- 27 Mayıs 2018 Pazar 13:19

İzmit Zabıtası’ndan pazar esnafını mutlu eden uygulama

A
A
A
İzmit Zabıtası’ndan pazar esnafını mutlu eden uygulama

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, semt pazarlarında esnaflık yapan yaşlı ve hasta vatandaşları, işlemlerini yapabilmeleri için evlerinde ziyaret ediyor.

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, semt pazarlarında esnaflık yapan yaşlı ve hasta vatandaşları, işlemlerini yapabilmeleri için evlerinde ziyaret ediyor.


İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, semt pazarlarındaki rutin kontrollerin yanı sıra, hasta veya yaşlı pazarcı esnafının da evrak işlemlerini rahatça yapabilmeleri için evinde ziyaret ediyor. Ekipler, hasta ve yaşlı olması sebebi ile rutin işlemlerini yapmak için İzmit Belediyesi’ne gidemeyen vatandaşları, ziyaret ederek işlemlerini evde ya da hastanede yapabilme olanağı sağlıyor. Pazar yeri ile ilgili işlemlerini ayaklarına kadar gelen zabıta görevlilerince yapabilen vatandaşlar, “İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve zabıta yetkililerine ne kadar teşekkür etsek azdır” dediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bayram ziyaretinde eşini öldürüp, kuzenini yaraladıktan sonra kendini vurdu Balıkesir’in Manyas ilçesinde bir kişi, bayram ziyaretine gittiği baba evinde çıkan tartışmada eşini öldürüp, kuzenini yaraladıktan sonra, aynı tabancayla intihar teşebbüsünde bulundu. Olay, Manyas ilçesi kırsal Peynirkuyu Mahallesi’nde 14 Nisan günü meydana geldi. M.K. (35) adlı şahıs, bayram ziyareti için eşi K.K. (32) ile birlikte Manyas’a geldi. M.K., eşi ve teyzesinin oğlu M.G. (37) ile birlikte babası K.K.’nin evine geçti. İddiaya göre, daha önceden aralarında anlaşmazlık bulunan ve bayram nedeniyle barışan M.K. ve kuzeni M.G., birlikte alkol almaya başladı. M.K. yine iddiaya göre eşi K.K.’nin de kuzeni ile barışmasını istedi. Eşi buna karşı çıkınca, taraflar arasında tartışma çıktı. M.K., yanında bulundurduğu tabancasıyla önce kuzeni M.G.’ye ateş etti. Bacaklarına 5 kurşun isabet eden kuzen, kanlar içerisinde yere yığılırken, M.K. bu kez eşi K.K.’yi de başından vurup, daha sonra çenesine dayadığı silahla intihar girişiminde bulundu. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Başına 2 kurşun isabet eden K.K., doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. M.K.’nin de durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, M.K. ile 3 yıllık evli olduğu öğrenilen K.K., Manyas ilçesine bağlı Erecek Mahallesi’nde toprağa verildi.
Aydın Trafik ışığı sayısı 9’a yükseldi Aydın’ın İncirliova ilçesi Gerenkova Mahallesi’nin girişine yapılan trafik ışığı ile birlikte sürücülerin Aydın’dan İncirliova’ya beklediği trafik ışığı sayısı 9’a yükseldi. Aydın-İzmir karayolu üzerinde bulunan Gerenkova Mahallesi’nin girişinde sürücüler ve yolcular yolun karşısına geçerken tehlikeli durumlar oluşuyordu. Gerenkova Mahallesi Muhtarı Ayhan Bilici, mahallesinde bulunan okullara servislerin öğrenci taşıdığını ve okul çıkışında öğrencilerin yolun karşısına geçmekte zorlandığını söyledi. Ayrıca okul servislerinin ve mahalleden çıkan bir aracın da karşıya geçerken tehlike yaşadığını ifade eden Bilici, yetkililerden Aralık ayında trafik ışığı talebinde bulunmuştu. Karayolları ekipleri, muhtar Bilici’nin talebini geri çevirmeyip Gerenkova Mahallesi’nin girişine trafik ışığı taktı. Yakında devreye girmesi beklenen trafik ışıkları mahallede sevinç ile karşılandı. Ekiplere teşekkür eden Muhtar Bilici, “Mahallemizin girişinde karşıdan karşıya geçmek imkansız hale gelmişti. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde aşırı trafik oluşuyordu. Bu ışıkların takılmasıyla birlikte artık öğrenciler, mahalle sakinlerimiz, sürücüler güvenli bir şekilde ulaşım sağlayabilecek. Bizim talebimizi geri çevirmeyen Karayolları Müdürlüğüne teşekkür ederiz” dedi. Efeler ilçesinde Otoban Kavşağı’ndan aracı ile hareket eden bir sürücü İncirliova girişine kadar 8 trafik ışığında dururken, yeni yapılan trafik ışığı ile bu sayı 9’a yükseldi.