YEREL HABERLER - 27 Temmuz 2017 Perşembe 13:49

Büyükşehir Suriyeli öğrencilere üç bin kitap hediye etti

A
A
A
Büyükşehir Suriyeli öğrencilere üç bin kitap hediye etti

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi” kapsamında 29 okulda kurulan geçici eğitim merkezlerindeki öğrencilere üç bin kitap seti hediye edildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi” kapsamında 29 okulda kurulan geçici eğitim merkezlerindeki öğrencilere üç bin kitap seti hediye edildi.


Konya’nın Karatay ve Meram ilçelerinde, Genç KOMEK Yaz Okulu eğitimlerinin verildiği 29 okulda kurulan geçici eğitim merkezlerinde eğitim gören savaş mağduru Suriyeli çocukların Türkçe dil seviyelerini geliştirmeleri amacıyla 3 bin kitap dağıtıldı. Öğrencilerin yaz tatilini daha verimli geçirmeleri için kurulan eğitim merkezlerinde Suriyeli öğretmenler tarafından Türkçe eğitim veriliyor. Eğitimlerin pekiştirilmesi amacıyla kültürel ve bilimsel geziler de yapılıyor. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Özgür Karakılıç, proje kapsamında Konya’daki üç bin Suriyeli çocuğa kitap dağıttıklarını ifade ederek, “Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla almış olduğumuz kitaplar Suriyeli öğrencilerin Türkçe dil seviyelerini ilerletmelerine ve yaz eğitiminde de katkı sağlayacak” dedi. Karakılıç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğrenciler adına Konya Büyükşehir Belediyesine vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaş’ın gol sıkıntısına çare bulunamadı Beşiktaş, bu sezon Süper Lig’de oynadığı 32 maçta rakip fileleri 42 kez havalandırdı. Siyah-beyazlılar, 32. haftalar dikkate alındığında 2006-2007 sezonundan sonra en düşük gol sayısında kaldı. Ayrıca yine bu sezon takımın başında yer alan 5 teknik direktör arasında en kötü gol ortalamasına sahip isim ise Fernando Santos oldu. Bu sezon ortaya koyduğu performansla beklentilerin oldukça altında kalan Beşiktaş, son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla Trendyol Süper Lig’i dördüncü sırada bitirme şansını da zora soktu. Avrupa hedefine direkt ulaşabilmek için Türkiye Kupası şampiyonluğunu elde etmesi gereken siyah-beyazlılar, ligde ise kalan 6 haftayı kayıpsız geçmenin peşinde. Portekizli teknik direktör Fernando Santos ile yollarını ayıran Kartal, sezon sonuna kadar yola Yardımcı Antrenör Serdar Topraktepe ile devam edecek. 2023-2024 sezonunda 5 kez teknik adam değişikliğine giden siyah-beyazlılar, istediğini bir türlü alamadı. Gol yollarında sıkıntı büyük Beşiktaş, bu sezon en büyük sıkıntılardan birini de gol yollarında yaşıyor. Ligde 32 haftada 42 kez rakip ağları sarsan Kara Kartal, 2006-2007 sezonundan sonra söz konusu haftaya kadar olan bölüm dikkate alındığında en düşük gol sayısında kaldı. 2006-2007’de, 32 hafta sonunda 41 golü bulunan siyah-beyazlı ekip, 17 sezon sonra en kötü gol istatistiğine imza attı. Beşiktaş’ın geçtiğimiz sezon 60, 2021-2022 sezonunda 49, 2020-2021’de 63 golü bulunuyordu. Kartal, şampiyonluk elde ettiği 2015-2016 döneminde ise 32 haftada 71 gole ulaşmıştı. En düşük ortalama Santos’un 2023-2024 sezonuna Şenol Güneş yönetiminde başlayan Beşiktaş, tecrübeli çalıştırıcıyla 7 maçta 10 kez fileleri havalandırırken, Güneş’ten sonra 4 mücadelede takımın başında yer alan Burak Yılmaz’la da 7 defa gol sevinci yaşandı. Rıza Çalımbay ile çıktığı 5 karşılaşmada 6 gol bulan Kara