YEREL HABERLER - 19 Şubat 2017 Pazar 15:08

Konya’da Asımın Nesli Milli Gençlik Projesi başladı

A
A
A
Konya’da Asımın Nesli Milli Gençlik Projesi başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Medeniyet Okulu kapsamında “Asımın Nesli Milli Gençlik Projesi”ni başlattı.
Düzenlenen programda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Özdemir, “İstiklal Marşını yazan Akif, Çanakkale’yi geçirmeyen o nesli selamlıyordu. Sizler, dünyayı değiştirebileceğiniz bir dönemde yaşıyorsunuz. Asım önemli bir sembol, Akif’in hayalindeki gençliktir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Medeniyet Okulu projesi çerçevesinde büyük bir değerler eğitimi çalışması yürüttüklerini belirterek, belediye olarak özellikle toplumsal eğitime, hayat boyu eğitime önem verdiklerini, önemli kaynak aktardıklarını söyledi. Asımın Nesli Milli Gençlik çalışmasına katılanların lider konumundaki gençler olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Gençlik programlarında geçmişle bağlantı kuruyoruz. Gençlerimiz tarih, siyaset, medya bilinci gibi konularda eğitim alıyor. İdeali olmayan ve bu ideali doğrultusunda bir vizyon oluşturmayan insanın bu topluma çok katkısı olmaz. İdeali siyaset bilinci ile birleşmezse bu, arzu edilen sonucu doğurmaz. Siyaset bilinci demek yönetime talip olmak demektir. Olaylara yön vermeye talip olmak demektir. Yeniden büyük Türkiye idealinde rol almaya karar vermek demektir” diye konuştu.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, hak ve batıl savaşının dün olduğu gibi bugün de devam ettiğini belirterek, “Elbette Asımın Nesli konuları ile ilgili sadece güncel, siyasi ve benzeri konularla ilgilenen bir gençlik değil, öz güveni olan kendini yetiştirmiş, sadece Türkiye için değil dünyaya katkısı olacak gençlik yetiştirmek istiyoruz. Dünyanın gittiği yönü iyi tespit edip ona göre adım etmemiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Serhan Güngör ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Said Çelik de projenin önemine dikkat çeken bir konuşma yaptılar.
Asımın Nesli Milli Gençlik Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerden getirilen gençler, uzman eğitimcilerden farkındalık ve değerler eğitimine tabi tutulduktan sonra başta Mevlana Türbesi ve Bilim Merkezi olmak üzere şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu Ankara’nın Pursaklar ilçesinde 5 Hanımevi’de düzenlenen kurslarda eğitim alan 7 bin 177 kadın yeni hobiler kazanarak sosyalleşme fırsatı buldu. Pursaklar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 5 farklı mahallede Hanımevleri açıldı. 76 branş ve 307 farklı kursta eğitim gören 7 bin 177 kursiyer, haftanın 5 günü aldıkları eğitimlerle yeni meslek edinme ve yeni hobiler edinme fırsatı buldu. Ayrıca, bu kurslara katılan ve başarılı olan kadınlar, aldıkları eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına daha kolay atılma fırsatı buldu. Kadınların sosyal yaşama aktif olarak katılmalarının kendileri son derece önemli olduğunu belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘İlçemizin dört bir yanına yeni Hanım Evleri kazandırdık. Kursiyerlerimiz burada, hem yeni arkadaşlıklar ediniyor, hem de aile bütçesine katkı da bulunacak meslekler öğreniyorlar. Hanım Evlerimiz sosyal ve kültürel dönüşümün önemli mihenk taşlarından birini oluşturuyor. Onlar için güzel bir aktivite alanı oluyor. Kadınların kurslarda başarılı işler ortaya koymaları da bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. Hanımevlerinde; bilgisayar kullanımı, hızlı klavye, sekreterlik, bilgisayarlı muhasebe, işaret dili, çocuk gelişimi, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, güzel konuşma, diksiyon kursları, takı tasarımı, kazaziye, iğne oyası, kurdele nakışı, mefruşat, dikiş, cilt bakımı, makyaj, aşçılık, pastacılık, yağlı boya resim, üç boyutlu perspektif resim ve tezhip gibi 76 branşta yüzlerce farklı mesleki ve hobi kursları eğitimi veriliyor.