KÜLTÜR SANAT - 16 Nisan 2018 Pazartesi 19:31

İzmit’te sanat sokaklara doldu

A
A
A
İzmit’te sanat sokaklara doldu

İzmit’te Dünya Sanat Günü düzenlenen farklı etkinlikler ile kutlandı.

İzmit’te Dünya Sanat Günü düzenlenen farklı etkinlikler ile kutlandı.


Dünya Sanat Günü, İzmit Belediyesi öncülüğünde Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İzmit Halk Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi, Mustafa Türk Sanat Galerisi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 24 Kasım Anadolu Lisesi, Kocaeli Sanat Evi Derneği, İZMEK ile Mardin Kızıltepe’den misafir olarak gelen kursiyerlerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikle kutlandı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik kapsamında farklı sanat ekinlikleri yapıldı.


Festival havasında geçen programa İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, AK Parti İzmit İlçe yöneticileri, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Güray Oruç ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Etkinlikteki konuşmasında sanatın insan yaşamına değer kattığını belirten İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “İzmit’e ve İzmit halkına sanat yakışıyor. Sanat insan yaşamına kalite, huzur ve insan ilişkilerine de sıcaklık katan bir kavramdır. İzmit Belediyesi olarak Güzel Sanatlar Fakültemiz ile işbirliği içerisinde 9 yıldır bir çalışma yapıyoruz. Dünya Sanat Günü kapsamında böyle güzel bir etkinlik düzenledik Etkinliğimize kayyum danışmanlığı yaptığım belediyeler de katılıyor. Mardin’den de misafirlerimiz var. Kadınlara, gençlere, çocuklara yönelik faaliyetlerimiz devam ediyor” dedi.


Baharla birlikte sanatsal faaliyetlerin daha yoğun yaşanacağına vurgu yapan Doğan, “İzmit Belediyesi Türkiye’nin ve gönül coğrafyamızın belediyesi. Biz iyi ve marka bir belediyeyiz. Paramızı zamanımızı, milletimizin emanetlerini çok dikkatli kullanan bir belediyeyiz. Bu yaz baharla birlikte çok daha yoğun özellikle sokakta ki sanatsal faaliyetleri çok daha yoğun hissedeceğiz. Tüm sanatları desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Adana’da coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirilen tören ve etkinlikler ile coşkuyla kutlandı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’e çocuklar tarafından çiçek takdim edilmesi ile devam etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajının da okunduğu programda, çocuklardan oluşan halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Çocuk korosunun seslendirdiği marşın ardından program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyelerinin takdim edilmesiyle tamamlandı. "Tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz" Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen günün büyük bir şan ve şerefle kutlandığını belirten Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, "Cumhuriyetin ebediyen sönmeyecek ışığını vatan uğruna gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104’ncü yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğuyla kavuşmuş olduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutluyoruz. Sevginin, barışın, dostluğun, kardeşliğin sembolü olan, aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz" dedi. Bayramın bütün çocuklara barış ve mutluluk dolu bir dünya getirmesi temennisinde de bulunan Tevke, "Sevgili çocuklar, aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri. Sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Bütün çocuklara barış ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyor, coşku dolu 23 Nisan geçirmenizi diliyorum" şeklinde konuştu. Törene, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 6.Kolordo Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, kent protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.