GENEL - 17 Nisan 2018 Salı 14:44

Meram’da eğitim şöleni

A
A
A
Meram’da eğitim şöleni

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle düzenlenen “Birlikte Daha İyiye Daha Güzele” projesi kapsamında kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle düzenlenen “Birlikte Daha İyiye Daha Güzele” projesi kapsamında kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.


Meram Belediyesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle düzenlenen, öğrenciler arasında birlik ve beraberliğin oluşmasını amaçlayan “Birlikte Daha İyiye Daha Güzele” projesinde “İnsana En Çok Okumak Yakışır” etkinliği gerçekleştirildi. Kültürpark’ta bulunan Amfi Tiyatro alanında gerçekleşen etkinliğe Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



“7 farklı okulla, 7 farklı etkinlik”


Proje Koordinatörlerinden Gödene TOKİ Şehit Yunus Berber İlkokulu Müdürü İbrahim Nalbant, proje hakkında bilgiler vererek, “Üç yıl önce “Birlikten rahmet doğar” ilkesine dayanarak bu projeyi gerçekleştirdik. Bugün 7 okulumuzdaki müdürlerimizle birlikte 7 etkinliği Meram Belediyemiz ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle projemizi oluşturduk. Gerçekleştirdiğimiz etkinlikler kapsamında ilk olarak Kozağaç Parkı’nda sağlık yürüyüşü gerçekleştirdik. Bugün, “İnsana En Çok Okumak Yakışır” ilkesiyle ikinci etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. “Hayatın kendisi okumaktır” diyerek buraya geldik. İnşallah hayatın akışını okumak için durdurmaya çalışacağız. Etkinliklerimizin devamında Meram Belediyemizin öncülüğünde Kitap Okuma Yarışması yapılacak. 6 farklı kitapla 18 bin öğrenciye hitap edilecek bir yarışma olacak. Konya’nın her köşesinden talep geldi ve ilk iş günü içerisinde 18 bin kişilik kontenjanı doldurduk” şeklinde konuştu.



“Meram Belediyesinin eğitime verdiği değer”


Proje Koordinatörü Nalbant, dördüncü etkinliğin Mehmetçik’e su olacağını ifade ederek, “Mayıs ayı içerisinde Afrin’e 7 okul koordinatörlüğünde su göndereceğiz. Yine Mayıs ayı içerisinde Seydişehir’in Yaylacık Mahallesi’ne sevgimizi götüreceğiz. Oradaki çocuklara kitap ve oyuncak hediye edeceğiz. Buradaki amacımız öğrencilerimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmek. Bu ayın sonunda ise talep eden öğrenci ve velilerimizle birlikte Tınaztepe’ye gezi düzenleyeceğiz. Son olarak özellikle Meram Belediyemizin eğitime verdiği değer sayesinde 18 bin adet bastırılan kitaplardan yapılacak sınavla 450 öğrencimize hediyelerini takdim edeceğiz. Projede emek veren koordinatörlerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Meram Kaymakamımıza ve Meram Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.



“İzleyen değil, okuyan bir nesil”


Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban ise, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çalışmaları kapsamında Konya’da yoğun bir okuma faaliyetinin yürütüldüğünü belirterek, “İlçemiz okulları gerçekleştirilen okuma faaliyetlerde her zaman başı çekmektedir. Hedefimiz okuyan bir nesil yetiştirmek. Geleceğe mührümüzü vurabilmenin tek yolu okuyan, düşünen ve üreten bir nesil yetiştirmekten geçtiği için seyreden değil de ilkokul döneminden itibaren çocuklarımızı okuma kültürüne alıştırmaya çalışıyoruz. Sevgili öğrenciler, eğitim hayatının başındaki kişiler olarak kendi yaş grubunuza uygun olan kitaplardan günlük okuma süresi belirlemenizi istiyoruz. Her gün okuma saatleriniz olmalı. Bu sizi hayatta başarılı kılacaktır. Projelerimizde bize rehberlik eden Kaymakamımıza ve her türlü desteğini bizden esirgemeyen Meram Belediye Başkanımıza okullarımız, öğrencilerimiz ve velilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde görüş belirtti.



“Meram’da öğrencilere birlik ve beraberlik aşılanıyor”


Meram’da öğrencilere, gençlere birlik ve beraberliğin aşılandığını belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Meram Belediyesi ve Meram İlçe Müdürlüğü’nün iş birliğiyle “Birlikte Daha yiye Daha Güzele” projesi gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında ilkokul öğrencilerimize yönelik olarak farklı etkinlikler düzenlenirken birlik ve beraberlik ilkesi ön plana çıkarılıyor. Kaymakamlığımız, belediyemiz ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ile birlikte eğitime katkı sağlamak amacıyla yeni bir projeye daha imza atıldı. Proje kapsamında ilk olarak “Sağlıklı Yaşam İçin Sen de Adım At” sloganıyla sağlık yürüyüşü gerçekleştirdik. Çocuklarımızın dikkatini çekerek sağlıklı beslenmeleri ve hareket etmelerini hedefledik. Bundan sonraki süreçte yapılacak etkinliklerle de binlerce öğrencimizin ruh ve gönül dünyasına dokunmaya devam edeceğiz. Projemizde, “Birlikte daha iyiye, daha güzele” derken ilkokulların 2. 3. Ve 4. sınıflarındaki öğrencilerimize yönelik pek çok etkinlik gerçekleştirilecek” dedi.



