GENEL - 07 Ağustos 2018 Salı 10:42

KTO Karatay, lojistik ve uluslararası ticaret alanında uzman mezunlar yetiştiriyor

A
A
A
KTO Karatay, lojistik ve uluslararası ticaret alanında uzman mezunlar yetiştiriyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ile çağın gereklerini karşılayabilecek lojistik ve uluslararası ticaret alanında uzman, aranan mezunlar yetiştiriyor.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ile çağın gereklerini karşılayabilecek lojistik ve uluslararası ticaret alanında uzman, aranan mezunlar yetiştiriyor.



KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, "Ticaretin kadim medeniyet eşiklerinden olan Konya, Anadolu Selçukluları Dönemi’nde İpek Yolu tattı üzerinde bulunması dolayısıyla tarihin tüm dönemlerinde adeta ticarette bir kervansaray rolü üstlenmiştir. Geçmişinde coğrafi konumu ve birçok avantajı sayesinde ticaretin en keskin ve işlek noktalarından olmasının yanında günümüzde hala ticaret noktalarının üssü olma konusunda konumunu korumaktadır. Coğrafi olarak konumu gereği erişilebilir olması, Avrupa ve Ortadoğu’ya demiryolu ile erişim imkanı, Konya’da üretilen ürünlerin en kısa zamanda ulaşımını sağlayacak havayoluyla ulaştırma imkanı, hızlı tren ulaşımı, Mersin Limanı’na yakınlığı, Konya’nın artan ihracat kapasitesi, Konya’da yapımına başlanan Kayacık Lojistik Merkezi, Konya’da uluslararası ticaret ve lojistik eğitimi almanın önemini ve farkını bir kez daha otaya koymuştur" dedi.



İhtiyaçları Analiz Eden Mezunlar


Bölge ve ülke ihtiyaçlarını gözeterek akademik yapısını şekillendiren ve bölümler açan KTO Karatay Üniversitesi de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ile çağın gereklerini karşılayabilecek lojistik ve uluslararası ticaret alanında uzman, aranan mezunlar yetiştiriyor. Eğitim süreleri boyunca sektör temsilcileri ile de Sektör Danışmanlığı Projesi’yle buluşma fırsatı yakalayan öğrenciler, teorik bilgilerinin yanı sıra 4 yıllık iş tecrübesi elde ediyor, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda kendilerini yetiştirerek mezun oluyor.



Doğru Bölüm, Doğru Üniversite


Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nün önemine değinen KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, “Ülkemizin ekonomik hedeflerine ulaşması açısından, lojistik alanındaki yatırımların artması gerekmektedir. Lojistik, dış ticaret hacminin büyümesi ve yabancı sermayenin ülkeye kazandırılmasında en önemli etkenlerden bir tanesidir. Uluslararası ticaret hacminin artmasına, ülkeler arasındaki sınırların kalkmasına paralel olarak lojistik sektörü son dönemde önem kazandı. Uluslararası Ticaret ve Lojistik günümüzde dünyadaki en önemli, en büyük ve en dinamik sektörlerden biri haline geldi. Artık mal ve hizmetler dünyanın herhangi bir coğrafyasında tasarlanıp, bir başka coğrafyasında üretilip ve başka bir yerinden talep görüyor. Dolayısıyla mal ve hizmet üreten şirketleri öne çıkaran ve avantajlı hale getiren etken hız ve zamanında teslimat olarak ortaya çıkıyor. Doğru ürünün, doğru yerde, doğru zamanda ve kabul edilebilir bir maliyetle müşterilere ulaştırılması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.



"KTO Karatay Üniversitesi olarak sektörü ve sektörün doğru yönetimini önemsiyoruz"


Öztürk açıklamasının devamında, "Türkiye’deki firmalar artık dış pazarlara daha fazla açılmakta; küresel markalar oluşturarak, stratejik birleşmeler veya satın alımlar gerçekleştirerek gerçek anlamda çokuluslu firmalara dönüşmekte. Bu süreç, küresel rekabetin oluşturduğu risk ve fırsatları değerlendirebilecek, farklı kültürel yapılara uyum sağlayabilecek ve uluslararası pazarlama, finansman ve stratejik konularda karar verip uygulayabilecek uzmanlara olan ihtiyacı artırmaktadır. Bu bağlamda asıl sermayemiz olan insana yatırım noktasında KTO Karatay Üniversitesi olarak sektörü ve sektörün doğru yönetimini önemsiyoruz. Şehrimize ve ülkemize en üst düzeyde fayda sağlayacak bölümler ile üniversitemizi taçlandırıyoruz. Ahilik geleneğini iş dünyası ve öğrenciler arasında oluşturduğu bağ ile sağlamakta olan KTO Karatay Üniversitesi, mezun olduktan sonra da öğrencilerini Konya’nın geniş olanaklarından yararlandırmak için çalışmalar yapıyor” şeklinde konuştu.



Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’ne 30 burslu öğrenci alınacak


Yaklaşık 20 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşlarından birisi olan Konya Ticaret Odası’nın üniversitesi KTO Karatay Üniversitesi, yeni dönem Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencilerini bekliyor. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü 2018-2019 akademik yılında 30’u burslu olmak üzere toplamda 40 öğrenci alacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.