ÇEVRE - 16 Ağustos 2018 Perşembe 13:12

Kartepe Temizlik İşleri bayrama hazır

A
A
A
Kartepe Temizlik İşleri bayrama hazır

KOCAELİ(İHA) – Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

KOCAELİ(İHA) – Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.


Kurban Bayramı öncesi Kartepe Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü ekipleri yetki ve sorumluluk alanları içerisinde temizlik çalışmalarına devam ediyor. Belediye ekipleri çalışmalarını arife gününe kadar tamamlayacak. Özellikle bayrama son 3 gün kala moloz gibi iri hacimli atıkların sokaklara bırakılmaması uyarısında bulunurken, Kurban Bayramı süresince atıkların çöp konteynerlerin yanına bırakılmasını istediler.


Çevre kirliliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirten belediye ekipleri çöp konteynırlarının yanına bırakılan atıkların mesai saatleri içerisinde toplanarak İZAYDAŞ’a teslim edileceğini belirttiler. Belediye yetkilileri toplama işleminin hızlı ve sağlıklı yapılabilmesi için vatandaşların sakatatlarını çöpe atılmamasını, çuvallar içinde muhafaza altına alınarak ekiplerin görebileceği noktalarda bulundurulmasını istediler.


Kurban Bayramı arifesinde Kartepelilere uyarılarda bulunan belediye yetkilileri, çevreyi kirletmeyecek şekilde kurban kesilmesi için gerekli şahsi tedbirlerin alınmasını istedi. Kurban kesecek vatandaşların kesim sırasında gerekli hassasiyeti göstereceğine inandıklarını belirten yetkililer, “İslam dinimizin vecibelerine uygun şekilde kurban kesecek halkımızın çevre temizliğine karşı daha duyarlı davranışlar sergileyecektir. İlçemize yakışan bir bayram geçirmek için halkımızın çevre ve görüntü kirliliğine izin verecek davranışlardan kaçınmalarını diliyorum” dediler.


Öte yandan yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki cadde ve sokak temizlikleri yanı sıra camilerin bakım ve temizliğini de tamamladı. Bu kapsamda 3 kişiden oluşan İbadethane Temizlik ekibi, ilçe genelindeki 80 cami ve 81 mescid olmak üzere toplam 161 ibadethaneyi detaylı şekilde temizleyerek Kurban Bayramı’na hazır hale getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta yaraları tedavi edilen doğaya salındı Sinop’ta yaralı bulunan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuş tedavileri sonrası Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından doğaya salındı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü, Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Klinik, bakım ve ameliyat alanlarında incelemelerde bulunan Vali Özarslan, Bölge Müdürü Orhan Çatalçam’dan, yaban hayvanlarına yönelik yürütülen tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Doğa, Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü çalışanlarına gösterdikleri gayret ve emekten dolayı teşekkür eden Vali Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte yaralı olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuşları doğaya saldı. Sarıkum Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, 2023 yılında yüzde 60 oranında tedavi başarısı elde edilerek, 300’ün üzerinde yaralı yaban hayvanı yapılan tedavileri sonrasında doğaya salındığı bildirildi. Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaralı hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapma imkanına sahip olduklarını vurgulayan Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, "Burada iki veteriner arkadaşımız var. Hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapabiliyorlar. O noktada teknolojik altyapımız gayet gelişmiş durumda" dedi. Öte yandan Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin içinde ameliyathane, radyoloji ve yoğun bakım üniteleri de bulunan Türkiye’deki 5 merkezden biri olduğu belirtildi.