GENEL - 17 Eylül 2018 Pazartesi 15:05

Beyşehir Belediyesi vatandaşları ecdatla buluşturmaya devam ediyor

A
A
A
Beyşehir Belediyesi vatandaşları ecdatla buluşturmaya devam ediyor

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşları düzenlediği Çanakkale gezisi programlarıyla şanlı ecdatla buluşturmaya devam ediyor.

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşları düzenlediği Çanakkale gezisi programlarıyla şanlı ecdatla buluşturmaya devam ediyor.


Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Beyşehir ecdadla buluşuyor” programları kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisine katılan 3. kafile de Beyşehir’e dönüş yaptı. Ak Masa Birimi’ne başvuruda bulunarak düzenlenen geziye katılan vatandaşlar, Beyşehir Belediyesine bir süre önce başlatılan ve kesintisiz olarak hala devam eden bu organizasyonlardan dolayı teşekkür etti.


Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, düzenledikleri gezi programlarıyla ilgili olarak, “Beyşehir ecdadla buluşuyor sloganıyla başlattığımız Çanakkale gezisi programlarımız aralıksız sürüyor. Beyşehir Belediyesi olarak, Eşrefoğlu’nun torunlarını Çanakkale’de ecdatla buluşturmaya devam ediyoruz. Çanakkale’ye uğurladığımız 3. kafilemiz de Beyşehir’e geldi. Çanakkale gezisi programlarımızın bu kapsamda birisi bitiyor, diğeri başlıyor. Bu gezi programlarına katılmak isteyen hemşehrilerimizin ilgisinden de memnunuz. Düzenlediğimiz bu gezilerle Beyşehirimizden unutulmaz bir destanın yazıldığı Çanakkale’ye gönül bağını yeniden kuruyoruz. Bu topraklar için canını vermiş ve bir destan yazmış aziz şehitlerimize dualarımızı iletmenin de bir vesilesi haline gelen gezi sonrası vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu tepkiler de bizleri gururlandırıyor. Kendi imkanlarıyla gidemeyecek olan hemşehrilerimizi hiçbir ücret almadan Çanakkale’de şanlı ecdadımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Seve seve üstlendiğimiz ve maddi açıdan hiçbir hesap gözetmediğimiz bu projemizi gelen talepler doğrultusunda inşallah sürdüreceğiz” diye konuştu.


Geziye katılanlar, Çanakkale’de sırasıyla Kilitlibahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Havuzlar ile Şahin ve Soğanlı Dere şehitliklerini gezdi, dualar okudu. Seyit Onbaşı’nın 215 kiloluk mermiyi tek başına kaldırarak İngiliz denizaltısını batırdığı ve savaşın seyrini değiştirdiği bataryayı da ziyaret eden katılımcılar, Seddül Bahir, Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği, abide, meçhul asker anıtı, 57.Alay Şehitliği, Conkbayırı’nı ziyaret ederek bundan tam 103 yıl önce yazılan kahramanlık destanının sıcaklığını koruyan hatıralarını görme imkanı buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz : “Kanser oluşumunda beslenme şekli çok önemli” Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti. Her 5 kişiden 1’inin hayatı boyunca kansere yakalandığını ve kanser oluşumunda beslenme şeklinin önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz kansere yakalanma riskini düşürmek için hangi besinlerin tercih edilebileceğini anlattı. Diyetisyen Gündüz sağlıklı ve dengeli beslenmenin sadece formda ve zinde kalmaya değil aynı zamanda kanserden korunmaya da katkı sağladığını vurguladı. “Kadınlara günde 2, erkeklere 3 porsiyon meyve” Meyveleri kabuğu ile birlikte tüketmenin posa içeriğini arttırarak sindirim kanalının daha düzenli çalışacağını belirten Diyetisyen Gündüz “Vitamin ve minerallerden zengin meyveler bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına yardımcı olur. Erkekler için günlük 3 porsiyon, kadınlar için ise günlük 2 porsiyon meyve tüketimi uygundur. Bunun yanında mevsimde olan sebzelerden mutlaka öğle ve akşam öğünlerinde salata yapılıp tüketilmelidir. Ancak tüm meyve ve sebzeleri çok iyi yıkadığınızdan emin olmalısınız” dedi. “Balığı kızartarak değil ızgara veya buğulama yaparak yiyin” Balığın A, D, K ve B grubu vitaminlerden ve iyot, selenyum, fosfor, magnezyum ve çinko minerallerinden zengin olduğunu ve bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olduğunu söyleyen Diyetisyen Gündüz “Omega-3 yağ asitlerinden zengin balık aynı zamanda bu özelliği ile kansere karşı koruyucudur. Ancak pişirme yöntemi oldukça önemlidir. Balık, kızarma yöntemi ile pişirildiği zaman yüksek sıcaklıktaki yağın içerisindeki sağlığa zararlı toksik maddeler nedeniyle önerilmemektedir. Bunu yerine, ızgara veya buğulama yöntemi tercih edilebilir” diye konuştu. Diyetisyen Gündüz kırmızı üzümün özellikle kabuğunda ve çekirdeğinde bulunan “resveratrol” maddesinin sağlık açısından zararlı serbest radikallere karşı vücudu kanser oluşumundan koruduğunu; bunun yanında kırmızı üzümün, B vitaminlerinden ve demir, potasyum ve magnezyum mineralinden de zengin olduğunu ifade etti. “Yoğurt bağırsak sağlığını korur” Yoğurdun probiyotik besinlerin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olduğuna değinen Diyetisyen Gündüz “Probiyotikler bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısını arttırarak sağlıklı bir mikroflora oluşumuna katkıda bulunur. Bu sayede sindirim sisteminde görülebilecek kanser gibi birçok hastalığa karşı önlem almış oluruz. Aynı zamanda kilo kontrolünü sağlamaya yardımcı olur. İçeriğindeki selenyum sayesinde antioksidan özellik gösterir ve bu sayede kanserden korunmaya yardımcı olur” dedi. Yüksek posa içeriği sayesinde sindirim kanalının düzenli çalışmasını sağlayan kurubaklagillerin faydasının altını çizen Diyetisyen Gündüz şunları söyledi: “İçerdiği vitamin ve mineraller; kemik gelişimi ve sağlığı için gerekli olan kalsiyum, sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan B vitaminleri, kan yapıcı demir ve potasyum, magnezyum, vitamin E içeriği sayesinde sayesinde vücudumuzu korur. Aynı zamanda kan şekerini dengeleyici özelliği de bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.