YEREL HABERLER - 22 Mart 2017 Çarşamba 17:50

Derbent, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ağırladı

A
A
A
Derbent, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ağırladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Derbent ilçesini ziyaret etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Derbent ilçesini ziyaret etti.


Belediye Konferans Salonunda vatandaşlara seslenen Akyürek, ilçeye yapılacak olan yatırımları anlattı. Aladağ Kayak Tesisinin kente kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini dile getiren Başkan Tahir Akyürek, vatandaşların hafta sonu Derbent’e gidip kayak yaptıklarını takip ettiğini ifade etti. Bu durumun tesisin gereksinimini daha da artırdığını vurgulayan Akyürek, projenin hız kazanacağını müjdeledi. İlçeye hayvanların kesiminin daha profesyonelce yapılması için mezbaha sözü veren Akyürek, kısa zamanda Şehir Konağı’nın kazandırılacağını dile getirdi.


“Kayak merkezinde sona yaklaşılıyor”


Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise, Akyürek ve ilçe halkına Aladağ’a yapılacak olan kayak merkezinin mevcut çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aladağ’ın yalnızca kış mevsiminde değil, diğer mevsimlerde de spor faaliyetlerinin yapılacağı bir merkez haline geleceğini dile getiren Acar, “Aladağ; 365 gün 4 mevsim spor faaliyetlerine ev sahipliği yapacak. Kış mevsiminde kayak yapılacak, diğer mevsimlerde ise doğa sporlarının merkezi olacak. Başta Atiker Konyaspor olmak üzere futbol kulüplerine de ev sahipliği yapabilecek. Ayrıca planlanan tesiste kongre ve çeşitli toplantılar da yapılabilecek. Yatırım Konya’ya birçok konuda hizmet edecek” dedi.


Projeye desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür eden Hamdi Acar, projenin akıbeti hakkında da konuştu. Acar, “Aralık ayına tarih verdik. Şu anda projenin master planı da ihale edildi. AK Parti Konya Milletvekilimiz Sayın Leyla Şahin Usta’nın bölgenin turizm bölgesi olabilmesi için Ankara’da çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu konu bakanlar kurulunda da görüşülecek. İnşallah sosyal tesisimiz bir an önce hayata geçirilecek” şeklinde konuştu.


Programın sonunda Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e tablo hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir