GENEL - 23 Ağustos 2017 Çarşamba 19:20

Çiftçilerden milletvekilini ağlatan eylem

A
A
A
Çiftçilerden milletvekilini ağlatan eylem

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 26 Ağustos’taki olağan genel kurulunda aday olmayacağını açıklamasının ardından sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar Konuk’u bu kararından vazgeçirmeye çalıştı.

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 26 Ağustos’taki olağan genel kurulunda aday olmayacağını açıklamasının ardından sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar Konuk’u bu kararından vazgeçirmeye çalıştı. Konuk bir vatandaşın kendisine sarılmasının ardından gözyaşlarına hakim olamadı.


23 Ağustos Çarşamba günü Çumra ilçesinden konvoyla yola çıkan çiftçiler saat 15.00’de Konya Şeker Fabrikası önüne gelerek eylem yaptı. Sivil toplum ve çiftçi kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı eyleme çok sayıda vatandaş katıldı. Konya Şeker Fabrikası bahçesinde toplanan kalabalık daha sonra Anadolu Birlik Holding A.Ş’nin önüne gelerek sloganlar attı ve Başkan Recep Konuk’un yanlarına gelmesini istedi. Kalabalığın yaklaşık bir saat süren bekleyişinin ardından Recep Konuk holding binasına geldi. Kalabalık tarafından coşkuyla karşılanan Konuk bir vatandaşın kendisine sarılmasının ardından gözyaşlarına hakim olamadı. Holding binasının bahçesinde konuşan Recep Konuk, "Bugün uzaktan yakından hemşehrilerimiz buraya teşrif etmişsiniz, teşekkür ederim. Tabii zor bir süreç yaşadığımızı bilmenizi istiyorum. Ben hiç diklenmedim hep de dik durdum. Asla şahsımızın can ve mal kaygısı olmamıştır, bundan emin olun. Bir süreç var önümüzde. Bunun zorluklarını ben yaşıyorum, belki bu kararı almakta çok zorlandığımı bilmenizi isterim. Ama şundan emin olun her şeyden önce burada alınan karar alelacele alınan bir karar değildir. Dört yıl öncesinden burada genel kurul yapılacağı belliydi. Yani bu dört yıl öncesinin takvimi. Ben bu takvimi öne filan çekmiş değilim ve dört yılın sonucunda da içinde seçim olan bir takvimdi. Adaylık süreci, eksik olmayın bana hep siz destek oldunuz, ben de Anadolu adına savaştım, beraber savaştık. Bugün var edilen üreticinin üretmesini sağlayan Anadolu’nun bağrına vurulan mührün içinde benden daha ziyade sizler varsınız. Bu mührü biz beraber vurduk. Çok şükür bu kurum üretiyor. Bugün 50’e yakın tesisi işletiyor. Bu kurumla ilgili kamuoyunda farklı spekülatif bilgiler dolaştırılabilir. Ama şundan emin olun bu kurum bugün Türkiye’nin en iyi bilançosuna sahip ekonomisi olan kurumdur” ifadelerini kullandı.



“Elimiz güçlüyken müdahale etme şansımız var”


Recep Konuk kurumun yanında olacağını belirterek, ”Bu kurumun işleyişinin zarar görmemesi adına, bu kurumun daha da çok büyümesi adına, bu kurumun ilanihaye Anadolu topraklarına üretmesi adına belki ben önünde değilim ama bu kurumun yanında olacağım bundan emin olun. Şimdi bu kurum, ben de herkes gibi fani biriyim, sürekli burada kalacak değiliz. Ama biz olmadan da bu kurumun yürümesini beraber sağlamalıyız. Bu kurum her daim ayakta durmalı. İkincisi elimiz güçlü iken burada olabilecek hasara müdahale etme şansımız var. Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Daha da önemlisi kamuoyuna söylediklerim bunlar. Söylemediğim şeyi söylüyorum iyi dinleyin. Benim aldığım hiçbir kararın bugüne kadar üreticinin, çalışanın, buradan ürün tüketenlerin, tüketicinin aleyhine olduğunu gören, şahitlik eden var mı aranızda? O zaman bana bir müsaade edin ben ortamı bir göreyim buranın ilanihaye ayakta kalacağının formülünü bana bırakın. Ben bunun çalışmasını yapıyorum, aday değilken de bunun çalışmasını yaptım” şeklinde konuştu.



