YEREL HABERLER - 24 Ekim 2016 Pazartesi 11:08

Beyşehir’de ‘Okulumuzda şenlik var’ etkinlikleri sona erdi

A
A
A
Beyşehir’de ‘Okulumuzda şenlik var’ etkinlikleri sona erdi

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından ilçe genelindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarına yönelik olarak düzenlenen “Okulumuzda şenlik var” isimli 15 Temmuz demokrasi temalı etkinlikler sona erdi.
Beyşehir’in merkez ve dış mahallelerinde gerçekleştirilen “Okulumuzda şenlik var” projesi kapsamında 30 farklı okulda organize edilen etkinlikler tamamlandı. Beyşehir’e bağlı Yeşildağ Mahallesi’nin okullarında başlayan etkinlikler, ilçe merkezindeki Atatürk İlkokulu’ndaki programla son buldu. Proje kapsamında ilçenin dış mahalleleri olan Yeşildağ, Huğlu, Üzümlü, Yenidoğan, Karaali, Doğanbey, Sadıkhacı, Üçpınar ve Esence mahallelerinde 20 farklı ilk ve orta dereceli okulda etkinlikler düzenlenirken, merkez ilçede ise Bahçelievler Kasapoğlu, TOKİ, Ali Rıza Celeboğlu, Cumhuriyet, Gazi ile Atatürk ilk ve ortaokullarında olmak üzere 10 farklı eğitim kurumunda programlar gerçekleştirildi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, katıldığı Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen programda öğrencilerin yoğun sevgisi ile karşılandı. Burada öğrencilere hitap eden Özaltun, okul bahçesinde yapılacak çevre düzenleme çalışmaları ile alanın imkanlar ölçüsünde biraz daha genişletilmesi yönünde çalışmalar yapılacağı müjdesini de verdi. Konuşmasında, belediye olarak organize ettikleri “Okulumuzda şenlik var” projesinin neden hayata geçirildiğinden bahseden ve sözü başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girişimine getiren Özaltun, 15 Temmuz’u gelecek nesillere unutturmayacaklarını bir kez daha yineledi. 15 Temmuz demokrasi temalı programları bunun için okullarda düzenlediklerini anlatan Özaltun, o gece şehadet mertebesine ulaşanlar ile gazi kalanlara minnet ve şükran dolu olduklarını ifade etti. Özaltun, öğrencilere, “Sizlerden tek isteğimiz; derslerinize çalışın ve ödevlerinizi yapın. Başarılı birer öğrenci olarak yarınlara hazırlanın. Bizler bugün bu makamlardayız ama yarın bu makamlar sizlerin olacak. O yüzden, sizlerin düzgün, ahlaklı, karakterli, ülkesini ve milletini, bayrağını seven bireyler olarak yetişmeniz çok önemli. En önemlisi de bu meziyetlere sahip olmanız zaten. Allah’ım inşallah bu millete bir daha 15 Temmuz’lar yaşatmasın” diye konuştu.
“Okulumuzda şenlik var” programları kapsamında ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrencilere okul bahçelerinde kurulan mobil sahne üzerindeki dev LED ekranlarından 15 Temmuz zafer temalı videolar ve aynı temalı tek kişilik tiyatro oyunu izlettirildi. Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da programlarda LED ekran aracılığıyla öğrencilere seslendi, çeşitli mesajlar verdi. Programın diğer bölümlerinde öğrenciler düzenlenen palyaço, animasyon, illüzyon gösterileri ile neşeli dakikalar yaşadı. Etkinliklerin düzenlendiği her okulun bahçesinde şişme oyun parkları da kuruldu. Bu parklarda eğlenen öğrenciler, keyifli dakikalar yaşadı. Öğrencilere belediye görevlileri rüzgar gülü dağıtırken, çeşitli ikramlarda da bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da bir iş yeri ve otomobili kundaklayarak yakmaya çalışan şüpheli tutuklandı Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Kızılkaya Beldesi’nde 23 Nisan gecesi bir iş yeri ve otomobili yakmaya çalışan şüpheli jandarma ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 23 Nisan gecesi saat 01.45 sıralarında Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Kızılkaya Beldesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre gece saatlerinde kar maskeli bir şahıs tarafından beldede bulunan Mustafa G.(31)’ye ait berber dükkanı ve Tugay M.(27)’ye ait park halindeki 07 GK 505 plakalı Tofaş marka otomobil kundaklandı. Yangını görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiyenin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Yangın sonrasında berber dükkanında ve otomobilde maddi hasar meydana geldi. Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrasında olayı gerçekleştiren şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatıldı. Bucak İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından titizlikle yürütülen çalışmalar sonrasında olayı gerçekleştirenin E.A.(24) isimli şahıs olduğu tespit edildi. E.A., evine yapılan operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan E.A. yapılan işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hakkari Hakkari’de 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı Hakkari’nin gelişimi ve kalkınması açısından önem taşıyan projelerin değerlendirildiği 2024 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ali Çelik başkanlığında yapıldı. Gerçekleşen toplantıda; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, DSİ 174.Şube Müdürlüğü, Karayolları 114. Şube Şefliği ve Telekom Müdürlüğü, kurumlarının çalışmalarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Toplantıda; önceki dönem yatırımları ve 2024 yılı yatırımları, yatırımların ve sosyoekonomik gelişmelerin izlenmesi ve koordinasyon çalışmaları, sorunlar ve çözüm önerileri de istişare edildi. Hakkari’de 2024 Yılı 1. dönem sonu itibariyle il yatırım takip sisteminde toplam tutarı 49 milyar 142 milyon 288 bin 215 TL olan 165 projenin aktif olarak kayıtlı olduğu ve hâlihazırda izlendiği, bu projelerin gerçekleşmesi için toplam 15 milyar 867 milyon 77 bin TL harcama yapıldığı, yüzde 32,29 oranında nakdi, yüzde 32,78 oranında fiziki gerçekleşme sağlandığı belirtildi. Toplantıda ayrıca projelerin durum bazında, ilçe bazında, belediye bazında, sektör bazında ve yatırımcı kuruluş bazında dağılımlarına ilişkin analizler incelendi. Vali Ali Çelik’in talimatları doğrultusunda Mir Kalesi’nin ve Şemdinli Kelat Sarayı’nın tarihi dokusunun ortaya çıkarılması ve turizme kazandırılmasına yönelik jeoradar ve kazı çalışması da başlatıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Vali Yardımcıları Furkan Berber ve Tayyar Emre Mahmutoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Onay, koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.
İstanbul Banu Parlak: “Kendilerini mağdur gösterip beni kötü göstermeye çalışmalarından çok yoruldum” Çocuğumun can güvenliğinden endişe ettiğini belirten sosyal medya fenomeni Banu Parlak, “Çocuğumun can güvenliğinden endişe ediyorum. Tutukluluklarının devamına karar verildi. Adalete güveniyoruz. Kumpas kumpas deniliyor. Bakın benim bunu yapma kudretim yok. Artık insanların gözünden bu algıyı oluşturmaktan vazgeçsinler. Kendilerini mağdur gösterip beni kötü göstermeye çalışmalarından çok yoruldum çok sıkıldım” dedi. Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı’nda bulunan sosyal medya fenomeni Banu Parlak’a ait güzellik merkezi 1 Ekim 2023 günü saat 02.00 ve 04.30 sıralarında motosikletli şüphelilerce kurşunlanmıştı. Olaya ilişkin hazırlanan iddianame kapsamında Dilan, Engin ve Sezgin Polat’ın ‘azmettirme’ suçundan cezalandırılması istenen davanın görülmesine Küçükçekmece Adliyesi’nde devam edildi. Mahkeme, yakalama kararlarının ve tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dosyanın İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosya ile birleştirilmesine hükmedilerek duruşma ertelendi. Duruşma sonrası Banu Parlak ve avukatı Yalçın Tok basın mensuplarına açıklama yaptı. Çocuğumun can güvenliğinden endişe ettiğini belirten Banu Parlak, “Çocukları için üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Mahkeme salonunda kızını gördüm. Fakat benim de bir evladım var bende arkasında durmak zorundayım. Bende kendi çocuğumun güvenliğini düşüyorum. Çocuğumun can güvenliğinden endişe ediyorum. Tutukluluklarının devamına karar verildi. Adalete güveniyoruz. Kumpas kumpas deniliyor. Bakın benim bunu yapma kudretim yok. Artık insanların gözünden bu algıyı oluşturmaktan vazgeçsinler. Kendilerini mağdur gösterip beni kötü göstermeye çalışmalarından çok yoruldum çok sıkıldım” dedi. Banu Parlak’ın Avukatı Yalçın Tok Duruşma sonunda Banu Parlak’a iki kişinin tükürdüğünü belirterek “Bir örgüt soruşturması var. Onunla birleştirme kararı verildi. Duruşma salonundan çıktığımızda iki tane benim tanımadığım ama fenomen olduğunu iddia eden iki kişi Banu hanıma tükürerek hakaret ettiler. Onlar hakkında da hemen suç duyurusunda bulundum” ifadelerini kullandı.