GENEL - 21 Kasım 2017 Salı 12:00

Konya’da kar yağışı karayollarında etkili oluyor

A
A
A
Konya’da kar yağışı karayollarında etkili oluyor

Konya’da mevsimin ilk karı yüksek kesimlerde yağarken, yağış özellikle karayollarında yer yer etkili oluyor.

Konya’da mevsimin ilk karı yüksek kesimlerde yağarken, yağış özellikle karayollarında yer yer etkili oluyor. Olumsuz hava şartları sebebiyle kazalar meydana gelirken, araç kuyrukları oluştu.


Kentte gece boyunca devam eden yağmurlu ve soğuk hava, sabah saatlerinde bazı yerlerde yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle Konya’nın yüksek kesimleri ile şehirlerarası karayollarında yağış yer yer etkili oldu. Konya Afyonkarahisar karayolunda kar yağışı ve tipiye hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı. Meydana gelen kazalar ve arıza yapan araçlar sebebiyle bazı yerlerde uzun kuyruklar oluştu. Aracı arıza yapan bir tır sürücüsü, elektrik aksamında arıza meydana geldiğini ve tamirci beklediğini söylerken, karayolundaki kuyrukta bekleyen sürücüler, kara hazırlıksız yakalandıklarını, yolun açılmasını beklediklerini ifade etti.



Konya’da hava aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek


Meteorolojiden alınan bilgiye göre, Konya genelinde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği, kar yağışı ile birlikte rüzgarın kuzey kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği ve zaman zaman tipiye de neden olabileceği tahmin ediliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bu proje ile istilacı balık türlerinin popülasyonu azaltılacak Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan ‘Sakaryabaşı Mevkiindeki İstilacı Balık Türlerinin Son Durumu ve İstilacı Türlerle Mücadelede Etkin Av Araçlarının Belirlenmesi Projesi’ çalışmaları başladı. Türkiye’de göl, baraj gölü, gölet ve akarsular genelinde 1980’li yılların ikinci yarısından itibaren yapılan bilimsel çalışmalarda, istilacı balık türleri tespit edilmeye başlanmıştı. 2000’li yılların ilk yarısından itibaren ise mevcut su kaynaklarında istilacı balık türlerinin popülasyon yoğunluklarının hızla arttığı görülmüştü. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çifteler ilçesinde bulunan Sakarya Nehri’ndeki istilacı türleri önleyebilmek için ‘Sakaryabaşı Mevkiindeki İstilacı Balık Türlerinin Son Durumu ve İstilacı Türlerle Mücadelede Etkin Av Araçlarının Belirlenmesi Projesi’ni hazırladı. Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan proje çerçevesinde 15 Nisan 2024 tarihi itibariyle, Çifteler ilçesi sınırları dâhilinde bulunan Sakarya Nehri’nin Sakaryabaşı mevkii ile Eminekin bendi arasındaki yaklaşık 12 kilometre ve su yüzey alanı 200 hektar olarak belirlenen bölgede başladı. Çalışmalarına başlanan proje ile; Çifteler ilçesi Sakaryabaşı mevkiindeki istilacı ve doğal türlerin kompozisyon dağılımları belirleneceği, istilacı türlerin yaş, boy, ağırlık dağılımları; büyüme, kondisyon gibi temel parametreleri ile mide içeriği analizleri yapılacağı, balıkçılık biyolojisi açısından değerlendirilmesi gerçekleştirileceği ve istilacı türlere yönelik en verimli av aracı tespit edilerek, istilacı türlerin popülasyon yoğunluğunun azaltılmasında kullanımı sağlanacağı belirtildi. Proje sonunda istilacı türlerin popülasyonunu azaltmak, böylelikle mevcutta bulunan doğal türlerin beslenme, büyüme ve üreme şartları üzerindeki istilacı tür baskısının ortadan kaldırılacağının hedeflendiği açıklandı.