GENEL - 15 Ekim 2018 Pazartesi 15:23

Beyşehir Belediyesinin Çanakkale gezileri sürüyor

A
A
A
Beyşehir Belediyesinin Çanakkale gezileri sürüyor

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesinin Çanakkale’ye yönelik yürüttüğü gezi programları devam ediyor.

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesinin Çanakkale’ye yönelik yürüttüğü gezi programları devam ediyor.


Beyşehir Belediyesinin düzenlediği “Beyşehir ecdadla buluşuyor” programları kapsamında bugüne kadar çok sayıda kişi Çanakkale’de ecdatla buluşturuldu.


Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 5 Eylül’de ilk kafilenin Beyşehir’den uğurlanmasıyla başlayan Çanakkale gezi programlarının kesintisiz olarak sürdüğünü söyledi. Beyşehirli hemşerilerini Çanakkale’de ecdatla buluşturan gezi programlarının vatandaşlardan çok büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Özaltun, ilk etapta bin kişiyi bu gezilere dahil etmeyi planlarken artan talepler üzerine yeni başvuru yapanları da geri çevirmediklerini belirtti.


Beyşehir Belediyesi olarak 40 gün içerisinde ilçede yaşayan binlerce kişiyi Çanakkale’de ecdatla buluşturduklarını vurgulayan Özaltun, 3 gün aralıklarla düzenlenen çok sayıda turun önümüzdeki günlerde gerçekleştirecekleri yeni turlarla birlikte sayısının daha da artacağını söyledi.


Özaltun, Çanakkale turlarına TOKİ konutlarında ikamet eden Avşar Mahallesi’nin bayan sakinleri, Beytepe ve Üstünler, Damlapınar Mahalleleri sakinlerinin yanı sıra toplumun farklı kesimlerinden ve farklı yaş gruplarından hemşerilerinin katıldığını belirterek, “Çanakkale gezisi programlarımıza bazı merkez ve dış mahallelerimizde yaşayan hemşerilerimizin yanı sıra AK Masa birimimize başvuru yapan vatandaşlarımız yine talep gelen Beyşehir’in anneler grubu, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Fotoğraf Kulübü üyeleri, Beyşehir Engelliler Derneği üyesi bedensel ve işitme engelli vatandaşlarımızı dahil ettik. Beyşehir Belediyesi olarak Eşrefoğulları’nın torunu olan vatandaşlarımızı Çanakkale’de önümüzdeki günlerde yine yeni turlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Türk insanının ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacağına inanıyoruz. Bu sebeple bu tür gezi programlarına büyük önem veriyoruz. Bu anlamda, vatanımızın tapusu büyük Türkiye’nin gerekçesi şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Vatandaşlarımıza da gezi programlarına olan ilgi ve yoğun taleplerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de ortaya çıktı, "dron" ile görüntülendi: Kızıl tuygun çiftçilerin dostu oldu Kırıkkale’de, nesli tükenme tehlikesi altında olan saz delicesi olarak bilinen yırtıcı kuş "kızıl tuygun", dron ile görüntülendi. Saz delicesinin görüldüğü bölgede çiftçilik yapan Emre Doğan, "Bize keyifli çalışma ortamı sunuyorlar, bize arkadaşlık ediyorlar. Bize burada moral motivasyon sağlıyorlar. Fareleri avlıyorlar. O yüzden bizim en büyük dostumuz" dedi. Kırıkkale’de ’saz delicesi’ olarak da bilinen yırtıcı kuş kızıl tuygun, Kızılırmak nehrinin beslediği Kapulukaya Barajı kıyısındaki tarım arazileri üzerinde dron ile görüntülendi. Nesli tükenme tehlikesi altında olan saz delicesi, genellikle sazlık ve sulak alanlarda görülüyor. Saz delicesi, tarım arazilerindeki sürüngen, böcek, fare ve küçük memeliler ve kuşlar dahil olmak diğer birçok etçil hayvan gibi leşle de beslenebiliyor. Tarım arazilerinde bulunan ve mahsullere zarar veren farelerle de beslenen saz delicesi, çiftçilerin dostu durumuna geldi. Karakeçili ilçesinde çiftçilik yapan Emre Doğan (30), İHA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım arazisinde çalışırken kendilerine moral ve motivasyon sağladığını belirterek, keyifli çalışma ortamı oluşturduklarını söyledi. Doğan, "Burası onların evi bizim de ekmek kapımız. Burada avlanıyorlar, besleniyorlar. Biz de burada çalışıyoruz, çalışırken de arkadaşlık ediyorlar. Biz de kendileri hakkında bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Bize keyifli çalışma ortamı sunuyorlar, bize arkadaşlık ediyorlar. Bize burada moral motivasyon sağlıyorlar. Fareleri avlıyorlar. O yüzden bizim en büyük dostumuz. Fareler mahsullerimize zarar veriyor, onlarda bize yardımcı oluyor. Doğanın dengesi gereği" dedi. Kırıkkale Valiliğinin teklifi ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün oluruyla, sulak alanların korunması yönetmeliği çerçevesinde 30 Ocak 2024 tarihinde mahalli öneme haiz Çeşnigir sulak alan olarak ilan edildiği bildirildi. Bin 213 hektar büyüklüğünde olan Çeşnigir sulak alanı, göçmen su kuşlarına da ev sahipliği yapıyor.