımız hizmetler, görünmeyen zahmetli ancak herkesin yararına olan hizmetlerdir. Çalışmalarımızın tamamlanasıyla yeni bir alt yapıya kavuşmuş olacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Kendi ekipmanlarını kendileri tamir ederek maliyeti azaltıyorlar Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının ilaçlama çalışmalarında kullanılan ekipmanların bakım ve onarımı belediyede görevli ustalar tarafından yapılarak maliyetler azaltılıyor. Makine İkmal Sahası’ndaki İlaçlama Bakım ve Onarım Atölyesi’nde çalışan makine ustası Cafer Güzel, ilaçlamada kullanılan ULV, mist blower, termal fog, atomizer ve holder gibi ekipmanların bakım ve onarımını yapıyor. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, kullanım ömrünü tamamlayan ekipmanlar da değerlendiriliyor. Atölyenin dolabına kaldırılan ekipmanların en küçük parçaları bile farklı makinelerde yeniden kullanılarak, adeta geri dönüşüm sağlanıyor. Böylece maliyetler en aza indirilerek, yeni ekipman ya da parça için harcanacak bütçe belediyenin kasasında kalıyor. Güzel: "Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görevli makine ustası Cafer Güzel, 12 ay boyunca atölyede tamirat yaptıklarını belirtti. Atölyede ilaçlama çalışmasında kullanılan bütün ekipmanları tamir ettiklerini ifade eden Güzel, "Yıl boyunca ilaçlama çalışmamız olduğu için makinelerimiz sık sık arıza yapıyor. Dışarıda bakım, onarım ve yenileme maliyetli olduğundan bunları kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Böylelikle maliyeti en aza indiriyoruz" dedi. Kullanım ömrünü tamamlamış ekipmanların parçalarını da diğer makinelerde değerlendirdiklerini dile getiren Güzel, "Miadını doldurmuş makinelerimizi atmıyor, komple parçalıyoruz. Motorunu, pompasını, ilaç tankını, kısacası bir cihazın A’dan Z’ye her bölümünü değerlendiriyoruz. Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" ifadelerine yer verdi.