“Benim bugüne kadar aldığım hiçbir karar asla şahsım adına değildir”


Konuk seçim için zamanın az kaldığını söyleyerek, “Belki şu olabilir vakit dar güvenlik vesaire sıkıntılar olabilir. Bir müddet ileriye kaydırabiliriz. Emniyet, Valiliğin böyle bir yaklaşım içerisinde olduğunu görüyorum. Yani belki bunu istişare etme şansımız olacak. Benim bugüne kadar aldığım hiçbir karar asla şahsım adına değildir bundan emin olun. Bu kurumun ayakta kalabilmesi, bu kurumun hayatiyetinin var edilmesi sadece Konya coğrafyasında yaşayanların meselesi değildir. Şu anda Torku, Konya Şeker modeliyle Türkiye’ye örnek olmuştur sıra bu modeli küçültmek yok etmek değil, bu modeli Türkiye’ye teşmil etmektir” dedi.



“Bizim yüreğimizde, gönlümüzde her şeyimiz de buradayız bundan emin olun”


Duygulandığını belirten Konuk, ”Ben çok duygu yüklüyüm. Hele sizlerin samimiyetine hep şahitlik ettim. Yüreğinizi biliyorum, nasıl bir gayret nasıl bir çabayla ekmeğinizi evinize taşıdığınızı biliyorum. Dünü biliyorum, bugünü biliyorum, yarın bir kabaca öngörüyorum. Biz burayla etle tırnaktan olduk, iç içe olduk. Buralar benim evladım gibi. Eğer buralar küçücük bir zarar görürse bizim yüreğimiz yanar buna müsaade etmeyiz. Buranın zarar görmesi adına da hiçbir yaptırımın içerisinde olamayız, hiçbir kararın içinde olamayız. Dolayısıyla vermiş olduğumuz kararın önümüzdeki günlerde nelere sebep olacağını nasıl bir seyir izleyeceğini birlikte göreceğiz, birlikte tartışacağız. Bizim yüreğimiz de, gönlümüz de, her şeyimiz de burada, bundan emin olun. Bu başında mı oluruz ortasında mı oluruz geri tarafına mı oluruz buna önümüzdeki günlerde bakacağız” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu EHF Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez mücadele etme hakkı kazanan A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın rakipleri bugün çekilen kura ile belli oldu. Viyana’daki EHF merkezinde yapılan kura çekimi sonucu Türkiye, A Grubu’nda İsveç, Macaristan ve Kuzey Makedonya ile eşleşti. Kura çekim törenine katılan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, kura sonrası yaptığı değerlendirmede, "Kura çekildi, top artık kızlarda. Son topa kadar mücadele edeceğiz ve tarihimizde ilk defa katıldığımız Avrupa Şampiyonası finallerinde iz bırakmak için maçlarımıza çıkacağız. Takımımıza güveniyorum" dedi. EHF 2024 Kadınlar Avrupa Şampiyonası, üç ülkedeki dört şehirde (Avusturya, Macaristan ve İsviçre), 28 Kasım-15 Aralık 2024 tarihleri arasında oynanacak. En büyük katılımlı Avrupa Şampiyonası olacak turnuvada 24 takım kupayı kaldırmak için mücadele edecek. Ön tur, Basel (İsviçre), Innsbruck (Avusturya) ve Debrecen’de (Macaristan) gerçekleştirileceği EURO 24’te, ana tur Viyana (Avusturya) ve Debrecen’de oynanacak. Final maçı ise 10.000 seyirci kapasiteli Viyana’nın Wiener Stadthalle’de oynanacak. EHF EURO 2024 logosu ise turnuvaya ev sahipliği yapan üç ülke bayrağının (kırmızı, yeşil ve beyaz) renklerini hentbolun dinamik hareketiyle birleştirerek yansıtıyor. EURO 2024 grupları şöyle oluştu: A Grubu: İsveç, Macaristan, Kuzey Makedonya, Türkiye B Grubu: Karadağ, Romanya, Sırbistan, Çekya C Grubu: Fransa, İspanya, Polonya ,Portekiz D Grubu: Danimarka, İsviçre, Hırvatistan, Faroe Adaları E Grubu: Norveç, Avusturya, Slovenya, Slovakya F Grubu: Hollanda, Almanya, İzlanda, Ukrayna
