POLİTİKA - 18 Haziran 2018 Pazartesi 15:43

MHP’li Kalaycı: "Bölgesel Hal Projesi’ni Konya’ya kazandıracağız"

A
A
A
MHP’li Kalaycı: "Bölgesel Hal Projesi’ni Konya’ya kazandıracağız"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, hal esnafını ziyaret ederek, Bölgesel Hal Projesi’nin Konya’ya kazandırılmasına öncülük edeceğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, hal esnafını ziyaret ederek, Bölgesel Hal Projesi’nin Konya’ya kazandırılmasına öncülük edeceğini söyledi.


Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve 27. Dönem Konya milletvekili adayı Mustafa Kalaycı, milletvekili adayı Celil Çalış, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çipan ve partililerle birlikte Adnan Menderes Sebze Meyve Hali Komisyoncular Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Adnan Pirinç ile görüşen Kalaycı, hal esnafı ve çalışanları da ziyaret ederek destek istedi.


Kalaycı, Bölgesel Hal Projesi’ne değinerek, pilot uygulamanın Konya’ya yapılmasına öncülük edeceğini dile getirdi. Esnafın sorunlarına yönelik projeleri olduğunu anlatan Kalaycı şöyle konuştu:


"Dernek başkanımızla beraber Bölgesel Hal Projesi’ni de konuştuk. Türkiye’de pilot uygulamanın ilk olarak inşallah Konya’dan başlaması için öncülük edeceğim. Bölgesel Hal Projesi Konya’ya yapılacak inşallah. Bunun takipçisi olacağım. Esnafımızın sıkıntıları var, çözüm bekleyen sorunları var. Bu konuda MHP olarak gerekli projeleri hazırladık. Önümüzdeki dönem öncelikli olarak gündeme alacağız, zaten hep önceliğimiz ekonomi diyoruz. Özellikle vergi ve prim yükünü azaltacak tedbirler alacağız. Özellikle küçük esnafın vergi, prim ödeme gücü çok az, çünkü primler çok yüksek. SGK primi 600 lira, esnaf nasıl ödesin bunu her ay, dolayısıyla ödeyemiyor. Sağlık yardımından yararlanamaz hale geliyor veya hizmetini durdurmak zorunda kalıyor. Bu konuya bir çözüm getirecek projemiz var, vaadimiz var, inşallah bunu gerçekleştireceğiz.”



"Taşımacılık yapan esnafa vergisiz mazot”


