GENEL - 18 Ekim 2017 Çarşamba 14:26

Başkan Tutal, Arasta Çarşısı esnafını ziyaret etti

A
A
A
Başkan Tutal, Arasta Çarşısı esnafını ziyaret etti

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Arasta Çarşısındaki dükkanları gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Arasta Çarşısındaki dükkanları gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.


Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Arasta Çarşısının restorasyon projesinin kabul edildiğini ifade ederek proje hakkında esnaflara bilgi verdi. Arasta Çarşısında bulunan esnafla sohbet eden Başkan Tutal, “Seydişehir’in en eski çarşılarından olan arasta çarşımız için hazırladığımız proje Konya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığına verildi ve onaylandı. Şu an ihale aşamasında, ihalesi tamamlanınca restorasyon çalışmalarımıza en kısa sürede başlayacağız. Çarşımızda iyileştirme ve düzenleme yapılarak Konya Bedesten Çarşısı gibi örnek bir çarşı konumunda olacak.Bildiğiniz üzere Türbe Cami karşısında bulunan yıkılmış halde bir evimiz mevcut idi, Seydişehir’in eski evlerini yansıtan bir proje hazırlandı bu projemizde Kültür Bakanlığı tarafından kabul edildi.Bu evimizle ilgili olarak da yakın zamanda çalışmalarımız başlayacak” dedi.


Seydişehir’in tarihini yansıtan değerlere sahip çıkmak için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Başkan Tutal, ”Ağa Çeşmesi karşısında bulunan projesi Kültür Bakanlığı tarafından kabul edilen ve ihalesi yapılan Bakırcılar evinin restorasyon çalışmaları ihaleyi alan Demirhan Mimarlık tarafından başlandı.Restorasyon çalışmaları devam eden bu evimizde tamamlanınca Seydişehir’in tarihi ve kültürüne ev sahipliği yapacak" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."