Ankara TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu komisyon başkanlığına seçildi. Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasının tüm yönleriyle araştırılarak muhtemel maden kazalarının önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını yaptı. Toplantıda komisyonun başkanlığına AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu seçildi. Komisyon başkanvekilliğine AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, komisyon sözcülüğüne MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, katip üyeliğe ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül seçildi. Uslu, komisyon başkanı seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, İliç’te yaşanan kazanın Türk milletini derinden üzdüğünü, halen toprak altında bulunan 8 işçiye bir an önce ulaşılmasını temenni ettiklerini söyledi. Kaza anında 10 milyon metreküpten fazla toprak kütlesinin kaydığına dikkati çeken Uslu, işçilerin kurtarılması için olayın ilk anından itibaren tüm kurum ve kuruluşların çalışmaya başladığını, heyelan riski nedeniyle bir süre ara verilen arama kurtarma çalışmalarının halihazırda 24 saat boyunca sürdürüldüğünü belirtti. Uslu, kaza sonrası toprakta, havada, suda kirlenme konusunda spekülasyonlar olduğunu ancak ilgili bakanlıkların gerekli kontrollerde şu ana kadar bir olumsuzluğa rastlanmadığını açıkladığını vurguladı. "Bu tür kazaların olmaması hem de bu kazadaki sorumluların cezalandırılması ve ihmallerin ortaya çıkarılması için güzel bir rapor düzenleyeceğiz" Araştırma komisyonunun Mecliste grubu bulunan tüm partilerin ortak kararıyla kurulduğunun altını çizen Uslu, şunları kaydetti: "Bu komisyonu birlikte kurduk, birlikte çalışacağız. Başkanlığı ben üstlendim ama buradaki her bir arkadaşımız başkandır. Herkes fikrini, talebini, düşüncesini rahatlıkla dile getirebilir. Hep birlikte bu sürecin onarılması ve bundan sonra bu tür kazaların önlenmesi için ne yapılması gerekiyorsa çalışacağız. Milletimizin bize verdiği yükümlülüğü sonuna kadar yerine getireceğiz. Çalışacağız, dinleyeceğiz, yerinde incelemeler yapacağız ve hem bundan sonra bu tür kazaların olmaması hem de bu kazadaki sorumluların cezalandırılması ve ihmallerin ortaya çıkarılması için güzel bir rapor düzenleyeceğiz."
Bolu Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcük Platformu meclisi bastı Bolu’da Gölcük Tabiat Parkı sınırları içerisinde Bolu Belediyesi tarafından yaptırılan 25 adet bungalovun kiraya verilmesi kararının çıkmasının beklenildiği Bolu Belediyesi Meclisi toplantısına Gölcük Platformu Üyeleri damga vurdu. Şehir merkezine 13 kilometre uzaklıkta olan ve her yıl yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret ettiği Gölcük Tabiat Parkı’na 19 odalı dağ köşkü ile 25 bungalov yapımı ve göl gazinosunun özel işletmeye verilmesi için 19 Aralık 2017’de Bolu Belediyesi Meclis Salonu’nda ihale yapıldı. Bolu Belediyesi tarafından 2018 yılında 7 milyon TL harcanarak, 25 bungalov ev yapıldı. Gölcük Platformu, doğanın yapısının bozulacağı gerekçesiyle dava açtı. 2019 yılında Bolu İdare Mahkemesi projeyi iptal etti. Danıştay, Şubat ayında, proje için verilen iptal kararını bozdu. Projenin tekrar onaylanmasıyla, bungalovların kiralama hakkı Bolu Belediyesine geçti. Bolu Belediye Meclisi Nisan Ayı 2’nci birleşiminde, bungalovların 17 yıllığına kiralanması için hazırlanan gündem maddesi görüşüldü. Tanju Özcan’ı protesto etmeye eşi de geldi Meclis toplantısı öncesinde bungalov evlerin kullanılmasına karşı çıkan Gölcük Platformu, Bolu Belediyesi önünde eylem yaptı. Belediye meclisi başlamadan önce Gölcük Platformu üyeleri meclis salonunu bastı. Oturumun başlamasıyla birlikte Gölcük Platformu üyelerinin slogan ve alkışlı protestoları devam etti. Protesto edenlerin arasından Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan da yer aldı. Gölcük Platformu üyeleri meclis salonundayken gündem maddesi oylamaya sunuldu. Oy birliği ile kararın yeniden Komisyona havale edilmesine karar verildi. "Ben de seni protesto ediyorum, bu akşam eve geç geleceğim" Eşinin kendisini protesto etmesi hakkında konuşan Tanju Özcan, “Bir Belediye Başkanının eşi tarafından protesto edildiği bir olay yaşadık. Bir taraftan demokrasi açısından mutlu oldum. Karı koca aynı düşünmek zorunda değil. Gerçi ben de seni protesto ediyorum, bu akşam eve geç geleceğim. O nasıl demokratik hakkını kullanıyorsa, ben de demokratik hakkımı kullanacağım” sözlerini kullanarak salonda gülüşmelere neden oldu.