YEREL HABERLER - 28 Nisan 2017 Cuma 15:41

Beyşehir’de Ak Masa’ya 3 yılda 17 bin başvuru oldu

A
A
A
Beyşehir’de Ak Masa’ya 3 yılda 17 bin başvuru oldu

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi bünyesinde 3 yıl önce kurulan Ak Masa Birimi, vatandaşların talep ve sorunlara çözüm üretilmesi konusunda önemli bir görev üstleniyor.

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi bünyesinde 3 yıl önce kurulan Ak Masa Birimi, vatandaşların talep ve sorunlara çözüm üretilmesi konusunda önemli bir görev üstleniyor.


Çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, göreve gelmesinin ardından başkanlık makamına bağlı olarak oluşturulan Ak Masa Birimi’ndeki çalışanların vatandaşlardan gelen talep, şikayet ve önerilerini dinleyerek adeta bir çözüm merkezi gibi mesai yürüttüğünü söyledi.


Birimin kurulduğundan bu yana 3 yılda 17 bin 200 başvuru sahibi için mesai gerçekleştirdiğini de belirten Başkan Özaltun, “Belediye Başkanlığımızın yeni ve dinamik birimi Ak Masa, hizmete girdiği günden bu yana vatandaşlarımız ile Belediye arasında köprü olma özelliğini güçlendirerek, bu konuda halkımızdan tam not almayı başardı” dedi.


Birimdeki görevlilerin vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ve gelen başvuruları bilgisayar ortamında kayıt altına alarak ilgili birimlere iletildiğini ifade eden Başkan Özaltun, “Ak Masa’daki görevlilerimiz, vatandaşlarımızın meselelerine hızlı ve somut çözümler üretmek amacıyla başvuru sahiplerinin derdini adeta kendi derdi gibi dinliyor. Vatandaşlarımızdan bire bir, telefon ya da elektronik posta yoluyla gelen talepleri kayıt işlemenin ardından ilgili birimlere yönlendirirken, şikayetlerin düzeltilip düzeltilmediğini takip ediyor. Şikayetlerin, isteklerin çözüm aşamalarında vatandaşlarımıza bilgilendirmede bulunuyor ve teyit alma yöntemli bir çalışma sergiliyor. Bu şekilde talep sahibi ile birim yetkilileri arasında koordinasyonu sağlıyor. Yapılan istatistiklere göre, Ak Masa’ya bu süreçte yapılan başvuruların çoğunluğunun erkek ve orta yaş üstü vatandaşlarımızdan gelmekte olduğu görülmektedir. Bu taleplerin büyük bölümünü belediye hizmetlerine yönelik talepler oluştururken, arızaların giderilmesi, komşu şikayetleri, inşaat çalışmalarıyla ilgili gürültü kirliliğinin önlenmesine yönelik talepler, kaldırım ve yol işgalleri, otopark sorunu gibi konular da gündeme getirilmektedir. Vatandaşlarımızdan gelen bu talep ve istekler, öneri ve düşünceler ise ilgili birimleri aktarılmaktadır. Birimimize gelen talepler, Belediyemizin görev alanı dışında ise kayda alındıktan sonra ilgili kamu kurumlarına bilgi verilip durum aktarılıyor ya da vatandaşlarımız ilgili kurumlara yönlendiriliyor” diye konuştu.