Kartal’ın, o dönem U19 takımını çalıştıran ve 3 maçlığına takımın başına geçen Serdar Topraktepe ile de 7 golü var. Beşiktaş, Teknik Direktör Fernando Santos’la da 13 müsabakada sadece 12 kez taraftarlarına gol sevinci yaşatabildi. Şenol Güneş’in maç başına gol ortalaması 1.42, Burak Yılmaz’ın 1.75, Rıza Çalımbay’ın 1.2, Serdar Topraktepe’nin 2.3 olurken, Fernando Santos ise 0.9’da kaldı. Golcüler uzun süredir suskun Beşiktaş’ın, Süper Lig’de en golcü oyuncusu 10 golle genç futbolcu Semih Kılıçsoy. Son olarak geride kalan haftada Samsunspor karşısında takımına 1 puanı getiren 18 yaşındaki oyuncuyu, 6 golle tecrübeli stoper Omar Colley takip ediyor. Diğer santrforlar Cenk Tosun’un 5, Aboubakar’ın 4, Muleka’nın da 2 golü bulunuyor. Cenk Tosun, ligde son golünü 19 Şubat 2024 tarihinde oynanan ve 2-0 kazanılan 26. haftadaki Konyaspor maçında atarken, Vincent Aboubakar ise 8 Ekim 2023’te siyah-beyazlıların 2-0 kazandığı 8. haftaki İstanbulspor karşılaşmasından beri suskun. Jackson Muleka da 12. haftada iç sahada 1-0 kazanılan 12 Kasım 2023’teki Başakşehir mücadelesinde son kez gol sevinci yaşamıştı.
İzmir Atıksız moda İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, atık denim parçalarına yeniden hayat vererek birbirinden şık ve çevre dostu tasarımlar hazırladı. Markaların defolu ve stok fazlası denim ürünlerini değerlendiren genç modacılar, hazırladıkları özel koleksiyonlarla büyük beğeni topladı. Moda sektöründe kumaş israfının önlenmesi konusunda farkındalığı artırmak amacıyla örnek bir çalışmaya imza atan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, yenilikçi yaklaşımlarıyla dikkat çekti. Öğrenciler, atık denim parçalarına yeniden hayat vererek birbirinden şık ve çevre dostu tasarımlara imza attı. Üçüncü sınıf öğrencileri; Beril Ortaç, Defne Su Arkalı, Doğa Aral, Ilgar Derin Özgüneş, Mobina Agahi, Münevver Günaylı, Nevşah Liva Tekbalcı, Pegah Farhoomand Tehrani, Yaren Gibyeli ve Yaren İştenoğlu, ‘Moda Tasarım Stüdyosu: Koleksiyon 3’ adlı ders kapsamında tasarımlarını hazırladı. Markaların defolu ve stok fazlası denim ürünlerini değerlendiren genç modacıların bu çalışması, beğeni topladı. İzmir Ekonomili gençler, akademisyenlerinde yer aldığı jüriye sunum yaptı. Genç tasarımcılar, bu sayede tecrübe edinme ve çevrelerini geliştirme fırsatı da buldu. Proje sonunda seçilen tasarımlar ise 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında markaların İstanbul ve İzmir’de belirlenen mağaza vitrinlerinde sergilenecek. Yine öğrenciler, markalar tarafından belirlenecek sektörel projelerde yer alma fırsatı bulacak. İEÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Elif Tekcan, öğrencilerin denim ürün kategorisinde üst dönüşüm yöntemini kullanarak yenilikçi ve zanaat odaklı tasarımlara imza attığını söyleyerek, “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Kalkınma Hedefleri arasında yer alan; nitelikli eğitim, sanayi, yenilikçilik ve altyapı, sürdürebilir şehirler ve topluluklar ile sorumlu üretim ve tüketim ilkelerini önceleyen bu projemizde, öğrencilerimiz başarılarını ortaya koydu. Sağlanan malzemeler, üretim sırasında açığa çıkan tekstil atıklarının değerlendirilmesi hususunda öğrencilerin farkındalık kazanmalarına imkan sağladı. Bu noktada amacımıza ulaştığımız, oldukça yararlı bir çalışma gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim" dedi.