SPOR - 18 Temmuz 2018 Çarşamba 12:54

Kağıtsporlu Tanju Gemici Başpehlivanlığa yükseldi

A
A
A
Kağıtsporlu Tanju Gemici Başpehlivanlığa yükseldi

Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor Kulübü pehlivanları 657.

Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor Kulübü pehlivanları 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 3 madalya ile döndü.


Türkiye’nin dört bir yanından en iyi pehlivanların katıldığı organizasyon sıcak havanında etkisi olmasına rağmen kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Kırkpınar’da Başaltında mücadele eden Kağıtspor’un başarılı Güreşçisi Tanju Gemici başarılarına bir yenisini daha ekledi. Başpehlivanlığa çıkmak için son basamak olan başaltı boyunda rakiplerini bir bir yenen Tanju 3. olmayı başardı. Bu sonuç ile Gemici Başpehlivanlığa yükseldi.


Kocaeli’ne diğer madalyalar ise küçükorta büyük boy kategorilerinden geldi. Sezon başında boy atlama özelliği taşıyan Antalya Kumluca yağlı güreşlerinde küçükorta küçük boyda birinci olarak küçük orta büyük boya çıkan Kağıtsporlu Barış Bayev finale kalmayı başardı. Aynı boyda güreşen bir diğer Kağıtsporlu Osman Hazar ise beş rakibini yenerek yarı final müsabakasında çekilen kura sonucu takım arkadaşı Barış Bayev’le eşleşti rakibine yenilen Osman Hazar üçüncü olarak büyük orta boyuna çıkmaya hak kazandı.


Final müsabakasında ihtarlar sonucu Antalyalı rakibine yenilen Barış Bayev’de ikinci olarak büyük orta boyuna çıkan bir diğer sporcu oldu. Derece yapan sporcuların dışında Türkiye Güreş Federasyonun almış olduğu kararla boy atlama kriterlerine uyan küçük orta büyük boy sporcusu Tunahan Özgül büyük orta boyuna büyükorta boyunda güreşen Mustafa Arslan ise başaltına çıkmaya hak kazandılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Dündar sevgisi Osmangazi’de her yerde Seçim çalışmaları kapsamında ilçeyi adım adım gezen Osmangazi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Mustafa Dündar, gittiği her mahallede ilgi görüyor. Seçim çalışmaları kapsamında ilçeyi gezen Başkan Dündar, gittiği yerlerde bu zamana yaptığı ve yeni dönemde yapacağı projeleri anlatarak vatandaşlardan destek istiyor. En son İvazpaşa ve Doğanevler mahallelerini ziyaret gerçekleştiren Başkan Dündar’a burada vatandaşlar büyük ilgi ve alaka gösterip destek sözü verdi. İlçede hizmet götürmedik yer bırakmadıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Biz Osmangazi Belediyesi olarak sınırlı imkanlarla en büyük işleri yapan belediyeyiz. Doğanevler Mahallesi’ni 20 yıldır biliyoruz. Ben 15 yıldır belediye başkanıyım, buraya meydan kazandırdık. Bu zamana kadar ne dediysek söylediysek yaptık. Bundan sonra da söylediğimiz her şeyi yapacağız. Biz verdiğimiz sözün arkasındayız. Doğanevler kenarda kalan bir mahalleydi şimdi cazibe merkezi oldu. Biz burasını daha güzel nasıl yaparız ona bakacağız. Yeni projeleri bu bölgelere yapacak olan yine biziz yaptıklarımız ve yapacaklarımız belli. 31 Mart akşamı inşallah sandıktan zaferle çıkıp güzel ilçemiz Osmangazi’ye dev eserler kazandırmaya devam edeceğiz. Bizim Osmangazi’ye hizmet etme sevdamız bitmez, 15 yıllık görev sürecimizde kazandırdığımız dev eserler herkes tarafından beğenilip takdir görüyor. İlçemizde hizmet etmediğimiz mahalle ve sokağımız yok ilçemizin her yerine hizmet götürüyoruz. 15 yılda Osmangazi’ye kazandırdığımız eserler saymak bitmez, bizim hizmet aşkımız bitmez, her dönem daha iyisini nasıl yapabiliriz diye gayret gösteriyoruz. Yaptığımız hizmetlerin karşılığı olarak 31 Mart seçimlerinde destek istemek için gittiğimiz mahallelerde vatandaşlarımız bize büyük ilgi ve alaka gösterip teşekkür ediyor. Biz de dev hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi. Yaptığı ziyaretlerde Başkan Dündar, etrafını saran çocuk ve vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bursa Uludağ’ın eteklerindeki villada dehşet anları...Bir kişi öldü, yaralı bahçıvan alevler içinde böyle villadan çıktı Bursa’da Uludağ’ın eteklerindeki İnkaya Mahallesi’nde bir villada yangın ve patlama yaşandı. Bir kişi hayatını kaybederken, villada bahçıvanlık yapan bir kişi ağır yaralandı. Bahçıvan Ali Vurgun’un yangından kurtulduktan sonra sokaktaki alevler içindeki anı kameraya yansıdı. Vurgun ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, ölen kişinin 52 yaşındaki Mustafa Ş. olduğu belirlendi. Polis ve itfaiye geniş çaplı soruşturma başlattı. Merkez Osmangazi ilçesi İnkaya Mahallesi İlim Sokak’ta 3 katlı villada bir kişinin yaralandığı patlama ve yangın sonrası yapılan incelemede, bodrum katında ceset bulundu. Sahiplerinin yurt dışında olduğu tespit edilen villada bahçıvanlık yapan Ali Vurgun, henüz belirlenemeyen sebeple çıkan yangında yaralandı. 40 yaşındaki Vurgun alevler içinde kendisini dışarı attı. Komşular hemen yardıma koştu. O anlar başka bir villanın güvenlik kamerasına yansıdı. Vurgun 112 ambulansıyla kaldırıldığı Şehir Hastanesi yanık ünitesinde ağır yaralı olarak tedaviye alındı. Olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri üst katları da saran ve camları patlayan villadaki yangını söndürdü. Ek 112 ekibi de bölgeye sevk edildi. Polis ve itfaiye ekipleri yaptıkları araştırmada villada Mustafa Ş.’ye (52) ait olduğu düşünülen yanmış bir ceset buldu. Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından cenaze otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı Yangının çıkış sebebi, cesedi bulunan kişinin ölüm sebebiyle ilgili cinayet masası dedektiflerinin araştırması sürüyor. Yandaki bir villanın güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, villadan duman yükseldiğini, bahçıvanın alev alan kıyafetleriyle kendini sokağa attığını ve komşularının yardımıyla ambulansla hastaneye kaldırıldığını belirledi.