EĞİTİM - 14 Eylül 2018 Cuma 10:50

Satranç sınıflarında yeni hamle

A
A
A
Satranç sınıflarında yeni hamle

Doğru Hamlede Buluşalım Projesi’nden yeni bir hamle daha geldi.

Doğru Hamlede Buluşalım Projesi’nden yeni bir hamle daha geldi. Büyükşehir Kocaeli genelinde talepte bulunan 86 okula satranç sınıfı kazandırdı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın ödüllü çalışması olan ‘Doğru Hamlede Buluşalım Projesi’ yeni bir hamle daha gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli genelinde projeden yararlanmak için talepte bulunan ilkokul, ortaokul ve liselere toplamda 86 adet satranç sınıfı kazandırdı. Satranç sınıfı talep eden 17 okulun ise çalışmaları tamamlanıp, yıl içerisinde okullara 17 adet daha satranç sınıfı kazandırılacak. Bu kapsamda 86 satranç sınıfı proje kapsamına alındı. 71 sınıf yıl içerisinde okullara kazandırılırken, geriye kalan 15 sınıf, 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemi öncesi okullara teslim edildi. Spor Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin okullarında satranç oynayabilecekleri tam donanımlı bir sınıfa kavuştu.


Okul yönetimlerinin okul içinde belirlediği alan Büyükşehir Belediyesi tarafından dizayn edilerek satranç sınıfı haline getirildi. Sınıflar aynı anda 20 çocuğun satranç oynayabileceği şekilde oluşturuldu. Sınıflara; 10 adet satranç masası, sandalyeler, eğitim tahtası ve eğitim modülleri yerleştirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 23 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 26 Adana: Parçalı ve az bulutlu 38 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 27 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 29 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 25 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32