Mustafa Kalaycı, taşımacılık yapan esnafa vergisiz mazot taahhütleri bulunduğunu hatırlatarak, "Esnafımızn elde ettiği gelirle masraflarını karşılaması mümkün değil. Bu anlamda taşımacılık yapan esnafımıza mazotun vergisiz verilmesi konusunda taahhüdümüz var. Şoförlerin yıpranma payı hakkından yararlanması konusunda taahhüdümüz var. Kamyoncuların sahibi MHP’dir, onların arkasındadır. İnşallah taşımacılık yapan esnafımızın sorunlarını çözüm getirecek projelerimiz de var” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Marmaris’te derelerde kapsamlı temizlik Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri ekibi Ketenci Deresi’nde meydana gelen çamurları ve atılan çöpleri temizlendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle dereler başta olmak üzere ilçenin birçok noktasında kapsamlı temizlik çalışmasına başlandı. Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yaz sezonu öncesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MUSKİ ekipleriyle birlikte derelerde temizlik çalışması başlattı. Çalışmaların ilk adresi Marmaris kent merkezinde yer alan Ketenci Deresi oldu. Sabahın erken saatlerinde başlatılan çalışma kapsamında vinç yardımıyla dere içine araç indirildi. Özel ekipmanlı bir kepçe ve bir traktör, merkezden geçen dere yatağının içinde yağışların azalmasıyla birlikte biriken yosun ve balçık gibi oluşumları temizledi. Akıntıyla gelen miller de araçlarla belli noktalara toplanarak kepçe yardımıyla bertaraf edildi. Temizlik İşleri Müdürü Tugay Tutugan, özellikle dere temizliği çalışmalarında MUSKİ ekipleriyle koordinasyon içinde hareket edildiğini belirterek temizliğe ilişkin şunları söyledi: “Sezon öncesi çalışmalarımıza hız verdik. Yat limanı bölgesinden başlayarak tüm dere yatakları, yürüyüş yolları, plajlar ve bisiklet yollarında kapsamlı bir çalışma başlattık. Bugün de MUSKİ’yle birlikte Ketenci Deresi’ni temizliyoruz. Böylece koku, kötü görüntü ve sivrisinek oluşumunun önüne geçiyoruz.”
Balıkesir Ayvalık’ta Turizm Haftası kutlandı Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Turizm Haftası ilçe protokolünün de katılımıyla kutlandı. Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Cunda Uygulama Oteli’nde düzenlenen etkinlikle; Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mesut Ergin, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarıyla siyasi partilerin temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın bir ağızdan seslendirilmesiyle başlayan etkinlikte konuşan Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdülaziz Yük, “Turizm alanında bölgemizde büyük bir potansiyele, çok kıymetli tarihi ve kültürel bir mirasa sahip olan, zeytin ve çam ağaçlarının birbiriyle kucaklaştığı, birbirinden güzel koyları ve körfeziyle, tabiat adalarıyla cennetten bir köşe olan, zeytinyağının başkenti, güzel ilçemiz Ayvalık; ziyaretçilerine turistik faaliyetler açısından çok çeşitli imkanlar sunan eşsiz bir destinasyon noktasıdır. Ancak ilçemizdeki turizm sezonunun 12 ay boyunca sürdürülmesi amacıyla deniz, kum, güneş üçlemesinin dışında büyük potansiyel arz eden, gastronomi turizmi, kongre turizmi, ekoturizm, kırsal turizm, sağlık turizmi, su altı dalışı, foto safari, bisiklet turizmi, sağlıklı beslenme turizmi, kamp-karavan turizmi, deniz sporları, sportif olta balıkçılığı, yat turizmi, jeoturizm gibi alanlarda turizm etkinlikleri çeşitlendirilip yaygınlaştırılmalıdır. Biz de Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Ayvalık’taki turizm etkinliklerinin yaygınlaştırılmasını kendimize görev biliyor; öğrencilerimizi turizm alanında yetkin bireyler olarak yetiştirip mezun ederek onların ülkemizin turizm geleceğine katkı sunmalarını amaçlıyoruz” diye konuştu. Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdülaziz Yük’ün konuşmasının ardından okulun özel öğrencilerinin çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılışı yapıldı. Uygulama Oteli’nin bünyesindeki Çam Restoran’da hazırlanan ikramların davetlilere sunulmasının ardından, Cunda Mesleki ve Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri, Sebahat- Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin mini konseri ve akabinde Ayvalık Kürek Takımı’nın gösterileriyle etkinlik sona erdi.
Ankara AFAD Başkanı Memiş: "Birçok iklim modeli önemli ölçekte iklimsel değişiklik ve buna bağlı hidrometeorolojik afetlerle karşılaşılacağını öngörüyor" AFAD Başkanı Okay Memiş, birçok iklim modelinin hidrometeorolojik afetlerle karşılaşılacağını öngördüğünü belirterek, iklim değişikliğinin etkilerinin kendini günlük hayatta da ciddi biçimde hissettirmeye başladığını söyledi. İklim değişikliğinin Türkiye’yi 2100 yılına kadar nasıl etkileyeceğinin ele alındığı İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) projesinin kapanış programı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) gerçekleştirildi. "2100’e Sözüm Var" projesini başarıyla tamamladıklarını aktaran AFAD Başkanı Okay Memiş, “Bu yararlı projemizin kapanışını da önemli bir projeksiyon ortaya koyarak yapıyoruz. 2100’e sözümüz var diyerek gelecek nesillere güzel bir miras bırakmak istiyoruz. İklim ve hava ile ilgili afetlerin sayısı 1960 ile 1990 yılları arasında neredeyse yüzde 35 arttı. Bu sürede bilim insanlarının uyarılarıyla dikkatler iklim değişikliğine yöneldi. 2000’li yıllarda tüm olayların yüzde 76’sı iklim ve aşırı hava olaylarıyla ilişkiliyken, bu oran 2010’larda yüzde 83’e yükseldi. Bu hızlı yükselişler iklim değişikliğini dünyanın birincil gündemi haline getirdi. Bir süredir buna ilişkin çözüm çabaları ortaya koyuluyor. Birçok iklim modeli önemli ölçekte iklimsel değişiklik ve buna bağlı hidrometeorolojik afetlerle karşılaşılacağını öngörüyor. Yapılan analizler neredeyse tüm emisyon senaryolarına göre küresel sıcaklık artışının 100 yıl sonuna doğru devam edeceğini gösteriyor" dedi. 2023 yılında sıcaklıkların sanayi öncesi seviyelerin yaklaşık bir buçuk derece üzerinde seyrettiğini aktaran AFAD Başkanı Memiş, iklim değişikliğinin etkilerinin kendini günlük hayatta dahi ciddi biçimde hissettirmeye başladığını kaydetti.