“Çocukların milli duygularla çağın donanımlarıyla yetişmelerine katkı sağlamayı görev bildik”


Başkan Toru, “Çocuklar, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarıdır” diyerek, “Çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmesi bizlerin en büyük arzusudur. Meram Belediyesi olarak çocuklarımızın geleceğin teminatı olduğu gerçeğinden yola çıkarak milli duygularla çağın donanımlarıyla yetişmelerine katkı sağlamayı görev bildik. Eğitime verdiğimiz destek bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Projenin hayata geçirilmesindeki emeklerinden dolayı Meram Kaymakamımıza, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, organizasyonda görev alan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu.



“Temel hedef ve gayemiz; milli ve manevi değerleri benimseyen bir nesil“


Meram Kaymakamı Resul Çelik ise, temel hedef ve gayelerinin, okuyan, araştıran, bu okuduklarını hayatına uygulayan milli ve manevi değerleri benimseyen bir nesil yetiştirmek olduğunu ifade ederek, “Bu bizim boynumuzun borcudur. Bu vesileyle hazırlamış olduğumuz projeye destek veren belediye başkanımıza ve proje ekibine teşekkür ederim” diyerek Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.


Konuşmaların ardından alanda bulunan herkes Meram Belediyesi tarafından hediye edilen kitapları okudu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de 3. Çevre Yolu, Üniversite Caddesi’ne bağlandı Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince gerçekleştirilen yeni yol açma çalışmaları ile ’3. Çevre Yolu Devam Projesi’ kapsamında 3. Çevre Yolu, Üniversite Caddesi’ne bağlandı. Kentin ana arterlerinde yol genişletme, ilave yol açma ve bağlantı yolları oluşturma çalışmaları yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi, 980 metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde yeni yol açtı. Toroslar İlçesi Mimar Sinan Bulvarı’ndan başlamak üzere Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi dönüş yoluna kadar devam eden 3. Çevre Yolu hattı çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Üniversite Kavşağı’na bağlandı. Çalışma öncesi 10 bin 680 metre uzunluğunda olan çevre yolu hattı ise çalışmalar sonrasında 11 bin 660 metre uzunluğuna çıktı. Yeni açılan yolda belediyenin Park ve Bahçeler Dairesi ekiplerince yürütülen refüj bitkilendirme ve çiçeklendirme çalışmaları ise devam ediyor. Saya Park Kavşağı’nda trafik yoğunluğu azalacak Sayapark Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunu açılan yeni bağlantı yolu sayesinde azaltmayı amaçlayan çalışma ile Güneykent Kavşağı’ndan Üniversite Caddesi’ne kadar kesintisiz bir trafik sürücülerin kullanımına sunuldu. Bisiklet yolunun da yer aldığı 3. Çevre Yolu Devam Projesi’nin ilk etap çalışmalarının, 66 günlük zaman diliminde tamamlanması ile birlikte yeni yol trafiğe açıldı. Çalışmalar sürecek Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’nin ’3. Çevre Yolu Devam Projesi’ kapsamında sürdüreceği çalışmalar ile Üniversite Kavşağı’ndan başlayacak olan 4 bin 200 metre uzunluğundaki hat ise Kuyuluk Otobanı’na bağlanacak. Bu devam projesi ile toplamda 11 bin 660 metre uzunluğundaki 3. Çevre Yolu hattının da toplamda 15 bin 860 metreye çıkarılması planlanıyor.
Aydın Taciz iddiası ile dövülmüştü, gerçek emniyette ortaya çıktı Aydın’ın İncirliova ilçesinde bir kız çocuğunu taciz ettiği gerekçesiyle öldüresiye dövülen şahıs ile ilgili gerçek emniyette ortaya çıkarken, şahsın taciz için değil gasp için darp edildiği belirlendi. Olay, İncirliova ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Aykut Ozan Caddesi’nde gece yarısı yaşandı. Edinilen bilgiye göre, başta 28 yaşındaki O.B. isimli başta olmak üzere yanındakiler 32 yaşındaki M.Ö. isimli şahsı küçük yaşta bir kızı taciz ettiğini iddia ederek darp etmişlerdi. Şahsı acımasızca darp eden ve mahalle sakinlerini de kışkırtarak şahsın üzerine salan O.B.’nin değişik suçlardan 4 ayrı sabıka kaydının olduğu ortaya çıktı. Gerçek emniyette oraya çıktı Mahalle arasında darp edildiği için konuşmaya mecali kalmadığını ve kendisini kimseye anlatamadığını belirten M.Ö.’nün gözaltına alındıktan sonra verdiği ifade gerçeği ortaya çıkardı. Öldüresiye dövülen M.Ö.’nün sanılanın aksine gasp mağduru olduğu belirlendi. Olayda arkadaşı ile birlikte M.Ö.’yü darp eden O.B.’nin yönetimindeki aracı şahsın üzerine sürüp tartışma çıkardıktan sonra tacizci iddiası ile M.Ö.yü darp ettiği belirtildi. O.B. ile yanında bulunan ve henüz kimlik bilgileri tespit edilemeyen şahsın darp ettikleri M.Ö.’nün sırt çantasında bulunan 2 bin TL parayı gasp etikleri ileri sürüldü. Adeta olaylar yumağına dönen olayı aydınlatmak için ekiplerin çalışmalarına devam ettiği öğrenildi. (MU-İK-