YEREL HABERLER - 29 Haziran 2017 Perşembe 13:27

Konya’nın tamamında haşere ile mücadele çalışması yapılıyor

A
A
A
Konya’nın tamamında haşere ile mücadele çalışması yapılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası çerçevesinde 31 ilçe ile mahalleye dönüşen 584 köy ve 168 beldede haşereye karşı ilaçlama çalışması yapıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası çerçevesinde 31 ilçe ile mahalleye dönüşen 584 köy ve 168 beldede haşereye karşı ilaçlama çalışması yapıyor.


Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı ilaçlama ekipleri Konya merkez ile birlikte 31 ilçede mahalleye dönüşen 584 köy ve 168 beldede haşere ile mücadele çalışması yapıyor. Konuyla ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, 31 ilçenin mahalle büyüklükleri göz önüne alınarak 10 bölgeye ayrıldığı belirtilerek, ilaçlama hizmetinin ilçe belediye başkanlıkları ve mahalle muhtarları ile koordineli bir şekilde sezon boyu sürdürüleceği ifade edildi. İlaçlama çalışmalarının ULV makinesi bulunan tam teçhizatlı araçlarla 10 ekip tarafından gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, “Karasinek ve sivrisinek mücadelesi kapsamında ilaçlamalarımız özellikle haşerelerin aktif olduğu Haziran ve Ekim ayları arasında, her gün sabah 06.00-10.00, akşam 18.00-22.00 saatleri arasında yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın belediyelerin haşere ile mücadele çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla gıda artıklarını poşetlemeden atmamaları, çevre temizliğine dikkat etmeleri, çöplerini poşetlemeleri ve çöp konteynerlerine koyarak açıkta bırakmamaları gerekmektedir. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın ise gübrelerini biriktirmemeleri ve kendilerinin de periyodik olarak ilaçlama yaparak haşerelerin üremesine meydan vermemesi büyük önem arz etmektedir” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara CHP Genel Başkanı Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i Gölbaşı’ndaki konutunda ziyaret etti. Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyareti yaklaşık 1,5 saat sürdü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Özel ve Sezer kapıda basın mensuplarına poz verdi. Gazetecilerin "Görüşmenizde anayasa değişikliği gündeme geldi mi" sorusuna Sezer, "Hayır. Nazik ziyareti için teşekkür ediyorum Sayın Başkan’a. Görevinde başarılar diliyorum. Zor bir görev yüklendi. Mutlaka başarılı olacaktır, umudum o" cevabını verdi. Özgür Özel de ziyarete ilişkin, "Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza daha önce de nezaket ziyaretlerinde bulunmuştuk. Ben Genel Başkan seçildikten sonra kendisi bir tebrik telefonu açmıştı. Ben de bu tebrik telefonuna teşekkür için bir ziyarette bulunmayı istedim. Kendisinin engin devlet tecrübelerinden yararlanıyoruz, kendisinin tavsiyelerini alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde çok önemli bir dönemde çok başarılı ve halen daha Türkiye’deki herkesin o süreci imrenerek hatırladığı bir cumhurbaşkanlığı dönemi geçirmişti. Bizim haddimize değil tabii ki bu takdir ifadelerini söylemek. Kendisinin tavsiyelerini aldık. Bundan sonraki süreçlerde de kendileri uygun gördükçe Sayın Cumhurbaşkanımızı düzenli aralıklarla ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.