Ak Masa biriminde, şikayet ve önerilerin yanı sıra iş talep formlarının arşivlenmesi ve danışmanlık gibi pek çok hizmetin verildiğini vurgulayan Başkan Özaltun, “Büyükşehir Belediyemizin tarımsal destekleme başvuruları, TOKİ konutu başvuru kayıtları, hobi bahçesi, KOMEK kayıtları, fuar etkinlikleri, Belediyemizin açılış ve organizasyonlarının halkımıza duyurulması, belediye hizmetlerinin halka yansımalarının tespiti amacıyla yerinde anket çalışmaları, kurumumuza ait yayınların dağıtımı gibi birçok hizmetin verildiği Ak Masa birimimizde, evde bakım hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın talepleri de alınmaktadır. AK Masa sayesinde belediyemiz ile vatandaşlarımız arasındaki bağı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Halkımıza her konuda yol göstermeyi gaye edinen bu birimimizin vatandaşlarımızdan yoğun ilgi görmesi de bizleri memnun ediyor. Çünkü, bir koordinasyon ve çözüm merkezi olarak vatandaşlarımızla belediye arasında köprü vazifesi gören bu birimimiz sayesinde çözüme kavuşturulması gerekli pek çok sorundan haberdar oluyor ve giderilmesi konusunda daha hızlı ve etkin olarak hareket edebiliyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık" Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat Ayı İhracat rakamlarını değerlendirdi. Başkan Gülsoy, “Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17.67 artışla 314 milyon 61 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. İçinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde özverili çalışmaları ile bu başarıda imzası olan tüm ihracatçı üyelerimizi ve ekiplerini yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi. TÜİK verilerine göre 2024 yılı Şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendiren KTO Başkanı Ömer Gülsoy; "Şubat ayı ihracat rakamlarına göre 314 milyon 61 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17.67, bir önceki aya kıyasla yüzde 9.22 oranında artış yaşanmıştır. Kayseri olarak İthalatımız ise 94 milyon 818 bin dolar olmuştur. Geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 23.81 azalış gerçekleşmiştir. İlk 2 ay toplam ihracatımız 601 milyon 600 bin dolardır" diye konuştu. Kayseri’den 143 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğinin altını çizen Gülsoy, “İhracat pazarlarımız; Irak, Almanya, Avusturya, İsrail, ABD, Suriye, Fas, Birleşik Krallık, Fransa, Belçika’dır” ifadelerini kullandı. Kayseri ihracatının sektörler bazında analizini de yapan Başkan Gülsoy; "Türkiye İstatistik Kurumu’nun belirlediği sektörlerden; Elektrik ve Elektronik, Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri, Çelik, Tekstil ve Hammaddeleri, Madencilik Ürünleri, Kimyevi Madde ve Mamulleri, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri gibi sektörlerde artış yaşanırken Demir ve Demir Dışı Metaller, Makine Aksamları, Meyve ve Sebze Mamulleri, Deri ve Deri Mamulleri gibi sektörlerde azalış gerçekleşmiştir" dedi. "İhracatçılarımıza destek verilmesi gerekiyor" Kayseri’nin ihracat başarısının sürdürülebilir olması için desteğe ihtiyaç duyduklarını da belirten Gülsoy; "Sürdürülebilir bir ihracat başarısı için navlun desteği ve döviz dönüşüm desteği başta olmak üzere ihracatçılarımıza destek verilmesi gerekiyor. Bu şekilde ekonomimizin ihtiyacı olan döviz geliri ve enflasyon ile mücadelede de iş dünyası daha etkin rol alacaktır. Önümüzdeki süreçte firmalarımızın ileri teknolojiye adapte olmaları, dijitalleşmeyi gerçekleştirmeleri, yüksek katma değerli ve AB Yeşil Mutabakatı kriterlerine uygun olarak yeşil üretimle daha rekabetçi bir yapıya bürünmeleri elzemdir. Bu zorlu dönemde özverili çalışmaları ile bu başarıda imzası olan tüm ihracatçı üyelerimizi ve ekiplerini yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
İstanbul TransAnatolia tekstil ürünlerini moda tasarım bölümü öğrencileri tasarlayacak 13 yıldan bu yana yerli ve yabancı yüzlerce sporcunun katıldığı uluslararası bir ralli yarışı olan TransAnatolia, kendi alanında bir ilki gerçekleştirerek tekstil ürünleri için özel bir tasarım yarışması düzenledi. Anadolu’nun tarihini, doğal güzelliklerini ve eşsiz kültürünü barındıran rotalarıyla 2010 yılından bu yana katılımcılarına unutulmaz anlar yaşatan TransAnatolia Rally Raid için geri sayım başlarken, TransAnatolia bu yıl bir yeniliğe daha imza atıyor. TransAnatolia tekstil ürünlerini moda tasarım bölümü öğrencilerine tasarlatacak. TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TransAnatolia’nın tekstil malzemeleri sporcular tarafından her yıl oldukça ilgi görüyor ve keyifle uzun yıllar kullanılıyor. Bu yıl moda tasarım bölümlerinde okuyan öğrencilerin motor sporları dünyasına bakışlarını görebilmek için bir tasarım yarışması düzenlemeye karar verdik. Muazzam işler çıkacağına inancımız tam, tasarımları heyecanla bekliyoruz" dedi. Kayıtların açıldığı tasarım yarışmasında son teslim tarihi 15 Nisan. Finale kalan 3 tasarım seti TransAnatolia sosyal medya hesapları üzerinden 20 Nisan tarihinde halk onayına sunulacak. Yarışmanın birincisi ise 1 Mayıs’ta TransAnatolia web sitesi ve sosyal medya kanalları üzerinden açıklanacak. Yarışmada finale kalan 3 tasarıma 10 bin TL değerinde hediye, finale kalan ve seçilen tasarım setini hazırlayan öğrenciye de 40 bin TL veya değerinde hediye verilecek.