GENEL - 14 Ağustos 2018 Salı 12:52

İzmit Belediyesi Gönüllü Arama Kurtarma ekibi sertifikalarını aldı

A
A
A
İzmit Belediyesi Gönüllü Arama Kurtarma ekibi sertifikalarını aldı

“O Kahraman Benim” sloganıyla başlatılan proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan, 50 kişilik İzmit Belediyesi Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi (İZBAK), sertifikalarını aldı.

“O Kahraman Benim” sloganıyla başlatılan proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan, 50 kişilik İzmit Belediyesi Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi (İZBAK), sertifikalarını aldı.


İzmit Belediyesi ile Kocaeli AFAD Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen "O Kahraman Benim" projesi kapsamında kurulan 50 kişilik İzmit Belediyesi Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi (İZBAK), eğitimlerinin ardından sertifikalarını aldı. İzmit Belediyesi personellerinden oluşan, temel afet bilinci, hafif arama kurtarma ve ilk yardım eğitimlerini alan gönüllü ekiplerin sertifikaları İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından verildi. İzmit Belediyesi 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi’nde gerçekleştirilen törende aynı zamanda, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul arasında İzmit Belediyesi ve AFAD Müdürlüğü İşbirliği Protokolü imzalandı.


Törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “İlklerin belediyesi İzmit Belediyesi arama Kurtarma ekibiyle her alanda olduğu gibi bu alanda da Türkiye’ye ve Kocaeli’ne örnek olmuştur. Bu müze, bu yapı dünyada ki örneklerinden bir tanesidir. Bizde bir insan canını ancak Allah için, insanlık için tehlikeye atar, para için atmaz. Sizler takdire şayan bir iş yapıyorsunuz. Tebrik ediyorum. İnşallah nice insanların hayatının kurtarılmasına, nice insanların organ kayıplarının engellenmesine vesile olacak çalışmalar yaparsınız. Bu eğitimler sizin burada ki varlığınız bir kişinin hayatını kurtarsa, bir insanın sakatlanmasını engellese değmez mi? 1999 öncesinde Türkiye’de her alanda olduğu gibi bu alanda da devlet çok zayıftı, Kızılay, sivil savunma çok zayıftı, afetlerde sağlık organizasyonu yoktu, AFAD diye bir kuruluşumuz yok, UMKE yoktu. UMKE’lerin fikir babası bendim. O dönemlerden bu dönemlere geldik. Cumhurbaşkanımızın en önem verdiği konulardan bir tanesiydi. Bu yüzden insanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. Bir insanın yaşaması, devletin yaşaması demektir” dedi.


Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, “Bu önemli deprem farkındalık merkezinin tesisine yapmış olduğunuz katkılarından dolayı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ediyorum. Bu arama kurtarma ekibi anlamında da gücümüze güç kattığınız için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.